Mieliaiheeni: miehet & muoti

visual diary

 

Yhteistyössä trendhim.fi

(Postaus sisältää huumoria)

 

 

On asioita, joista ei mielestäni kirjoiteta ollenkaan tarpeeksi naisten blogeissa: nimittäin miehet!

Minulla on ystäviä, joiden kanssa puhumme tosi usein miesten pukeutumisesta. Miesten muodista keskustellessa yleisin mielipide on tämä: ois ihanaa olla mies, koska ois niin helppoa erottua edukseen pukeutumisella.

Kun muutin Lissaboniin, näytin aluksi jatkuvasti sydänsilmäemojilta, koska tummat parrakkaat miehet, joita vilisi jokaisessa kadunkulmassa, näyttivät niin eksoottisilta ja komeilta. Täytyy todeta myös, että ensimmäisen kuukauden aikana nukuin epäsäännöllisesti ja opettelin juomaan vahvaa portugalilaista espressoa, joten olin jatkuvasti hieman epätodellisen tuntoisissa sfääreissä. Sydän tykytti, enkä aina tiennyt johtuiko se kahvista, helteestä vai jonkun komean partasuun hymystä.

Aloin myös heti Portugalin maaperällä havainnoimaan miehiä, muutenkin kuin parran perusteella. Siinä missä kymmenen vuotta Helsingissä asuessani olin tottunut näkemään paljon hipsterimiehiä, jotka näyttivät panostavan pukeutumiseensa hyvinkin paljon, Lissabonin miesten tyyli näytti enimmäkseen tältä: No otin ekat vaatteet mitkä kaapissa oli vastassa.

Miehet näyttivät rennoilta ja helposti lähestyttäviltä, koska heidän tyylinsä oli niin tavanomainen.

 

 

Deittailin jonkin aikaa ranskalaismiestä, jonka tyylin kerroin hänellekin päin naamaa: Normcore. Oli kesä 2015 ja tätä termiä viljelivät kaikki, tosin kyseinen mies ei ollut siitä ikinä kuullutkaan. Hän sanoi Lissabonissa asumisen muuttaneen tyyliään aika paljonkin: Pariisissa en olisi ikinä käyttänyt lenkkareita tai varvastossuja, täällä voi käyttää mitä vaan, eikä kukaan tuijota. Tai siis kun ei ketään oikein kiinnosta.

Ihmisiä arvotetaan täällä paljon vähemmän tyylin tai merkkivaatteiden mukaan, päättelimme yhdessä.

Ranskalaisen jälkeen tapailin portugalilaismiestä, joka oli kuin oppikirjaesimerkki hipsteristä: pizzatatuointi, parta, pyöräkauppa ja oivaltava, ihana tyyli. Oli aina kiva treffata mies, jolla oli joka kerta päällään jotain kivaa, kekseliäästi yhdisteltynä: paljon kuoseja ja asusteita. Oppikirjahipsterin jälkeen deittailin lakimiestä, joka pukeutui usein pukuun. Aluksi se tuntui hassulta (ja tunsin itseni alipukeutuneeksi teiniksi), mutta pian opin tykkäämään miehen klassisesta tyylistä. Pukumiehen kanssa teki itsekin mieli laittaa päällensä vähän vähemmän kuosien sekamelskaa.

 

 

Se, mihin miehen tyylissä yleensä kiinnitän erityisesti huomiota, ovat ääripäät, ylhäältä alaspäin menevät siis. Kun ihmisen näkee ensimmäistä kertaa, on yleensä siinä naaman kohdalla. Aurinkolasit (tai silmälasit) ovat tärkeä asia.
(Tiedän naisia, jotka eivät ikinä swaippaa oikealle Tinderissä, jos miehellä on kuvia pelkissä aurinkolaseissa. Mutta jos aurinkolasit ovat erityisen hienot, tätä voi kuulemma harkita).  

Toinen ääripää on kengät. Sanoisinkin, että juuri muulla ei pukeutumisessa tarvitse kikkailla, kunhan nämä asiat ovat kunnossa.

Aurinkolasimuoti on tänä kesänä ihanan näyttävää: retrokuoseja, peililaseja ja kirkkaita värejä. Mallit ovat enemmän moderneja, kuin retroja, tosin nyt niin trendikkään 70-luvun vivahteita on myös nähtävissä. Oma mottoni kuosien yhdistelyssä on se, että jos naamalla on kuosia, paidassa ei sitä kannata olla. Housuissa sitten taas voi jatkaa kuosilinjaa. Ja ei, niiden ei tarvitse olla keskemään mätsääviä. Muutenkin vinkkaisin miehiä, varsinkin niitä normcoretyyppejä, hankkimaan jonkun kreisin kuosillisen asian, jolla piristää tavallista asukokonaisuutta. Naisethan tämän kikan taitavat esimerkillisesti.

Miesten laukkumuoti ei ole yleensä maailman kiinnostavinta tarkasteltavaa, mutta kauas on tultu esimerkiksi Frendit tv-sarjan ajoista, jolloin yhdessä jaksossa laukkua käyttävää Joey:n sukupuolista suuntautumista alettiin heti epäillä. Miesten laukut ovat juuri nyt rentoja ja miehekkäitä, sellaisia ”heitin olalle eteisen lattialta” –tyylisiä.

 

 

Yksi asia, jota en ole miesten pukeutumisessa koskaan ymmärtänyt ovat vyöt. Miksi miehet käyttävät aina vyötä?
Onko mahdotonta ostaa sopivan kokoisia housuja vai tuoko vyö kantajalleen jotenkin miehekkäämmän olon? Jos nyt kuulolla on joku vastakkaisen sukupuolen edustaja, tiedoksenne: naiset (ainakin visualistinaiset) kiinnittävät huomiota housunkannattimiinne.

 

 

Jättikokoiset vyönsoljet ovat todellinen turn-off (ainakin minulle) ja muutenkin olen toisinaan kuullut naisten puhuvan siitä, miksi muutoin tyylikäs mies on pilannut lookkinsa sellaisella muovisella vyöllä, joka hyvin huonosti imitoi nahkavyötä tai kammottavalla JÄTTIsoljella varustetulla mauttomalla vyöllä. Vai onko tässä mennyt jotain oleellista informaatiota ohi, mitä isompi solki, sitä… Hmm.
Toinen outous on se klassikko: avainketju. Eikö aikuisen miehen nyt kuuluisi pystyä huolehtimaan avaimistaan ilman että ne on köytetty hänen vartaloonsa kiinni?

Tämän kesän kivoja asusteyksityiskohtia ovat muun muassa ohuet vyöt, joilla voi korvata vaikka käärmeaiheisen jättivyönsoljen. Avainketjun sijaan avaimet voi laittaa kivannäköisen repun sivutaskuun. Just sayin´. Ja sitten ne ihanat kuosit: kuosillinen lippis, taskuliina tai jopa rannekoru. Huomaisin itse ainakin tällaiset yksityiskohdat ihan takuulla.

 

 

Mutta kaikkein tärkeimmät kesämiehen ominaisuudet tulee tietty kuitenkin tässä:
hyvä sydän, kivat käytöstavat ja se, että viestiin vastataan tunnin sisällä.

Niillä pääsee jo pitkälle. (Mutta ei ne kivat aurinkolasitkaan pisteitä laske).

Kaikki jutun kuvat ja tuotteet: trendhim.fi

 

----

 

Miten on muut naiset,
mihin kiinnitätte huomiota miesten pukeutumisessa? Mikä on pahin turn-off?

 

 

----

 

Few of my favorite picks from men´s fashion this summer.

All the pictures and products trendhim.fi

 

Kommentit

Marika V (Ei varmistettu) https://ainaylamaki.blogspot.fi/

Miehillä on vyö, koska niillä ei ole persettä :) Housut tippuu muuten.

Emilia M

Ja niiden harvinaisten tapausten, joilla on, on vaikea löytää sopivia pöksyjä. Miesten housuja ei ole tehty niin, että peba mahtuu. t. pepun perusteella miehensä valinnut pyöräilijän nainen

saarah
visual diary

Hahaa, mä en oo KOSKAAN oikeesti tajunnut tätä, mut siis hyvin loogista :D

eelihminen

Vyömysteeriin on yksinkertainen vastaus. Siinä missä naiset valitsevat usein farkut, joissa on pieni löystymisvara valitsevatkin miehet ne farkut, jotka ovat ostohetkellä juuri sopivat eli käytössä hieman löystyttään se vyö on aika kätevä olla. Naisten ja miesten housut ovat kuitenkin erilaiset ja tämä selittää siis ostohetkellä tapahtuvan valintaeron.

Vierailija (Ei varmistettu)

Huippua, että uskalsit (huumorilla) lähteä käsittelemään miesten pukeutumista, vaikka on riski, että joku ns. mielensä pahoittaa. Olen miettinyt usein ihan samaa kuin sä ja kaverisi, että miehenä ois ihanan helppoa erottua positiivisesti pukeutumisen avulla. Ainakin Suomessa, ainakin Helsingin ulkopuolella. Kyse ei ole siitä, että pitäis olla supertrendikäs tai äärihipsteri, mutta esim. lyhythihaisia, ruudullisia kauluspaitoja ja teknisiä vaatteita toivoisi (rumien vyönsolkien lisäksi) katukuvassa näkyvän hieman vähemmän; noin niinkuin aluksi. Aurinkolasit, silmälasit ja kengät ON tärkeitä! (Ja siis tietty se persoona, arvot ym. on vielä tärkeämpiä :)

saarah
visual diary

Kiitos! Mä aattelin jatkaa rohkeasti huumorilinjalla vaikka aina joku mielensä pahoittaakin :)

ghjdf (Ei varmistettu)

Täällä ainakin yksi mielensäpahoittajamies.

- Ihan yhtä helppoa se edukseen erottuminen on naisillekkin, tai jopa helpompaa. Onhan naisilla sentään niin paljon enemmän vaatevaihtoehtoja, hameet, mekot, jumpsuitit jne.
- "Se, että viestiin vastataan tunnin sisällä", hahah :D Sori, kaikki ei ole älypuhelimien orjia. Ja entä ne naiset, jotka eivät vastaa esim. Tinderissä mitään viesteihin? Huvittavaa, että miehille on jotain tälläisiä aikavelvotteita, kun naiset ovat itse vähintään yhtä pahoja laiminlyömään tuota vastaamista

saarah
visual diary

Jaa, ei tää nyt ollut "aikavelvoite", lähinnä vaan omakohtainen toive :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Mutta eikö tuolla logiikalla pidä sitten hyväksyä se, että se mies sitten vastailee muidenkin viesteihin tunnin sisällä eli saattaa olla koko ajan puhelin kädessä? :) Minulle riittää vastaus päivän aikana ellei olla sopimassa jotain sen päivän menoa, koska en itsekään ole koko ajan tavoitettavissa, mutta jokainen tietenkin laittaa asiat omaan tärkeysjärjestykseen.

Pukeutumisesta olen aika lailla samaa mieltä, vaikka henk.kohtaisesti hipster- tyyli ei miellytä eikä parrat. :) Kovin sliipattu tyyli ei myöskään ole minun mieleen ja ainakin Suomessa ei miehen oikeasti tarvitse tehdä hirveästi että on jo edukseen ja jos haluaa erottautua niin jättää vaikka sen ruudullisen kauluspaidan kotiin. :D

saarah
visual diary

Hahaa, mä tietysti oletan että mies vastaa VAAN mun viesteihin heti ja sitten jos on mun kanssa, ei silloin vastaile kellekkään muulle :D Ai miten niin epärealistista :D :D?

Pahin turn off on huono hygienia. Seuraavana tulee vanhat ja likaiset, tai muuten vaan rumat kengät! Pahimmat kengät miehellä olisi valkoiset suippokärkiset nahkakengät, paksupohjaiset goottikengät tai sitten jotkut K-kengästä ostetut mokkanahkaiset citylenkkarit...

saarah
visual diary

NIIN samaa mieltä! Huono hygienia on tietty todellinen turnoff ja sit kaikki noi luettelemasi kenkätyypit. Ehkä miehet ei ajattele että naiset kiinnittää niin paljon huomiota kenkiin mut me TODELLAKIN KIINNITETÄÄN! Kengät on tärkeet!

Kengät on tärkeet myös siksi, että ne kertoo aika paljon ihmisestä! Muuten, Crocsien hirveyttä ei kai tarvitse edes mainita :D

Helena K (Ei varmistettu)

Minusta on ihanaa, jos mieskin panostaa vähän ulkonäköön. Yle kirjoitti juuri eilein Kurdistanin hipsterimiehistä: https://yle.fi/uutiset/3-9674745 Ihan huppua!

lllotta
Appelsiinihetkiä

Komppaan täysin. Miesten ois niin helppo erottua edukseen.

Kengät varsinkin on tärkeät, suurin osa miehistä kulkee just niissä marketin peruskengissä, mitkä on vaan tylsät ja pahimmassa tapauksessa rikki. Älkääkä jooko kulkeko rikkinäisissä vaatteissa, ellei se sitten ole harkittu tyyliseikka. Ei kaikkia titetenkään tarvitse tyyli kiinnostaa, mutta jos etsii hyvin pukeutuvaa tyttöystävää, kannattaisi siihen omaankin tyyliin kiinnittää huomiota. :D

Kommentoi