Lähde katutaidekävelylle!

 

 

IMG_8681.JPG

 

Ihan kun Lissabonissa ei olisi muutenkin tarpeeksi värikästä, mutta täällä on myös hullun paljon katutaidetta.

Osa hienoa ja harkittua, osa sitten muuta. Tykkään molemmista.

 

IMG_8680.JPG

IMG_8684.JPG

IMG_8685.JPG

IMG_8694.JPG

IMG_8686.JPG

IMG_8687.JPG

IMG_8688.JPG

IMG_8692.JPG

IMG_8695.JPG

IMG_8698.JPG

IMG_8699.JPG

 

Omilla katutaidekävelyillä käyn itsekseni (esim. Avenida da Liberdaden ja Principe Realin välillä on tällaisia maisemia), mutta katutaidekävelyitä järkätään myös kaupungissa vieraileville.

Tsekkaa lisää täältä.

 

—-

 

If you´re in Lisbon and interested in street art, go on a walking tour. More here.

Kommentit (4)
 1. Päivi / Puolivälissä
  22.6.2017, 21:18

  Kommentoin ensimmäistä kertaa, mutta oli pakko sanoa, että tykkään hurjasti upeista kuvistasi yhdestä lempikaupungeistani! Saat myös minulta blogihaasteen: https://puolivalissa.wordpress.com/2017/06/22/101-kysymysta-ulkosuomalaiselle/

 2. Muistan myös viime syksynä Lissabonissa reissanneena sen silmille popanneiden graffitien määrän! Sekin oli voimakas kontrasti sääntö-Suomen maisemiin verrattaessa, missä mielestäni enemmän kaivattaisiin sitä väriä harmaaseen pintaan. Täällä purkutuomion saaneisiin rakennuksiinkaan saa harvemmin suihkia ja vahingonkorvausvaatimukset laittomista maalauksista ovat käsittämättömiä suhteuttaessa esim. henkilörikoksiin (miten se omaisuus tuppaakin menemään niin usein ihmisten edelle..). Kyllä kaupungit saisivat luvan olla tasapuolisesti kaikkien asukkaidensa näköisiä. Jos jotkut eivät vaali eivätkä kunnioita selvästi arvokkaita rakennuksia ym. merkittäviä pintoja (esim. bommaamalla asuintaloihin luvatta), niin kyllä siinä pitäisi yhteiskunnan paneutua puuttuen enemmän niihin asenteisiin vaikuttaviin tekijöihin kuin oireilevaa ulosantia rankaisten. Rajansa tietty kaikella ja seurauksia tuontyyppisestä tötöilystä on oltava, mutta jokseenkin kannattaisi näitä pykäliä oikeasti höllätä. Syrjäytymistä ehkäisemällä saavuttaisi varmaan tuonkin saralta törkeän paljon hyvää ja ”töhrimistä” ymmärtämättömien tukarien pelihousut säästyisivät pahemmilta repimisiltä.
  Voihan romaani, mutta pähkinänkuoressa yritin kai sanoa, että graffiti on kyllä ihan oma ainutlaatuinen osansa kulttuuria ja viestintää! 😀 Tykkään muuten sun blogista myös aevan mahottomasti.♥ :–)

  1. Kiitos!

   Oon samaa mieltä, graffitteja lisää sääntösuomen katukuvaan! Täällä niitä on tosi paljon ja ne on jotenkin musta niin olennainen osa kaupunkikulttuuria. Mut tietty pitäisi myös kunnioittaa toisten omaisuutta ja olla töhrimättä ihan kaikkea… Kai ne luvalliset graffittiseinät/alueet auttaa tähän. Lissabonissa on jopa mummoille järkättyjä graffittikursseja 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *