Kokemuksia vihreän saven juomisesta

DSC_4420 copy.jpg

Aloin pari kuukautta sitten testaamaan vihreän saven juomista. Olin lukenut tästä (vähän epäilyttävältä kuulostavasta jutusta) monesta paikasta ja muutama ystäväni harrasti tätä samaa.

Vihreän savi mineraali -ja hivenainejauheen juomisen sanotaan puhdistavan elimistöä sitomalla itseensä epäpuhtauksia. Se tekee hyvää niin luustolla, vatsalle ja suolistolle ja sen sanotaan auttavan myös väsymykseen, tulehdusten ehkäisemiseen ja vatsan turvotukseenkin. Moni käyttäjä raportoi myös hiusten ja kynsien nopeasta kasvusta ja vahvistumisesta.

Pitihän tätä kokeilla!

DSC_4416 copy.jpg

DSC_4418 copy.jpg

Savivesi nautitaan aamuisin. 1 teelusikallinen sekoitetaan lasilliseen vettä, annetaan vaikuttaa 5 minuuttia, jonka jälkeen vesiosa nautitaan. Lasin pohjalle saostunutta saviosaa ei nautita.

Kahden ensimmäisen viikon aikana en huomannut juuri mitään vaikutusta, paitsi sen, että mulla oli huono olo lähes poikkeuksetta joka aamu. Pikkuhiljaa elimistö taisi tottua tähän, koska huono olo meni ohitse. Jossain vaihessa huomasin kynsien vahvistuneen ja kasvaneen normaalia enemmän. Hiukset tuntuivat myös normaalia pehmeämmiltä. Hyvä muuten, mutta pidän hiuksistani silloin kun ne ovat karheammat eivätkä liian pehmeät ja hyvin hoidetut. Suomalainen roikkotukka, you know.

DSC_4425 copy.jpg

DSC_4426 copy.jpg

Jatkoin saven juomista kuitenkin ja jossain vaiheessa tajusin, miksi mun täytyy pestä rillejä koko ajan. Silmäripset olivat kasvaneet hurjasti ja osuivat räpsytellessä linsseihin.

Pidin saven juomisesta välillä myös viikon tauon, mitä toisissa lukemissani jutuissa suositellaan. En tiedä mihin se perustuu, koska pussissa tästä ei ole esimerkiksi mitään mainintaa.

Entä ne vatsa -ja mieliala-asiat sitten? Satun omaamaan vatsan, joka ei helposti reagoi asioihin (Kiitos universumi tästä). Ystäväni raportoi kuitenkin tämän aineen auttaneen paljon esimerkiksi ruuan jälkeiseen turvotukseen. Jotenkin minusta tuntui, että mieli oli parempi niinä viikkoina, kun savea join. Tämähän nyt tunnetusti voi olla myös aivan placeboa ja johtua ties mistä kuun asennoista, mutta tervetullut vaikutus kuitenkin. Luultavasti siis jatkossakin kittaan aamuisin ekana savishotin.

Oma savipussini on merkkiä Argital ja ostin sen Ruohonjuuresta.

—–

Onko samanlaisia tai eriäviä kokemuksia saven juonnista? Hörhöilyä vai fiksua elimistön huoltamista?

—–

I´ve been drinking Green Clay for few months now.

Sounds like a weird hippie thing to do, but it has made my nails and lashes grow quite a lot.

 

Kommentit (12)
  1. Hei! Minä tutustuin vihreään saveen vasta nyt ja olisi mukava tietää, että käytättekö yhä 3 vuoden jälkeenkin tätä tuotetta vai oliko se vain kokeilu?

    1. Hei, kokeiluksi jäi mutta pitäisi testata vielä joskus uudestaan. Muistan ainakin ripsien kasvaneen hurjasti tämän ansiosta 🙂

  2. Muakin alko kiinnostaa! Mutta siis… miltä se oikein maistuu? Semmoselta kamalala tunkkaselta savivedeltäkö? Eeehhh…

    1. Se ei maistu oikeastaan juuri miltään, mutta on vähän sellainen epämiellyttävän harmaan värinen. Mutta siihen tottuu 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *