Laittoman hyvä kuvaprojekti

 

olivia-locher-law-01.jpg

 

Sääntö-Suomesta puhutaan usein, mutta osataan sitä Amerikassakin.

Eri osavaltioissa on tosi erilaisia lakeja siitä, mitä ei AINAKAAN saa tehdä. Niinkuin esimerkiksi pitää jäätelöä takataskussa.

 

olivia-locher-law-02.jpg

 

Valokuvaaja Olivia Locher kuvasi ja kokosi kirjan näistä erikoisista lakisäädöksistä.
Sen nimi on tietty I fought the law.

 

Saisiko sääntö-Suomesta samanlaisen? Ihmettelin viime Suomireissulla muunmuassa sitä, miten ystäväni asuttaman talon talonyhtiö oli kieltänyt ihmisiä tupakoimasta omalla parvekkellaan. Olen ehkä ollut niin kauan jo Suomesta poissa, että tällainen sääntö kuulosti omaan korvaan ihan käsittämättömältä.

 

—-

 

Loving this book documenting different laws across the US, by Olivia Locher.

Of course it´s titled I fought the law.

 

 

Kommentit (2)
  1. Minusta puhe sääntö-Suomesta on rasittavaa. Ehkä katson asiaa virkamiehen vaimona, kun hänellekin töissä tullaan valittamaan ns. turhista säännöistä. Yleensä kuitenkin Suomessakin säännöissä on järkeä. Esimerkiksi siinä, että myytävän ruuan käsittelyyn aiotun paikan tulee olla riittävän hygieeninen. On eri asia tarjota ruokaa kavereille, mutta kuka ottaa vastuun, jos kivasta kioskiruuasta saa ruokamyrkytyksen tai salmonellan? Tai miksi en saa rakentaa taloani mihin lystää? Miksi pitää olla paloturvallisuusmääräyksiä?

    Olen itsekin purnannut esim. outojen rakennusmääräysten takia, mutta on helppo ymmärtää, miksi Suomessa asiat toimivat kohtalaisen hyvin. Koska meillä on niitä sääntöjä. Ja koska niin monet kiltisti noudattavat.

    Ymmärrän kyllä, että idea on hauska. On perin amerikkalaista varoittaa kahvimukissa, että kahvi on kuumaa jne.

    1. Joo, tottakai osa (ja varmaan suurin osa) säännöistä on varmasti todella tarpeellisia ja hyviä, mutta onhan osa niistä ihan älyttömiä myös 😀

      Esimerkkinä vaikka anniskelualuesäädökset, jotka on kyllä niin kummallista ihmisten holhoamista. Tästähän oli hyvänä esimerkkinä alkukesästä uutisoitu ravintolakeissi, jossa juomat oli jätettävä johonkin anniskelupöytään, josta tarjoilija kävi kantamassa ne asiakkaiden pöytiin … Sellainen ei musta enää oo järkevää 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *