Kuolema ja kiristävät farkut (sekä muut viime aikojen ajatukset)

 

 

Kai tässä ajassa on ihaniakin asioita, ajattelen neljännellä viikolla.

Voi vastata kysymykseen siitä mikä on viikonloppusuunnitelma sanomalla että ajattelin istua alas tämän kahvin kanssa ja lukea kirjaa. 

Tai että juoksen aamuisin ja kävelen iltaisin. 

 

 

Ovatko nuo tähdet aina näkyneet noin kirkkaana, mietin eräänä yönä kun keräilen pyykkejä narulta kuivumasta. Ne tuoksuvat jasmiinille ja Lissabonin kesälle. 

Olen vahingossa kai oppinut vähän itsestänikin tässä hiljentymisriitissä. 

Olen tutustunut vähän lähikahvilan naiseen, josta ennen ajattelin että just joo, hän kun oli heilastellut sekä exäni että erään hyvän ystäväni kanssa. 

Nyt ajattelen että just joo, Saara, voisit joskus olla vähän vähemmän tuomitseva sellaisia ihmisiä kohtaan joita et oikeasti tunne.

 

 

Ja sitten on se hiljaisuus. On niin ihanan hiljaista koko ajan, joka puolella. Ja tyhjää.

Jos menee sadepäivänä ulos kävelemään, missään ei ole ketään ja Lissabon tuntuu samalta kaupungilta kuin silloin kun muutin tänne ja haahuilin usein sadepäivinä tyhjässä kaupungissa. En vielä tiennyt että sateella täällä ei tapahdu mitään, jopa jotkut paikat ovat suljettuna. 

Sitten mietin ystäväni portugalin kielen opettajaa, joka perui tunnit koska hänellä oli surullinen olo.
Voi melankoliset portugalilaiset,
ajattelen yhtäkkiä lämmöllä.

Kirjoitan tätä kaikkea niin kirkkaassa auringonpaisteessa, etten edes näe mitä kirjoitan. Välillä tuntuu että on vaikea nähdä mitään muutakaan: tulevaisuutta varsinkaan. 

Ehkä hengaan täällä lämpimässä kunnes lama on ohitse, ajattelen yhtäkkiä. 

Samaisena päivänä näen ensimmäistä kertaa tänä poikkausaikana julkisesti riitelevän pariskunnan. Sitä kun ei usein tässä maassa näe. Tai en tiedä ovatko he pariskunta, mutta kun he huutavat toisilleen kadunkulmassa ja sitten toinen kävelee kauas pois ja toinen juoksee perään ja huutaminen jatkuu, olo tulee hirveän epämukavaksi. 

Sitten näen puistossa miehen joka juoksee takaperin. Tätäkö tämä nyt alkaa olla, että kaikki vähän sekoavat pikkuhiljaa?

Tulen kotiin ja väkerrän monimutkaista salaattia paahdetuista kasviksista ja kaikenmaailman pilkottavista ja sekotettavista aineksista, jotta olisi jotain tekemistä. 

Farkut ovat alkaneet kiristää. Ensin ajattelen että ihan sama, sitten taas että voi helvetti, en ole kesällä missään rantakunnossa enää. Mutta tavallaan tämä ajatus on aika kiva, mietin jotain näinkin epäoleellista ja pinnallista. 

En enää vain kuolemaa. 

Itseasiassa en ole aktiivisesti miettinyt enää sitä mahdollisuutta että kuolisin yksin ulkomailla.

Kaikki on siis kai oikeastaan ihan hyvin täällä. 

 

 

suhteet ajattelin-tanaan oma-elama
Kommentit (16)
  1. Hei! Haluan kompata Kkristiinaa. Odotan myös sinun kirjoituksia aina, koska ne resonoi kaikista eniten. Vaikka en edes asu ulkomailla ja vaikkei meidän elämäntilanteissa ole oikeastaan mitään samaa. Jotenkin vaan tunnistan sun ajatukset ja tuntemukset, niissä on paljon tuttua. Ehkä se on toi Mörrin mainitsema vilpittömyys ja lohdullisuus. Voisin lisätä tuohon listaan vielä aitouden.

    Toivottavasti et lopeta bloggaamista kokonaan, harvatkin kirjoitukset on parempi kuin ei enää yhtään kirjoitusta!

  2. Ihanaa kun sulta oli tullut uusi postaus! Itse teen vähän samoin kuin aiempi kommentoija, säästän sun kirjoitukset johonkin mukavaan hetkeen päivässä. Otan lasin viiniä tai keitän kahvit, istun alas ja nautin 🙂 Tsemppiä hirmu paljon sinne ulkomaille!

    1. Oh ihana kuulla että nää on odotettuja <3 Kiitos tsempeistä, samaa toivottelen sinne!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *