Meneekö yöunet näyttöjen tuijottamisen takia?

 

 

0cb7746291f5981944bb601991bc178d_original.gif

 

Kukapa ei tietäisi jo nykyään sitä, että erilaisten näyttöjen tuijottaminen yömyöhään vaikuttaa negatiivisesti yöuniin.
Sen huomaa erityisen hyvin kun pyörii sängyssä saamatta unta ja sitten tekee sen pahimman virheen: katsoo puhelinta. Sen jälkeen ei sitten varsinkaan saa nukuttua. Huomasin tämän juuri toissayönä lukiessani pimeässä huoneessa puhelimen näytöltä kirjaa ensi kaksi tuntia ja sitten pyöriskelinkin unettomana sängyssä seuraavat kaksi. Huokaus. 

Mutta olisiko tässä siis ratkaisu? Rillit joissa on näyttöjen sinistä valoa blokkaavat linssit. 

 

 

8fdc0de42520d97c51dea7ba42d12824_original.gif

 

24c09bcafd30bc964fb730a1944c0eaa_original.png

 

Barner 2.0 on Kickstarterissa oleva innovaatio, joka on kyllä niin tätä päivää kun olla ja voi. Ekana tulee mieleen, että eikö olisi parempi vaan olla tuijottamatta näyttöjä niin paljon, mutta lähemmällä tarkastelulla huomaa että onhan tässä ideaa. 

Tämän jutun mukaan nimittäin jo kolme tuntia päivässä näytön tuijottelua tekee hallaa ja aiheuttaa mm. näitä tuttuja oireita: silmien väsymys ja kuivuus, päänsärky, häiriöt näön tarkentamisessa sekä nukkumisongelmat. Näitä rillejä käyttäessä pitäisi välttyä tällaisilta ikäviltä oireilta. 

 

Kiinnostaa! Ja näyttää myös siltä että tämä homma on menossa tuotantoon. 

 

 

 

—-

 

 

What a great idea! Barner 2.0: High quality eyewear to protect your eyes from Blue Light providing you a better sleep and a healthier life.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit (14)
  1. Sinivalosuojan saa lähes kaikissa optikkoliikkeissä nykyään silmälasilinsseihin 🙂 Kaikilla suurilla linssivalmistajilla on oma vaihtoehtonsa, hinta on n.40-100e kalliimpi tavallisesti pinnoitettuun linssiin verrattuna. Valmistajia ovat mm. Hoya, Rodenstock, Essilor, Zeiss ja suomalainen Piiloset. Sinivalosuoja on ollut markkinoilla n.3 vuoden ajan. Lisäksi esim.valmislaseja saa sinivalosuojalla (samoin ns. nollavahvuuksia myös!).

    Sinivalosuojaus tosiaan estää valon sinisen aallonpituuden pääsyn silmään, jolloin linssin läpi nähty maailma on ”kellertävämpi”. Sininen aallonpituus aiheuttaa näkemiseen eniten sirontaa, jolloin sen suodattuessa pois kontrastit paranevat ja silmät eivät rasitu niin paljon. Etenkin päätteellä (lisäksi puhelimet, tabletit, led-valot) sinisen valon osuus on suuri, joten sinivalosuojaa suositellaan etenkin päätetyöskentelyssä 🙂 Tosin niinkuin eräs kommentoija sanoikin, sinivalosuojaa ei suositella kuvankäsittelijälle, sillä sinisen aallonpituuden suodattuessa pois värit muuttuvat lämpimämmiksi linssin läpi katsottaessa.

    Kannattaa harkita sinivalosuojaa seuraavan kerran kun uusit lasit 🙂
    T. Optikko

  2. Noitahan ne tarjoaa Suomessa monessakin liikkeessä ihan normi silmälaseihin, mutta ainakin ite olen jättänyt ottamatta sen ominaisuuden, koska sehän on vähän vaarallinen jos tekee graafista tai muuta visuaalista suunnittelua koneella. Pitäisi olla sitten erikseen työlasit ja vapaa-ajan lasit näytön katseluun yms.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *