Kissanruokatestaus tulee taas

visual diary

Yhteistyössä PrimaCat

Joka päivä on kissanpäivä,

sanoo paketin mainoslause. Kissojen mielestä takuulla onkin näin. Myös niiden mielestä jokainen niiden luona asuva ihminen on heidän oma pikku palvelijansa.

Hetki sitten meillä todellakin oli kissanpäivä, kun saimme Prima Catilta testaukseen paketillisen uusia Deluxe Prima Cat kissanruokia. Paketti sisälsi kuivaruokaa (kanan-, lohen ja kalkkunanmakuinen), purkkiruokia (viisi eri makua) ja lisäksi vielä lelun. Kyllä maistui!

Iso plussa siitä, että merkki on kotimainen ja etteivät tuotteet sisällä vehnää (jota kissan elimistö ei millään tavalla osaa käyttää hyödyksi). Myös graafikkona pakkauksen (ja nettisivujen) erittäin tyylikäs ulkoasu miellyttävät.

Jos haluat testaukseen samanlaisen paketin Deluxe Prima Cat kissanruokia,

kommentoi tätä postausta kertomalla jotain kreisiä kissastasi 31.8. mennessä. Yksi onnekas pääsee testaamaan ruokia kissoineen.

Ja miksi kreisi kissatarina? No koska kissatarinat on aina vaan parhaita!

-----

I´m giving away Prima Cat Deluxe catfood (only in Finland, sorry).

 

 

 

Kommentit

Heidi_

Kreisi kissatarina ... mistä edes aloittaa.. 6 vuotta sitten otin "saattohoitoon" Siamilaisen kissan vailla kotia. Minulle kerrottiin, että kissa eläisi maksimissaan enää pari vuotta, mutta 6 vuotta myöhemmin tuo kyseinen kissa täyttää 18v. Tämä kissa ymmärtää myös hyvän päälle, normaaleista kissan kupeista ei syödä ja juoda vaan Marimekkoa ja Arabiaahan sen pitää olla. Mikäli joku onneton ihmisolento erehtyy väärän kupin herran eteen katamaan on kosto välitön. Viimeisimmäksi kostona toimi mehulasiin upotettu tassu. Siamilaisten äänihän on myös tunnetusti niitä kauneimpia mitä yksikään olento pystyy tuottamaan, varsinkin 05.00 aamulla jolloin kissa haluaa, että hänelle lämmitetään sauna. Yöriennoista kotiin palatessa odottaa eteisessä kissa joka luo pitkän halveksivan katseen ja kävelee sen jälkeen istumaan tyynyllesi. Herra on oppinut myös nukkumaan aluslakanan ja petauspatjan välissä, mutta muotoon ommellut lakanat ovat osoittautuneet kompastus kiveksi ja useasti eteisessä odottaakin määkivä mytty mikä koostu lakanasta, petauspatjasta ja närkästyneestä kissassta. Tämä on siis kissa, minkä minä koiraihminen, lupasin "saattohoitaa".

 

 

 

 

 

manuu (Ei varmistettu)

Eräänä naistenpäivänä kärtin miekkoselta ekaa (ja tämän episodin jälkeen myös vikaa) kertaa kukkia. Ruusukimppu löytyikin ostoskassista ja laitoin punaiset nätit kukat maljakkoon. Ronski-kisuamme kukat kiehtoivat kuin puuro hullua ja yöksi päätinkin nostaa maljakon turvaan korkealle hyllylle. Yöllä kisuli oli hypännyt tv-tason päälle ja siitä taulutelkkarin päälle että pääsisi loikkaamaan hyllylle. Ponnistuksessa vaan harmillisesti telkkari tipahti tasolta, kukat hyllyltä ja kisukin rämisten kasan päälle. Kissa ja maljakko säilyi ehjänä, telkkari ei. Siinä on nyt kissan mentävä kuoppa ruudussa.

Illuusia
Mamabella

Meidän kissa leikkii piilosta mieheni kanssa. Se on aina etsijänä. Leikki menee niin että mies "jahtaa" kissan johonkin huoneeseen ja laittaa poistuessaan oven perässään raolleen ja menee sitten piiloon. Hetken päästä kissa tulee perässä ja rupeaa etsimään miestä joka paikasta. Se käy kaikki huoneet järjestelmällisesti läpi. Löytämisen se ilmaisee iloisella naukumisella. Jos se taas ei löydä miestäni, rupeaa se naukumaan turhautuneena pyöriessään ympäri kämppää. Hyvin huvittavaa katseltavaa :D

Ainiin, ja on tuossa kisussa sekin kreisiä että sillä on peukalot! Se on siis ns. laivakissa, Hemingway kissaksikin kutsutaan. 

Joliel (Ei varmistettu)

Olen alamaisena kahdelle arvonsa tuntevalle vanhalle herralle. Vanhempi on tyyppiä hajamielinen professori ja luultavasti maailman läheisriippuvaisin kissa, sillä saunassakaan en saa olla yksin lauteilla. Sama tapaus on myös maailman ahnein ja lihavin lukuisista laihiksista huolimatta. Siis elää syödäkseen. Nuorempi on se kreisimpi tapaus: avaa ovet ja laatikot kahvasta, pyytää syliin nousemalla takatjaloilleen ja huitomalla vimmatusti, katsoo kanssani eläinvideoita youtubesta ja haluaa leikkiä hippaa aina silloin kun haluaisin ottaa pienet nokoset. Ja mehän leikitään: hippaleikissä jahdataan ensin kissaa, napataan kissa kiinni ja taputetaan takapuolelle. Tämän jälkeen juostaan itse karkuun ja kissa seuraa hirveällä spurtilla perässä. Ja sama toistetaan monta kertaa. Tai ainakin siihen asti että naapurit valittavat (kerrostalo.. öhm)

Sananas (Ei varmistettu)

- Kärrrrr KÄRRRRRR! Näin ilmoittaa kissa kun pitäisi päästä päiväunille, mutta sänkyä ei ole petattu. Siis kuka nyt menis petaamattomalle sängylle nukkumaan? Kärinää jatketaan niin kauan kunnes palvelija tajuaa toimittaa askareensa.
- Mene iltapalavoileivän kanssa katsomaan televisiota. Kohta kuuluu tömähdys ja pian paikalle pyyhältää kissa ja istahtaa eteen odottamaan leivän päältä kinkku- tai juustopalaa (voihin sipaistuna).
- Oivariini-rasian kannen rapsahdus --> kohta on kissa paikalla
- Kissa on taitava metsästäjä, vaikka kulkee ulkona ainoastaan taluttajan kanssa valjaissa. Suurin "saalis" on ollut hiirihaukka... Kyllä. Haukka. Kissa huomasi tilaisuutensa tulleen, kun haukka oli maassa raatelemassa pyytämäänsä variksenpoikasta. Selän puolelta kissamaisen nopea hyökkäys ja niskaan kiinni. Eipä haukalla ollut paljon saumaa puolustautua. Onneksi talutushihnan (8m) toisessa päässä ollut ihminen ehti pelastaa rauhoitetun linnun.
- Toinen mieleenpainuva saalis oli oravanpoikanen. Miten se kissa ehtiikin napata kaikenlaista suuhunsa vaikka on ihmisen kanssa ulkoilemassa? No, oravanpoikanen alkoi huutamaan niin kovasti, että kissa säikähti ja tipautti rääkyvän välipalansa maahan. Oravanpoika meni jotenkin sekaisin ja alkoi juoksemaan kohti kissaa. Kissa pötki pakoon takaisin sisälle :D

Lauramiinaemilia (Ei varmistettu)

Kerran siskoni oli asunto- ja kissavahtina minun ja poikaystäväni loman ajan. Kissamme Ruttu on melko nirso, sen hiekkalaatikko pitää putsata tarkkaan joka päivä (ison hädän sattuessa useammin (toinen kreisi juttu on se, että Ruttu odottaa aina, että joku on kotona, ennen kuin käy kakkosella)). No, pikkusiskoni ei ihan noudattanut ohjeitamme, ja yhtenä päivänä hän makoili sängyllä lueskellen, kun Ruttu hyppäsi viereen ja teki pissat melkein siskoni päälle. Oppipahan siivoamaan kissavessan kunnolla.

Ihan kreisiä.

// visuaalisestivaativa // (Ei varmistettu) http://visuaalisestivaativa.fi/

Niitä on kaksi ja molemmat ovat nimensä veroisia. Toinen on Riesa ja toinen on Rukkanen. Jälkimmäinen leikkii sohvatyynyä ja ensin mainittu vei juuri tyllihameen ja leluhiiren lavuaariin.

...

Minun kifu se vaan rakastaa porkkanoita. Se on ehkä kreisein juttu ikinä, jos kuorii porkkanoita, niin kuoria vasten sitten kiehnätään, jos porkkanapussi jää pöydälle, pussia vasten kiehnätään ja yksi iltapäivä oli jotenkin "epäilyttävän hiljaista" - tiedättehän... No menin keittiöön ja sieltä kisseliini löytyi porkkanapussia halivana, oli nyhtänyt pussinkin auki, että sai yhden kaverin kainaloon. 

Cassenberg (Ei varmistettu)

Joskus aikanaan kun nyt jo yksitoistavuotiaat kollipojat olivat nuorempia istuin katsomassa telkkaria ja aloin ihmettelemään kummaa ääntä. Hiljensin telkkariakin ja olin oikeassa, ei se ääni sieltä tullut vaan Herra Kissa veteli sikeitä läheisessä nojatuolissa ja kuorsasi kuin rekkamies. Ääni ei ole vuosien myötä ainakaan hiljentynyt vaan sängyn jalkopäästä kuuluu usein miehekäs kuorsaus.
Ja samoin kuin Heidin siamilainen, niin toinen näistä vanhoista pojista haluaa usein nukkua peiton alla, vähän vaihtelee osuuko nukkumaan kömpivä kissa päiväpeiton, täkin vai petauspatjan alle :)

tee (Ei varmistettu)

Hankimme kuusi vuotta sitten paksun kissa-ukkomme kaveriksi tyttöpennun. 12-kiloinen kollimme oli silloin melkoinen ilmestys, ihmisvihaaja ja muutenkin äijämäinen mörssäri. Pikkuinen kissatyttö kuitenkin sulatti tämän sydämen, josta liikuttavimpana todisteena olivat toistuvat imetys-sessiot. Yllätin kissat usein tästä hämmentävästä touhuilusta, pikkukissa polki kollimme löysää mahaa ja molemmat kehräsivät tyytyväisenä. Näky oli aina sekä perverssi, että liikuttava.
Kreisin avara kissaluonto.

Mirene (Ei varmistettu) http://kattimania.blogspot.fi

Apua, valinnavaikeus iski :D Eilen ainakin tuli naureskeltua sille, kun 14-vuotias vanhuksemme (Kajsa) ja vuoden vanha riiviömme (Devi) yrittivät selvittää, kumpi saa omia yhteisen lempparilelun itselleen. Aluksi Kajsa siis leikki yksin rakkaalla narullaa, muttei mennyt kuin hetki, kun nuorempikin ryntäsi paikalle. Meidän Arvon Valtiatar reagoi häiriötekijään ottamalla muutaman tarkkaan harkitun askeleen, lopettamalla leikkinsä ja lysähtämällä lelun päälle. Deville se tietenkin oli suuri tilaisuus napata lelu itselle, mutta jutussa oli vain yksi ongelma: nuorempi on oppinut sen, että Kajsa antaa kyllä isottelevalle nuorukaiselle nenille, eli ihan suoraan lelua ei voinut mennä varastamaan. Ensin siis hivuttauduttiin hitaasti lähelle, pistettiin tassu narun toiseen päähän ja jäätiin paikoilleen makaamaan. Kun vanhempi ei reagoinut, kiskottiin narusta, minkä jälkeen pinkaistiin karkuun kohti tulevaa tassua ja aloitettiin kaikki alusta. Siinä kissat sitten lähes vartin taistelivat lelun herruudesta, kunnes Devi kyllästyi ja lähti toiseen huoneeseen etsimään lempparihiirtään :D

Olen toiminut elämäni aikana palvelijana muutamallekin kissalle, joista jokainen on ollut omanlaisensa persoonallisuus. Eräs oli suorastaan paholainen kissaksi. En tiedä missä mentiin vikaan, mutta sen kissan suurinta huvia oli kurittaa ihmisiä ja erityisesti minua. Ensialkuun kissan hätistämiseksi riitti suihkaus suihkupullosta, mutta loppuakoina ei auttanut edes suora ruiskutus käsisuihkusta. Se kissa roikkui kaikilla voimillaan ja hampaillaan kädessä tai jalassa eikä päästänyt irti ennen kuin kun itse halusi. Erään kilpajuoksun seurauksena hajosi yksi sänkykin jonne äitini hyppäsi vauhdilla turvaan, sillä ainoa paikka jossa kissa ei käynyt kiinni oli sänky. Samainen kissa jäi kotivahdiksi kun lähdimme matkoille pariksi päiväksi. Perhetuttu (ja kissallekin ihan tuttu ihminen) oli valtuutettu kissavahdiksi ja ruokkijaksi, mutta kissa ei päästänyt ruokkijaa keittiön ovesta sisälle vaan murisi ovella kuin koira.

Toinen katti puolestaan oli niin arka ja pelokas, että juoksi pakoon päästäistä, joka oli eksynyt sisälle. Siinä sitten juoksivat peräkanaa, kissa suurimmassa paniikissa. Kyseinen kissa kärsi myös pahasta matkustuspelosta, ja siihen eläinlääkäri määräsi ystävällisesti Diapamia... Määrätty annostus1/4 pilleristä ei auttanut mitään, kuten ei myöskään 1/2. Kokonaisen pillerin nautittuaan kissa estot katosivat kokonaan, se marssii pöydälle syömään suoraa lautaselta eikä arastellut ottaa haluamaansa. Matkapelkoon pillerit eivät auttaneet.

Nykyisen kissan hankkimista suunniteltiin pitään ja se oli enemmänkin minun projektini johon mies ystävällisesti alistui. Ja kuinkas kävikään. Kissa ja mies ovat ylimmät ystävät: kissa nukkuu miehen jaloissa ja mihen liikkuessa asunnossa kissa heittäytyy miehen eteen lattialle selälleen täydellisesti antautuneena. Mies puolestaan lepertelee kissalle enemmän kuin lapsille.Minä olen se välttämätön paha joka vaatimuksia totellen jakaa ruoan ja siivoaa hiekkalaatikon.

Minnan Mörkö (Ei varmistettu)

Kissani Mörkö,sitten päätti karata vuonna 2012.Remppamiehet tekivät putkitöitä ja käskin pitää ikkunat visusti kiinni,mutta EI!Sitten etsimme yömyöhään Mörköndeerusta ympäri Siilitietä/Herttoniemeä.Kuljimme kissanruoka kädessämme ja pälyilimme,mutta ei.Kotona itkusteltiin avopuolison kanssa ja kuulimme jo harhoja Möröstä.Ei se olikin totta,mutta mistä helkatista ääni kuuluu?Remppamiehet aiemmin,olivat poranneet yläkerran naapuriin reiät,uusia patteriputkia varten ja mitäs sieltä näkyykään?No ne Mörkösen kiiluvat silmät ja kaino ääni.Hän oli päättänyt lähteä juopponaapurin luo juhlimaan.Kaikki hyvin siis!

Kissani, raiskari (Ei varmistettu)

Huh, panostan kovilla ja kerron kissastani sen painokelvottomimman kreisitarinan!

Kissani on maailman suloisin, lihava cuddlailija ja tosi ystävällinen kaikille. Kerran se on kuitenkin käynyt vähän liiankin tuttavalliseksi ja herättänyt miespuolisen kaverini (joka nukkui helteillä vieraspedissä alasti) nuolemalla tämän, noh, penistä.

Mikä lie motivoinut kisua tällaiseen toimintaan, mutta ystäväni oli (ymmärrettävästi) aika järkyttynyt herätyksestä. Myöhemmin piti tarkistaa, ettei näin ole käynyt kenellekään muulle, joka on nukkunut kissani kanssa samassa sängyssä, mutta kerta on (onneksi) jäänyt ainoaksi laatuaan. Siltikin usein kehotan yövieraita nukkumaan alushousut jalassa, [i]ihan vaan varalta[/i].

saarah
visual diary

Kiitos näistä ihan mahtavista kissatarinoista! Nauroin ääneen näitä lukiessa :)

Kommentoi