Mieliaiheeni: miehet & muoti

 

Yhteistyössä trendhim.fi

(Postaus sisältää huumoria)

 

4200-glasses.jpg

 

On asioita, joista ei mielestäni kirjoiteta ollenkaan tarpeeksi naisten blogeissa: nimittäin miehet!

Minulla on ystäviä, joiden kanssa puhumme tosi usein miesten pukeutumisesta. Miesten muodista keskustellessa yleisin mielipide on tämä: ois ihanaa olla mies, koska ois niin helppoa erottua edukseen pukeutumisella.

Kun muutin Lissaboniin, näytin aluksi jatkuvasti sydänsilmäemojilta, koska tummat parrakkaat miehet, joita vilisi jokaisessa kadunkulmassa, näyttivät niin eksoottisilta ja komeilta. Täytyy todeta myös, että ensimmäisen kuukauden aikana nukuin epäsäännöllisesti ja opettelin juomaan vahvaa portugalilaista espressoa, joten olin jatkuvasti hieman epätodellisen tuntoisissa sfääreissä. Sydän tykytti, enkä aina tiennyt johtuiko se kahvista, helteestä vai jonkun komean partasuun hymystä.

Aloin myös heti Portugalin maaperällä havainnoimaan miehiä, muutenkin kuin parran perusteella. Siinä missä kymmenen vuotta Helsingissä asuessani olin tottunut näkemään paljon hipsterimiehiä, jotka näyttivät panostavan pukeutumiseensa hyvinkin paljon, Lissabonin miesten tyyli näytti enimmäkseen tältä: No otin ekat vaatteet mitkä kaapissa oli vastassa.

Miehet näyttivät rennoilta ja helposti lähestyttäviltä, koska heidän tyylinsä oli niin tavanomainen.

 

billed_1_77.jpg

 

Deittailin jonkin aikaa ranskalaismiestä, jonka tyylin kerroin hänellekin päin naamaa: Normcore. Oli kesä 2015 ja tätä termiä viljelivät kaikki, tosin kyseinen mies ei ollut siitä ikinä kuullutkaan. Hän sanoi Lissabonissa asumisen muuttaneen tyyliään aika paljonkin: Pariisissa en olisi ikinä käyttänyt lenkkareita tai varvastossuja, täällä voi käyttää mitä vaan, eikä kukaan tuijota. Tai siis kun ei ketään oikein kiinnosta.

Ihmisiä arvotetaan täällä paljon vähemmän tyylin tai merkkivaatteiden mukaan, päättelimme yhdessä.

Ranskalaisen jälkeen tapailin portugalilaismiestä, joka oli kuin oppikirjaesimerkki hipsteristä: pizzatatuointi, parta, pyöräkauppa ja oivaltava, ihana tyyli. Oli aina kiva treffata mies, jolla oli joka kerta päällään jotain kivaa, kekseliäästi yhdisteltynä: paljon kuoseja ja asusteita. Oppikirjahipsterin jälkeen deittailin lakimiestä, joka pukeutui usein pukuun. Aluksi se tuntui hassulta (ja tunsin itseni alipukeutuneeksi teiniksi), mutta pian opin tykkäämään miehen klassisesta tyylistä. Pukumiehen kanssa teki itsekin mieli laittaa päällensä vähän vähemmän kuosien sekamelskaa.

 

 

man-in-casual-dress-with-necktie-and-tie-clip-1600.jpg

img_3232_1.jpg

Se, mihin miehen tyylissä yleensä kiinnitän erityisesti huomiota, ovat ääripäät, ylhäältä alaspäin menevät siis. Kun ihmisen näkee ensimmäistä kertaa, on yleensä siinä naaman kohdalla. Aurinkolasit (tai silmälasit) ovat tärkeä asia.
(Tiedän naisia, jotka eivät ikinä swaippaa oikealle Tinderissä, jos miehellä on kuvia pelkissä aurinkolaseissa. Mutta jos aurinkolasit ovat erityisen hienot, tätä voi kuulemma harkita).  

Toinen ääripää on kengät. Sanoisinkin, että juuri muulla ei pukeutumisessa tarvitse kikkailla, kunhan nämä asiat ovat kunnossa.

Aurinkolasimuoti on tänä kesänä ihanan näyttävää: retrokuoseja, peililaseja ja kirkkaita värejä. Mallit ovat enemmän moderneja, kuin retroja, tosin nyt niin trendikkään 70-luvun vivahteita on myös nähtävissä. Oma mottoni kuosien yhdistelyssä on se, että jos naamalla on kuosia, paidassa ei sitä kannata olla. Housuissa sitten taas voi jatkaa kuosilinjaa. Ja ei, niiden ei tarvitse olla keskemään mätsääviä. Muutenkin vinkkaisin miehiä, varsinkin niitä normcoretyyppejä, hankkimaan jonkun kreisin kuosillisen asian, jolla piristää tavallista asukokonaisuutta. Naisethan tämän kikan taitavat esimerkillisesti.

Miesten laukkumuoti ei ole yleensä maailman kiinnostavinta tarkasteltavaa, mutta kauas on tultu esimerkiksi Frendit tv-sarjan ajoista, jolloin yhdessä jaksossa laukkua käyttävää Joey:n sukupuolista suuntautumista alettiin heti epäillä. Miesten laukut ovat juuri nyt rentoja ja miehekkäitä, sellaisia ”heitin olalle eteisen lattialta” –tyylisiä.

 

kollaasi.jpg

 

Yksi asia, jota en ole miesten pukeutumisessa koskaan ymmärtänyt ovat vyöt. Miksi miehet käyttävät aina vyötä?
Onko mahdotonta ostaa sopivan kokoisia housuja vai tuoko vyö kantajalleen jotenkin miehekkäämmän olon? Jos nyt kuulolla on joku vastakkaisen sukupuolen edustaja, tiedoksenne: naiset (ainakin visualistinaiset) kiinnittävät huomiota housunkannattimiinne.

 

male-belt-1600.jpg

 

Jättikokoiset vyönsoljet ovat todellinen turn-off (ainakin minulle) ja muutenkin olen toisinaan kuullut naisten puhuvan siitä, miksi muutoin tyylikäs mies on pilannut lookkinsa sellaisella muovisella vyöllä, joka hyvin huonosti imitoi nahkavyötä tai kammottavalla JÄTTIsoljella varustetulla mauttomalla vyöllä. Vai onko tässä mennyt jotain oleellista informaatiota ohi, mitä isompi solki, sitä… Hmm.
Toinen outous on se klassikko: avainketju. Eikö aikuisen miehen nyt kuuluisi pystyä huolehtimaan avaimistaan ilman että ne on köytetty hänen vartaloonsa kiinni?

Tämän kesän kivoja asusteyksityiskohtia ovat muun muassa ohuet vyöt, joilla voi korvata vaikka käärmeaiheisen jättivyönsoljen. Avainketjun sijaan avaimet voi laittaa kivannäköisen repun sivutaskuun. Just sayin´. Ja sitten ne ihanat kuosit: kuosillinen lippis, taskuliina tai jopa rannekoru. Huomaisin itse ainakin tällaiset yksityiskohdat ihan takuulla.

 

9098-butterfly.jpg

 

Mutta kaikkein tärkeimmät kesämiehen ominaisuudet tulee tietty kuitenkin tässä:
hyvä sydän, kivat käytöstavat ja se, että viestiin vastataan tunnin sisällä.

Niillä pääsee jo pitkälle. (Mutta ei ne kivat aurinkolasitkaan pisteitä laske).

Kaikki jutun kuvat ja tuotteet: trendhim.fi

 

—-

 

Miten on muut naiset,
mihin kiinnitätte huomiota miesten pukeutumisessa? Mikä on pahin turn-off?

 

 

—-

 

Few of my favorite picks from men´s fashion this summer.

All the pictures and products trendhim.fi

 

muoti trendit
Kommentit (15)
  1. Komppaan täysin. Miesten ois niin helppo erottua edukseen.

    Kengät varsinkin on tärkeät, suurin osa miehistä kulkee just niissä marketin peruskengissä, mitkä on vaan tylsät ja pahimmassa tapauksessa rikki. Älkääkä jooko kulkeko rikkinäisissä vaatteissa, ellei se sitten ole harkittu tyyliseikka. Ei kaikkia titetenkään tarvitse tyyli kiinnostaa, mutta jos etsii hyvin pukeutuvaa tyttöystävää, kannattaisi siihen omaankin tyyliin kiinnittää huomiota. 😀

  2. Minusta on ihanaa, jos mieskin panostaa vähän ulkonäköön. Yle kirjoitti juuri eilein Kurdistanin hipsterimiehistä: https://yle.fi/uutiset/3-9674745 Ihan huppua!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *