Pieni apu muoviahdistukseen

Kaupallinen yhteistyö: Hyvinvoinnin tavaratalo

 

 

Yritän parhaani mukaan olla ympäristöystävällinen ihminen. Täydellinen en ole, kukapa meistä olisi.

Joissakin asioissa olen tosin erityisen hyvä, esimerkiksi siinä etten oikeastaan koskaan heitä ruokaa roskiin. Se nimittäin on erittäin epäekologista. Olenkin ihminen joka säilyttelee puolikkaita kesäkurpitsoja, valmiiksi pilkottuja perunanpalasia sekä kaikkea muuta mahdollista jääkaapissa ja tekee niistä usein esimerkiksi sosekeittoja tai kasvispiirakoita. Teen myös nahistuneesta pinaatista vihersmoothieta ja pakastan yrttejä ja banaaneja pilkottuina.

 

 

Se mikä kasvisten säilyttämisessä tosin ärsyttää, on muovi. Portugalilainen kaverini, joka kävi hiljattain Suomessa, ihmetteli sitä suurta epäekologisuutta että Suomessa kurkkukin oli pakattu  muoviin. Luulin että olette parempia, hän luennoi. Luennoin takaisin: se on itseasiassa ekologisempaa niin, kurkku kun säilyy muistaakseni kolme kertaa pidempään muovitettuna kuin ilman sitä. Siitäs sait. 

 

 

Pienille pakaste- ja säilytyspusseille sekä kelmulle on tosin nykyisin myös ekologisempia vaihtoehtoja, kuten vaikkapa mehiläisvahakääre. SuperBee tekee tällaisia kääreitä, joissa voi säilyttää vaikkapa juuri niitä  paloiteltuja kasviksia ja puoliksileikattua appelsiinia. Nämä kääreet käyvät myös lasipurkkien kansiksi ja niissä voi kuljettaa myös vaikkapa eväsleipiä.

Mehiläisvahakääreen voi pyyhkiä tai pestä puhtaaksi ja sen luvataan kestävän käytössä noin vuoden.

 

 

Aina muovi ei tietysti ole pahasta, esimerkiksi tässä Ylen artikkelissa kerrotaan muun muassa juuri samasta kurkkujen muovittamisesta. Jos muoviin pakattu tuote kestää pidempään käyttäjän jääkaapissa eikä päädy näin käyttämättömänä ja nahistuneena roskiin, on muovipakkaus itseasiassa ihan hyvä juttu.

Silti aina kun on mahdollisuus välttää muovin käyttämäinen vaikkapa kotona, haluan valita jotain muuta. Kotikeittiön nurkkaan kerääntyvä muovijätteen määrä nimittäin ahdistaa. Siksi käärinkin nykyisin muovin sijaan keittiön ylijäämätuotteita mielummin mehiläisvahapaperiin.
Ja ei, se puolikas appelsiini ei ala haista mehiläisvahakynttilälle tähän käärittäessä 😀

 

 

Kommentit (14)
  1. Hei ei mitenkään tähän postaukseen liittyen, mutta en oo jostain syystä saanu ilmotuksia sun uusista kirjotuksista blogloviniin varmaan yli kuukauteen! Tää ilmesty yhtäkkiä ja tajusin että en oo älynnyt tsekata sun blogia aikoihin, en tiiä onko tää joku Lilyn bugi vai mikähän ois… Ei ihmekään kun blogien lukeminen oli jotenkin kuivakkaa kun sun blogi oli puuttunu joukosta 😀

    1. Hei, joo lilyn uudistuksen takia postaukset ei päivittyneet blogloviniin yli kuukauteen mutta nyt pitäis toimia. Käytkö siis kurkkaamassa josko siellä sullakin näkyisi nyt ja jos ei vieläkään näy niin voin raportoida ongelmasta eteenpäin 🙂

      1. Joo nyt näkyy!

        1. Loistavaa! Kiitos kun raportoit 🙂

  2. meillä on kotona ihan aina peitetty jämäruoat/puolikkaat jääkaapissa simppelisti toisella lautasella. en oo ikinä ees aatellu aikuiselämässäni et tarttisin johonkin elmukelmua 😀

    1. Joo, teen itse samaa, ei kaikkea todellakaan tarvitse muovittaa tai kääriä johonkin. Käytän tätä lähinnä esimerkiksi paprikan, appelsiinien jne puolikkaiden säilyttämiseen jääkaapissa 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *