Miksi matkustaa yksin?

IMG_7861.JPG

Yksin matkustamisesta voisi kirjoittaa paljon hyvin yleviä asioita. Minä kirjoitan tämän:
Älä jätä lähtemättä reissuihin, jos ei ole ketään kenen kanssa mennä.

Lähde yksin.

Älä lähde välttämättä heti ekana yksin kuukaudeksi istumaan vuorelle Nepaliin (Niinkuin joku joskus unelmoi tekevänsä). Yksin reissaamisen voi aloittaa vaikka siitä, että menee kohteeseen josta tuntee jonkun. Jos seuraa on vaikka edes osaksi aikaa, se voi olla hyvä keino kokeilla olisiko sinusta yksin reissaajaksi. 

IMG_7506.JPG

Kun olet reissussa, muista nämä asiat:

– Yksin ollessa saa mokailla enemmän. Jos jonkun muun kanssa reissatessa eksytte yleensä kaksi kertaa päivässä, yksin sen saa tehdä ainakin neljästi.

– Älä soimaa itseäsi. Jos valitset huonon ravintolan tai et jaksakaan jutella vieraille ihmisille, ei se haittaa. Ehkä seuraavana päivänä olo on sellainen että se huvittaa. Ja jos vieraiden kanssa jutustelu ei vaan kiinnosta silloinkaan, voit ajatella tätä reissua trendikkäänä hiljentymisretriittinä. 

– Pidä mukana kirjaa tai muistikirjaa, jos et ole tottunut istuskelemaan yksin kahviloissa ja ravintoloissa. Istu ikkunapaikalla. Keskellä paikkoja tulee yksin orpo olo. 

– Varaudu pahimpaan. Pidä varalaturi mukana aina, laita rintsikoihin seteli jolla pääset kotiin jos sinut ryöstetään, kirjaa ylös majoituspaikkasi osoite muuallekin kuin puhelimeen. Kannattaa olla mukana myös kaksi pankkikorttia: toinen lompakossa ja toinen majapaikassa. Pankkikorttikin voi hajota (Mitä ainakin mulle tapahtuu jostain syystä usein). 

– Ota Airbnb -huone, jossa parhaimmillaan voit tutustua uusiin kivoihin tyyppeihin (tai kissoihin!). Tai jos et ole muiden nurkissa viihtyvä, ota hyvä hotellihuone. Tärkeintä on kuitenkin sijainti: Yksin ei huvita säätää yöllä metrojen kanssa jonnekkin kauas, missä majoittumalla säästi ehkä kympin yöltä. 

IMG_7648.JPG

– Osta itsellesi joka ilta palkkio siitä, että olet mahtava yksinmatkaaja. Mutta älä juo liian montaa palkkiodrinkkiä: yksin humalssa hortoilemisen vaarat tietää toki jokainen, mutta kamalaa on myös olla yksin krapulassa vieraassa kapungissa. 

– Mene museoihin: niissä on muitakin ihmisiä yksin ja vapaus hortoilla ympäriinsä vaikka tuntikausia. 

Ja ennenkaikkea: ole onnellinen siitä etuoikeudesta, että voit mennä yksin. Sitä ei kaikilla tässä maailmassa ole. Yksin reissaaminen voi olla olosuhdepäätös, mutta myös ihan tosi voimaannuttava kokemus. Kun säätää itse kaiken ja kaikki meneekin hyvin, saa itseluottamusta taas uusiin juttuihin.

+ 1 hörhövinkki: Pidä mukana tutulta tuoksuvaa käsirasvaa tai jotain muuta josta tulee kotoisa olo. 

—-

There are many things that could be said about traveling alone. All I´ll say is this: 
If you don´t have anyone to travel with, don´t just stay at home and complain about it,

GO ON YOUR OWN. 

 

Kommentit (24)
  1. ihana postaus ja tosi hyvät vinkit! ehkä tää auttais uskaltamaan oikeesti lähtemäänki sinne reissuun yksin:)

  2. Mä olen reissannut aika paljon yksin, mutta airbnb:tä en ole (vielä) testannut. Sen sijaan olen havainnut hyväksi monet hostellit. Netistä kannattaa etukäteen selailla vaihtoehtoja ja valita sellainen hostelli, joka on saanut hyvät arvostelut ja jonka tunnelma vaikuttaa lupaavalta. Olen monta kertaa ollut hostelleissa joissa on ollut ihan mahtavaa porukkaa, joiden kanssa on vietetty bbq-iltoja, käyty päiväretkillä (ohjatuilla ja extempore-tyyppisillä), ja hostellien oleskeluhuoneissa voi ihan vaan hengata ja saada juttuseuraa jos siltä tuntuu. Paras hostelli tähän mennessä on ollut Lisbon Destination Hostel Lissabonin Rossio-asemalla: http://destinationhostels.com/en/lisbon-destination-hostel/hello

    1. Totta, tää olikin hyvä vinkki, kiitos 🙂 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *