Mansplaining-treffeillä

On asia, jota vihaan YLI KAIKEN. 

Kyllä, mansplaining, joka hyvin määritellään näin:

Explaining without regard to the fact that the explainee knows more than the explainer, often done by a man to a woman.

IMG_9260.JPG

Olin viime talvena treffeillä, joista kirjoitin muistiin yhden asian: Elämäni ensimmäiset MANSPLAINING –treffit.

Ilta meni näin: 

Mies oli todella komea. Ja aivan todella ärsyttävä. Tapasimme keskustassa eräänä kylmänä perjantai-iltana. Yhden pisteen annan miehelle siitä, että hänellä oli kuitenkin suunnitelma, eikä vaan epämääräinen: no mennään jonnekin.

Kivalla porrasnäköalapaikalla mies istutti minut penkille ja kaivoi laukustaan kaksi viinilasia ja pullon viiniä. Hienot lasit, ehdin kommentoida. Ja sitten mies piti vartin monologin siitä, miten vinho verdeä valmistetaan. En edes kysynyt että miten, koska sattumoisin tiedän kyllä.

Kiedoin isoa kaulaliinaani tiukemmin ympärilleni ja palelin.

Kertoessani yliopistoni nimen ja kotini sijainnin, mies halusi kertoa minulle mikä on nopein reitti näiden kahden välillä. Hmm, tiedän kyllä, olen sitä nyt lähes vuoden rampannut. Mutta ei, hän tiesi paremmin. Hän myös halusi kertoa minulle millainen sää Lissbaonissa on kesäisin. Kolmisen kertaa ehdin sanoa, että tiedän juu, olin täällä koko viime kesän. 

Jossain vaiheessa iltaa oli pakko kysyä: niin, jos susta ei olisi tullut arkkitehtiä, miten olisi ollut vaikka opettajan ammatti? Tunnut niin kovasti tykkäävän tästä muiden ohjeistamisesta.

Opettaminen on ihan typerää, kuulemma. 

Kestin tätä kuitenkin neljä tuntia. Ehkä se on vaan hermostunut ja yrittää siksi päteä. Ehkä. Otanpa vielä yhden lasillisen.

Kun jossain vaiheessa en enää jaksanut, otin taksin ja toivotin miehelle aika selkeästi: See you around. (Suora käännös: jos nään sut vielä jossain, vaihdan kadun puolta). Seuraavana aamuna sain puhelimeeni viestin jossa kerrottiin kuinka huippu ilta meillä oli ja pitäisi ottaa se uusiksi. Hitto vie, pitäisikö tälle tyypille antaa vielä uusi mahis kuitenkin, pohdin sitten sieltä sängynpohjalta. Ehkä oon vaan niin helposti hermostuva. 

Suunnittelin juuri tuolloin Portoon reissaamista (joka toteutui kuitenkin vasta paljon myöhemmin). Mies oli käynyt siellä useasti, joten kiitin illasta ja sitten ohjasin keskustelua toiseen suuntaan. Tyypillä olisi varmasti paljon tietoa Portosta ja hyvistä paikoista siellä. Eilisen perusteella saisin todennäköisesti kattavan selvityksen kaikesta kyseiseen kaupunkiin liittyvästä. I´m thinking of going to Porto soon, so any tips are welcome, kirjoitin. 

Vastaus oli yllättävä:

I´m not Trip Advisor. 

And I´m not seeing you again, oli vastausviestini sisältö, vähän kauniimmin ilmaistuna.  

—-

Thing I hate the most:

mansplaining. 

 

suhteet oma-elama
Kommentit (41)
  1. Kutsutaan myös nimellä bessewisseröinti. Syyllistyn siihen itse todella usein, sukupuoleen katsomatta.

  2. Oliko hänen nimensä sattumoisin Nuno?

    1. Hah, vaikka joka kolmannen miehen nimi täällä onkin Nuno, ei ollut tän kyseisen 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *