Kokemuksia vihreän saven juomisesta

visual diary

Aloin pari kuukautta sitten testaamaan vihreän saven juomista. Olin lukenut tästä (vähän epäilyttävältä kuulostavasta jutusta) monesta paikasta ja muutama ystäväni harrasti tätä samaa.

Vihreän savi mineraali -ja hivenainejauheen juomisen sanotaan puhdistavan elimistöä sitomalla itseensä epäpuhtauksia. Se tekee hyvää niin luustolla, vatsalle ja suolistolle ja sen sanotaan auttavan myös väsymykseen, tulehdusten ehkäisemiseen ja vatsan turvotukseenkin. Moni käyttäjä raportoi myös hiusten ja kynsien nopeasta kasvusta ja vahvistumisesta.

Pitihän tätä kokeilla!

Savivesi nautitaan aamuisin. 1 teelusikallinen sekoitetaan lasilliseen vettä, annetaan vaikuttaa 5 minuuttia, jonka jälkeen vesiosa nautitaan. Lasin pohjalle saostunutta saviosaa ei nautita.

Kahden ensimmäisen viikon aikana en huomannut juuri mitään vaikutusta, paitsi sen, että mulla oli huono olo lähes poikkeuksetta joka aamu. Pikkuhiljaa elimistö taisi tottua tähän, koska huono olo meni ohitse. Jossain vaihessa huomasin kynsien vahvistuneen ja kasvaneen normaalia enemmän. Hiukset tuntuivat myös normaalia pehmeämmiltä. Hyvä muuten, mutta pidän hiuksistani silloin kun ne ovat karheammat eivätkä liian pehmeät ja hyvin hoidetut. Suomalainen roikkotukka, you know.

Jatkoin saven juomista kuitenkin ja jossain vaiheessa tajusin, miksi mun täytyy pestä rillejä koko ajan. Silmäripset olivat kasvaneet hurjasti ja osuivat räpsytellessä linsseihin.

Pidin saven juomisesta välillä myös viikon tauon, mitä toisissa lukemissani jutuissa suositellaan. En tiedä mihin se perustuu, koska pussissa tästä ei ole esimerkiksi mitään mainintaa.

Entä ne vatsa -ja mieliala-asiat sitten? Satun omaamaan vatsan, joka ei helposti reagoi asioihin (Kiitos universumi tästä). Ystäväni raportoi kuitenkin tämän aineen auttaneen paljon esimerkiksi ruuan jälkeiseen turvotukseen. Jotenkin minusta tuntui, että mieli oli parempi niinä viikkoina, kun savea join. Tämähän nyt tunnetusti voi olla myös aivan placeboa ja johtua ties mistä kuun asennoista, mutta tervetullut vaikutus kuitenkin. Luultavasti siis jatkossakin kittaan aamuisin ekana savishotin.

Oma savipussini on merkkiä Argital ja ostin sen Ruohonjuuresta.

-----

Onko samanlaisia tai eriäviä kokemuksia saven juonnista? Hörhöilyä vai fiksua elimistön huoltamista?

-----

I´ve been drinking Green Clay for few months now.

Sounds like a weird hippie thing to do, but it has made my nails and lashes grow quite a lot.

 

Kommentit

Hanna Maria
Hanna Maria

Mullakin on ollut jo vuosia käytössä savivesi, ja voin suositella! Tosin mun savi on valkoista :D

saarah
visual diary

Aaa, mikähän ero näillä on? Olisi kiinnostavaa tietää :)

Hanna Maria
Hanna Maria

En tiedä eroista, tuskin mitään suurta ainakaan. Ehkä ne sisältää jonkin verran eri aineita tai pitoisuuksia. Automaattisesti oon vaan tätä valkoista käyttänyt kun siihen alunperin tutustuin "hörhön" anoppikokelaan kautta ;)

toivasenkati (Ei varmistettu)

Ei lisättävää aiempiin hehkutuksiin, mutta sanon silti: kolme vuotta olen tätä tököttiä naukkaillut, enkä aio lopettaa. Mahavaivat ja liuskoittuvat kynnet bye bye! Huippua, että sullakin on ollut vaikutuksia.

saarah
visual diary

Jee, oot mun The Savi Esikuva :D

riik
3h+kasvimaa

kuulostaa ihan järkyttävältä hörhötouhulta, mutta kieltämättä nuo terveysvaikutukset olisi tervetulleita tähänkin ruumiiseen...

saarah
visual diary

Joo, emmäkään kaikkiin härhöjuttuihin lähde mukaan (tai no itseasiassa, taidan lähteäkin :D)

mutta tätä oli hehkutettu niin paljon et oli pakko kokeilla. Suosittelen!

saarah
visual diary

Tän kokeilemisessa ei myöskään ollut rahanpuute esteenä, pussihan maksoi alle 15€ ja kestää varmaan vuoden :) Aina vaan parempi!

Jeba
Tuuliajolla

Muakin alko kiinnostaa! Mutta siis... miltä se oikein maistuu? Semmoselta kamalala tunkkaselta savivedeltäkö? Eeehhh...

saarah
visual diary

Se ei maistu oikeastaan juuri miltään, mutta on vähän sellainen epämiellyttävän harmaan värinen. Mutta siihen tottuu :)

Savivesi (Ei varmistettu)

Hei! Minä tutustuin vihreään saveen vasta nyt ja olisi mukava tietää, että käytättekö yhä 3 vuoden jälkeenkin tätä tuotetta vai oliko se vain kokeilu?

saarah
visual diary

Hei, kokeiluksi jäi mutta pitäisi testata vielä joskus uudestaan. Muistan ainakin ripsien kasvaneen hurjasti tämän ansiosta :)

Kommentoi