Kesä(hius)haaveita

visual diary

Olin viime talvena Thaimaassa jossa hiukseni olivat ihan täydelliset koko ajan, vaikken tehnyt niille oikeastaan mitään.

Kihartuivat itsekseen, vaalenivat auringossa ja jotenkin vaan olivat hyvässä lomamoodissa. Olin viikon ilman yhtäkään huonoa hiuspäivää,

mutta kun palasin Suomeen, kaikki tietysti muuttui. Samaa olen kokenut välillä kesäviikonloppuina, kun lojuu rannalla, ui meressä ja lähtee illalla baariin. Ei tarvi suolasuihkeita, sen kun avaa nutturan niskasta ja tukka onkin ihan täydellinen. No ehkä tähän vaikuttaa myös se, että kun on lojunut päivän siellä biitsillä, ei stressaa oikeastaan mistään muustakaan.

Luin joskus teorian,

jonka mukaan suomalaisilla on siksi niin päätä myöten menevä tukka, koska täällä vesi tulee suihkusta niin kovalla paineella. Onkohan tässä perää? Itseasiassa kun mietin tarkemmin, aina kun olen muualla kun kotimaassa, tukka on parempi. Vai onko se veden laatu? Kuka tietää. Ehkä alan hakemaan hiustenpesuveden tästä lähin merestä.

Tämä Amuse Societyn lookbookin naisella ei näytä olevan tukkaongelmia. Eikä asusteongelmia myöskään.

Haluaisin kesäksi paljon tuollaisia siroja koruja, joita voisi kerrostaa kesämekkojen päälle. Ja tuollaisen tukan. Plus yhden vapaalipun Coachellaan, koska tästä lookbookista tulee heti ekana mieleen festarit Kaliforniassa.

-----

Loving this lookbook by Amuse Society.

Kommentit

Mia K.
Voi taivas

uh. Ihana kuva! 

Oi miksi, miksi menin leikkaamaan hiukseni juuri nyt, kun ne olis olleet huippupitkät, ja hyvät! En kestä ;))))))))

ja, silloin takuuvarmasti juurikin törmää "tällaisiin" kuviin, ja tunnelmiin! Apua.

Sanph
Sanph

Sama täällä! Miksi, oi miksi?

saarah
visual diary

Voi ei! Onneksi tukka on kasvava luonnonvara :)

Minna1 (Ei varmistettu)

Mä luulen että kyse on aika paljon johtoveden metalleista. Haaveilen itsekin tälläisesta suodattimesta :)

http://www.lily.fi/blogit/id-rather-hair-you-now/metallit-pesuvedessa-su...

saarah
visual diary

Ahaa, tällaisesta en ole kuullutkaan. Tekisi mieli testata!

katiaviron (Ei varmistettu) http://piilomajassa.wordpress.com

Asun Belgiassa ja täällä meillä on tosi kalkkinen vesijohtovesi. Vieraat SUomesta aina sanoo että ihanaa, täällä mullakin on enemmän tukkaa päässä! (tai siltä se siis tuntuu).
Ennen asuimme Hollannissa ja siellä oli minusta tosi "suomalainen" vesijohtovesi. Sitä ennen taas Ranskassa oli kova kalkkivesi (tai on tietysti vieläkin, mutta vaihtelee paikkakunnan mukaan. Keskimäärin kyllä tekee hyvän tukan!)

Nuuh beibe!

Ai jännä, mulla taas muuttuu hiukset Baijerin kalkkivedestä mahdottomiksi tahmaisiksi lössyköiksi, ja Suomessa ne taas ovat heti pehmeät ja tuuheat! 

Viime viikolla löysin uuden beach hair -konstin. Kun löllii ammeessa ja dippailee hiuksia kylpysuolattuun veteen niin kauan, että on liian laiska edes pesemään niitä, niissä on kuivuneena tosi pinnistelemättömät laineet :D

saarah
visual diary

Mielenkiintoista! Olen kyllä huomannut vähän samaa.

Olen muuttamassa pian Lissaboniin, toivottavasti siellä on kalkkinen vesijohtovesi :)

hannamariavv (Ei varmistettu) http://www.hannamariav.com

Tätä kohti ollaan menossa! Tällä hetkellä hiustenkasvatusprokkis näyttää jo todella hyvältä ja pitutta vaan tulee koko ajan lisää! Värikin muokkautuu koko ajan oikeaan suuntaan, punaiseen ollaan menossa ;) VIelä kun olisi pitkä punainen letti niin avot!!

hanna
www.hannamariav.com

saarah
visual diary

Oi, punainen tukka on kyllä IHANA :)

Idieh
Pa Lazia

Täällä Bolivassa ei voi vedenpaineesta puhuakaan, se on enemmän vain painovoiman ansiota, että suihkusta tulee jotain ulos ja ihan yhtä surkeita hiuspäiviä mulla on täälläkin.. 

Toki varmaan riippuu lähtökohtaisesti hiuslaadusta, oma kun on suoraa huitulaa ni eipä se tästä kauheesti mihinkään voikaan muuttua. Mutta tollai luonnontaipuisa ottaa ilmankosteudesta (siitä siellä Thaikuisssa oli kyse) kaiken ilon irti! 

saarah
visual diary

Mun tukka oli ihan lapsena taipuisampi ja vähän kihartuva, sit siitä tuli piikkisuora ja nyt se on alkanut taas vähän laineilla. Muystistä :D Ilmankosteushan se tosiaan on (ja suolavesi) mikä tekee mun tukasta kivan tuntoisen. Täytynee muuttaa jonnekkin paratiisisaarelle siis!

Minulla ei Suomen vedenlaadusta tule sitä kuuluisaa lirutukkaa, kun on niin paksut (ja kuivat hiukset), mutta hiusten väriin se kyllä vaikuttaa viemällä omaa luonnollista vaaleaa kullan/punertavan sävyistä väriä joko sinne kauniiseen ällön kellertävään tai hämmentävällä tavalla punertavaan. Joskus kävin värjäilemässä kampaajalla takaisin kylmempään sävyyn ja käytin kaikenmaailman hopeashampoita ja muita, mutta aina se suihkuvesi vaan hiuksiin vaikutti. 

Saksassa olen huomannut saman kuin joku yllä kommentoinut. Hiuksista tuli ihan ihmeän tahmaisen, jäykän, likaisen, mitä näitä adjektiiveja nyt on, tuntuiset. Ne on aina aika kummallisia kokemuksia. :-D Saksassa käydessä on aina (!) ollut huono hiuspäivä joka päivä.

 

Nuuh beibe!

No niin on! Huono saksalainen hiuspäivä forever yyyhhh :'( Mut jännä muuten kanssa huomata, mitkä hiustuotteet dominoi kemppariosastoja eri maissa. Saksassa hyllyt notkuu kymmenistä hiusvaahdoista ja hiuskiinteistä (itse käytin noita viimeksi vuonna 2005...ehkä?), kun kuivashampoota ja suolasuihketta saa taas metsästää. Suomessa taas nykyään Pirkaltakin löytyy oma suolasuihke <3

saarah
visual diary

Hassua! Oon ollut Saksassa vaan muutamia viikkoja elämässäni, mut en muista mitään tukka-asioita siltä ajalta. Jännää kyllä miten eri maissa vesi tekee ihan erilaisen tukan!

Ranskalainen ystävättäreni jaksaa aina ihmetellä hiuksiaan kun vierailee suomessa. Täällä hän saa suomalaisen silkkiset hiukset kun ne normaalisti ovat karheat ja paksut kuten ranskalaisilla yleensä. Johtunee siis veden laadusta..

Kommentoi