Keittiönpöytä mittatilaustyönä

Saan säännöllisin väliajoin kyselyitä valkoiseksi maalatusta puisesta keittiön pöydästäni. Se syynä tähän selontekoon.

poyta4.jpg

Viitisen vuotta sitten muuttaessani nykyiseen asuntooni, miniyksiööni hankkima Ikean ruokapöytä ei vaan enää toiminut. Sinnittelin sen kanssa vuoden, kunnes myin sen Huuto.netissä ja aloin etsiä uutta. (Nimenomaan tuossa järjestyksessä, jonka vuoksi elelin yhden kesän ilman pöytää. Söin aika usein ulkona. Ja puistossa.)

Tiesin, että haluan ison pöydän. Sellaisen jonka ympärille mahtuu ainakin kuusi henkilöä. Kerran lounastin Uudenmaankadun Sushibarissa siskoni kanssa ja tajusin: haluan juuri samanlaisen pöydän kun täällä. Paksuista lankuista tehdyn raffin näköisen ja maalatun. Tarjoilija kaivoi minulle omistajan meiliosoitteen ja omistaja puusepän yhteystiedot.

poyta.jpg

poyta2.jpg

poyta3.jpg

poyta5.jpg

poyta6.jpg

(Hetkinen, kuka murusti sisustuslehtikodin lattialle?)

Pöytä painaa ihan saakelisti, mutta on muuten niin ihana edelleen. Puu tosin elää, joten sen pinta on vähän epätasainen ja siihen on tullut pieniä rakoja. Ei haittaa yhtään. (Olenhan itsekin vähän epätasainen luonne)

Puuseppä Teppo Lakaniemen sivuilla on paljon muitakin hienoja taidonnäytteitä. Pöydän kanssa taisin tosin osua aika täydelliseen saumaan. Omasta pöydästäni maksoin taannoin 350€. Luulen, että hinnat ovat sen jälkeen nousseet.

Mutta tällaisesta ikuisesta huonekalusta voisin maksaa enemmänkin! Ihan toista kun se entinen lastulevypöytä.

poyta8.jpg

poyta9.jpg

Keittiöstä puheenollen, kuvissa esiintyvät hippi-kahvikupit tekivät taannoin comebackin keittiööni. Ostin ne joskus 2000-luvun alkupuolella hippikaudellani Indiskasta. Nyt ne yhtäkkiä näyttävät taas ihanilta!

—–

My kitchen table is made by carpenter Teppo Lakaniemi. See his amazing works here.

Kommentit (6)
  1. Ostin sen Pariisista Merci-nimisestä sisustuskompleksista. Mutta näköjään esim täältä löytyy: http://www.tutze.nl/en/tutze-merci-paperbag.html

  2. I-h-a-n-a!! Ja mistä on tuo paperinen pussi paperille? Oi! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *