Kotikaipaus

IMG_0869.JPG

Kun viettää yön valvoen, aamun googletellen lähintä sairaalaa ja päivän istuen omaa nimeä kantava ranneke kädessä päivystyksessä, ei ole enää sellainen olo että on lomalla.

Vaan ihan oikeasti asumassa toisen maan arjessa.

Kaikki tulevat päivystykseen mukanaan lähes koko perhe. Ja eväät. Minulla on vesipullo sekä toiseksi ainoa portugalia puhuva ihminen, jonka tunnen koko kaupungista. Onneksi on, sillä lääkärin sanavarastoon kuuluu tasan yksi englanninkielinen sana:

Yes.

Kaipaan hiljaisia odotusauloja Suomesta, niitä jossa kuuluu ainoastaan ääni joka tulee lehden selailusta. Täällä yritän kuunnella metelin läpi, josko nimeni kuulutettaisiin. Eniten kaipaan sitä, että osaisin itse kertoa mikä mättää, enkä luottaa siihen että kaksi miestä ratkaisevat ongelmani, joille en tiedä oikeita termejä oikealla kielellä.

Loppuillan makaan peiton alla kotona. Muistan kun New Yorkista Suomeen muuttanut ystäväni joskus sanoi kaipaavansa kotimaahansa niin paljon, että se tuntui fyysisenä kipuna ja ajattelin että se oli hieman liioiteltua.

Tällä hetkellä sattuu, mietin itse. Ja lähinnä juuri siksi, etten haluaisi nyt olla täällä. Vaan kotona.

IMG_0870.JPG

Katson illalla ahdistavan elokuvan addiktioista, syön salmiakkia kunnes oksettaa ja menen nukkumaan. Ennen kuin nukahdan, lasken päiviä siihen kun menen käymään Helsingissä.

Tuuliviiri, näin kuvailin erästä tyyppiä ystävälleni. Voisi olla myös määritelmä uuden elämän tunneskaalan muuttuvuudesta.

—–

Got sick, had to go to a doctor in a foreign country and felt like the holiday is truly over.

 

Kommentit (19)
 1. Mustikka123
  14.8.2015, 09:13

  Hei,

  Toivottavasti jo paranit. Jos on jotain vaikeammin selitettävää ollut, olen itse käyttänyt CUFin palveluja.

  https://www.saudecuf.pt/ sivuilta voi etsiä lääkäreitä (löytyy ihan yleislääkäreitäkin) joille sitten voi nettilomakkeen kautta varata aikoja ja sieltä myös näkyy jokaisen lääkärin tiedoissa myös puhutut kielet .

  Toki kalliimpaa kuin centro de saudessa(muistaakseni yleensä käynti on ollut jonkun 30euroa), mutta jos tuntuu siltä että pitäisi päästä puhumaan yhteisellä kielellä, suosittelen kyllä CUFia.

  1. Kiitos infosta!

   En tosiaan ehtinyt kovin paljon kartoittaa vaihtoehtoja, tiesin vain kyseisen sairaalan ja että siellä käyminen maksaa suunnilleen kaksikymppiä. Täytyy muistaa seuraavan kerran CUF kun tarvetta tulee. Sen verran itsenäinen nainen sitä kuitenkin on, ettei joka kerta voi roudata jotain ihmistä mukanaan!

 2. Oi voi 🙁 omat ulkomaan sairastelut rajoittuu viime kesän Ruotsin reissuun. Piti käydä pikkukaupungin julkisessa terveyslaitoksessa, jossa kukaan ei puhunut englantia!? Voisitteko kuvitella samaa Suomessa 😀 onneksi sen verran osasin kieltä, että sain selitettyä vaivasta hoitsulle -urin infektion – ja ymmärsin mitä minulle selitettiin itsehoidosta jne. Vitsailtiin jopa siitä kun tulee tuskainen automatka kotiin kun vessat ovat harvassa matkalla pohjoiseen. Tosi symppis hoitaja ja täytyy ruotsalaisten hyväksi sanoa että oli tehokas ja nopea hoito. Ja halpa. Ei traumoja ikävästä vaivasta huolimatta 🙂

  1. Oho, aika erikoista että Ruotsissa ei ole englantia puhuvaa lääkäriä :O Tosin kuulin juuri ystävältäni kokemuksista eräältä Helsingin terveysasemalta, jossa lääkäri ei puhunut kunnolla suomea EIKÄ englantia. Eli kai näin voi käydä kotimaassakin 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *