Mansikka- (ja vitutus)sesonki

IMG_5931.JPG

Ärsyttää niin paljon, etten pysty ilmaisemaan sitä edes englanniksi.

Lähden kotiin kesken workshopin, seison pimeässä liikennevaloissa ja sanon ääneen: V I T T U. Sitten huomaan vieressä olevan auton, jossa istuva nainen katsoo minua kysyvästi. Hymyilen hänelle ja ajattelen: helppoahan sulla on. Mutta mistäs minä sitä tiedän. 

Syksyllä kaikki oli ihan ok. Oli Erasmus –vaihtareita eri maista, lähes kaikki tunnit englanniksi. Luentoja, jotka edes aloitettiin englanniksi, jotta tajuaisi mistä on kyse. Kirjoittelin pitkät esseeni englanniksi, opettaja kommentoi niitä ja keskustelimme aiheista. Kaikki meni sujuvasti.

Sitten tuli kevätlukukausi.

Nyt on eräs professori, joka yritti selittää minulle kahden tunnin portugalin kielisen luennon jälkeen sitä, mitä kurssilla tehdään. Groupo, oli ainoa sana jonka hän keksi. Trabalho de groupo, autoin, ryhmätyö siis? Thank you, sanoi opettaja ja siinä oli kaikki englanti jota hän osasi.

On muutamia vaihtareita nytkin, mutta Italiasta. Ei heillä ole suurempia kieliongelmia. Sitten on yksi suomalainen tyttö, joka opiskelee kyllä kieltä, mutta ei sitä kahdessa kuukaudessa opita. Ja kun välillä ei ehdi kielikurssille, koska sitä edeltävän workshopin opettaja on lähes tunnin myöhässä, jolloin kaikki aikataulut niin sanotusti kusevat.

Ja sitten on koulun sähköinen järjestelmä, joka sisältää kaiken sen informaation jota et mistään muualta saa. Kun vuosi vaihtui, järjestelmä vaihtoi kaikkien salasanat automaattisesti uusiin. Ja kun kysyt apua IT-tuesta, saat vastauksen kyllä, siinä vaan kestää neljä viikkoa.

IMG_5929.JPG

Tällaisella viikolla ei kai voi tehdä muuta kun ottaa omaa lomaa yhdeksi aamupäiväksi, mennä kiertelemään kirpparia, syödä juuri alkaneen sesongin mansikoita auringossa ja ajatella:

Varmaan joskus vuosien päästä tääkin asia naurattaa. 

—-

Nyt tosin auttaisi kuulla tarinoita siitä, miten muilla pään hakkaaminen seinään ulkomailla opiskelu on sujunut?

—-

Strawberry season is here! So is the spring semester, in which none of the professors speak English. 

Kommentit (24)
  1. Oivoi omia vaihtokokemuksiani Prahasta: en päässyt ensimmäisinä päivinä ohjaavan proffan puheille, koska en saanut yhtä suurta ovea mitenkään auki 😀 Oveen takana oli proffien ja opettajien huoneet. . Myöhemmin kävi ilmi, että tämä kyseinen proffa ei edes käytä oikeaa huonettaan, vaan hän oli ottanut käyttöönsä monta kerrosta ylempänä olevan minihuoneen… ja miten tämä olisi pitänyt löytää. Eräälle valokuvauskurssille vaihtareiden tuli osallistua vain joka toinen viikko, jos silloinkaan ja opettaja osasi sanoa englanniksi vain, että shut your mouse! Jossain vaiheessa vaihtokoordinaattorimme ihmetteli, että miten minun kotiyliopistostani oli vaihdossa kaksi opiskelijaa, vaikka heillä oli sopimus vain yhdelle 😀 Tuolla kaikki opintosuoritukset kirjattiin pieneen siniseen passin näköiseen vihkoon, jota sitten paikalliset opiskelijat varmaan varjelivat opintojen loppuvaiheessa kuin pientä aarretta.

  2. OOIII vitutus maximus! Tsemppiä!

    Elämäni vittumaisimmat hetket vietin vaihdossa Hong Kongissa. Siellä kampuksella asuttiin soluissa, joissa soluhuoneet jaettiin toisen opiskelijan kanssa. Paitsi, että siinä on suomalaiselle introvertille ja ainoalle lapselle piiiikkuisen sulattamista, huonetoverini a) kuorsasi atonaalisesti b) tuli kotiin yleensä kolmen aikaan studiolta jonka seurauksena oli TODELLA väsynyt koko vaihdon ajan. Huonetta oli lähes mahdoton vaihtaa – opiskelija-asuntola havahtui ongelmaan kun siivooja löysi minut olohuoneesta kuorsausevakosta ja järjesti lukukauden lopussa toisen huoneen. Yritin ennen tätä valittaa tilanteesta kansainväliselle toimistolle kampuksella, jossa tuutori suositteli että neuvottelisin huonekaverini kanssa, sillä tavalla hänen vanhempansakin olivat ratkaiseet isän kuorsausongelman. öööööööö….:D:D:D

    Jotenkin onnistuin siinä väsymyksessäkin erottamaan kämppiksen persoonan ja hänen kuorsauksensa (rakenteellinen nenävika) toisistaan ja hän on edelleen kaverini. .

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *