Minulle tärkeintä: vapaus

 

IMG_8877.JPG

 

Haluan ikuisesti sen vapauden,

että voin valvoa kolmeen asti tiistaiyönä, kun jumitun lukemaan erästä kirjaa ja avonaisista ikkunoista tulee sisään lämmintä kesäyön ilmaa. Kun tekee mieli vain lukea jonkun muun tekstejä ja oivalluksia, ei omiaan. (Ja oivalluksia ei nyt juuri olekaan. Olen kirjoittanut final conclusioani nyt kaksi ja puoli viikkoa, eikä siinä sanota vielä mitään järjellistä).

Tähän vapauteen tietysti liittyy oleellisesti rento ajattelutapa, jonka olen oppinut Garance Dorélta (ja portugalilaisilta): Mitä sitten jos vähän väsyttää. Otan tuplaespresson sitten normaalin sijaan ja nukun seuraavana yönä enemmän.

Haluan myös ikuisesti sen vapauden, että voin laittaa päälleni ihan mitä haluan ja kellään ei ole siihen mitään sanomista.

Sen, että voin perua treffit, jos mies laittaa minulle typerän viestin.

Koska voin.

Haluan vapauden mennä keskellä päivää ulos, kävellä kolme korttelinpätkää, ostaa kahvin, istua alas ja katsella muita ihmisiä, jotka kävelevät ja juovat kahvia. (Eivät yhtä aikaa, täällä tuota harrastetaan aika vähän. Kahvi kun kuuluu juoda tiskillä tai pöydässä).
En halua ikinä enää olla niin tärkeä ja kiireinen, ettenkö ehtisi pitää tuollaista taukoa.

(Enkä ole ihan varma haluanko enää koskaan asua maassa, jonka ilmasto estää lempiharrastukseni noin kahdeksan kuukautta vuodesta).

 

IMG_8878.JPG

 

Haluan sellaisen vapauden, että voin muuttaa mielipiteitäni tuosta vain. Varsinkin jos joku aiheuttaa puheillaan sellaisen olotilan, jossa lamppu syttyy omissa aivoissa. Kas noinhan se onkin järkevämmin.

Koska en ymmärrä ihmisiä, jotka eivät osaa päivittää omia näkökantojaan uusiksi aina toisinaan. Kaikki muuttuu, ei saa jumiutua ja urautua samoihin ajatuksiinkaan.

Mutta haluan sellaisenkin vapauden, että voin sanoa jollekin ihmiselle, että ei, tuo ei ole totta ja en ole tuota mieltä enkä mieltäni muuta.

(Silti voidaan keskustella. Kaikesta samaa mieltä oleminen ei ole aina hedelmällisin keskustelumuoto).

 

Vapaus.
Se kuulostaa sananakin niin kauniilta.
Sellaiselta vapaasti tuulessa lentelevältä asialta.
 

 

—-

 

Free as a… flower.

 

 

Kommentit (16)
 1. Miksi treffit pitää perua typerän viestin takia?

  1. Ei pidä, mutta on oikeus 🙂

 2. annamagdaleena
  7.6.2017, 21:59

  Käsittämätöntä telepatiaa, taisin juuri tämän julkaisemisen aikoihin matkalla töihin miettiä omaa viidentoista vuoden takaista vapaudenkaipuutani ja näin sen ympärilläni. Ah ja voih, elämä onkin kuitenkin aika ihanaa.

  1. Telepatiaa todellakin!

   Elämä on aika simppeliä ja ihanaa, ainakin toisinaan 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *