Miehiä ja ruisleipää

Viimeiset kolmisen vuotta Helsingissä meillä oli lähes aina vaan tyttöjen iltoja. Melkein kaikilla oli lapsia eli emme koskaan enää siis nähneet kenenkään miehiä. Jos naiset ovat vapaalla, miehet ovat yleensä lastenhoitovuorossa. Se oli vähän tylsää.

Olen vähän feministi mutta silti sitä mieltä että parhaat bileet vaativat molempia sukupuolia mukaan. Tykkään puhua menkoista ja silkkipuseroiden pesuohjeista, mutta aika usein on kuitenkin kivempaa puhua aiheista, jotka koskettavat molempia sukupuolia: niin no ihan vaan elämästä.

Uuden kodin ensimmäinen dinneri taas oli tällainen: vieraslistalla oli pelkkiä miehiä.

Kun muutin Helsinkiin, vihasin sitä kun kaikki käyttivät termiä dinneri. Parissa vuodessa se vakiintui kuitenkin osaksi omaakin sanavarastoa. Illallinen kun kuulostaa jotenkin turhan viralliselta. Kahdessa kuukaudessa ulkomailla minusta taas on jo tullut ihminen joka aika usein sanoo: ääää, mitä se onkaan suomeksi vaikeiden sanojen kohdalla.

Uuden kodin dinnerillä paistoimme quesadilloja ja sekoitimme vinho verdeen sitruunasorbettia. Illan suunniteltu keskipiste, jonka kaikki halusivat tavata, vietti lähes koko illan sänkyni alla.

Seuraavana aamuna avasin ulko-oven pyyhe päällä, tukka märkänä ja vastaanotin ison paketillisen ruisleipää. Äiti <3.

IMG_0720.JPG

Sitten pesin pöytäliinan ja paidan jolle kaadoin samaista sitruunasorbettia. Istuin vähän krapulaisena pöytätuulettimen huristessa sohvalla ja ajattelin:

Uudet tuulet ne tässä selkeästi puhaltelevat.

Laitoin viestin yhdelle miehelle ja kysyin nähtäisiinkö kenties viikonloppuna. Vanha muista-aina-esittää-vaikeasti-tavoiteltavaa –minäni olisi vetänyt ruisleivät väärän kurkkuun tällaisesta oma-aloitteisuudesta.

Ihan sama. Uusi maa, uusi asenne, uusi elämä.

—–

Best thing you can get from the mailman: rye bread from Finland.

Kommentit (6)
  1. Entinen Anna olisi myös tukehtunut moiseen oma-aloitteellisuuteen (ja köhii kyllä edelleen). Mutta oikeastihan ohjat kannattaa ottaa omiin käsiin vähän kaikessa, silloin ei tarvitse istua kotona odottelemassa.

    Toivottavasti tulee ihanat treffit!

  2. ”Olen vähän feministi mutta silti sitä mieltä että parhaat bileet vaativat molempia sukupuolia mukaan.”

    Meinas mennä aamukahvit väärään kurkkuun: ai että olet vähän feministi mutta silti tykkäät hengailla miestenkin kanssa? Tiedätkö sinä mitä feministi tarkoittaa? Feministi on henkilö joka kannattaa tasa-arvoa. That’s it. Siihen ei kuulu mitään lisämerkityksiä. Feministi ei vihaa miehiä ja halua hengata vain naisten kanssa.

    Mä niin luotan siihen että toi oli tosi huono vitsi tai tosi huonosti muotoiltu teksti. Et voi oikeasti ajatella noin?

    1. Arvasin et olis pitänyt ottaa sivuaineeksi jotain älyllistä. Itse kun valitsin vaan huumorintajun 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *