Mitä kerron Suomesta ulkomailla?

 

IMG_7389.JPG

 

Jossain vaiheessa havahduin siihen:
en enää kerro Suomesta vain niitä aina pakkasta ja kaikki kallista -tarinoita.

Olin alkanut kertoa kiinnostavia asioita suomen kielestä, sitä miten meillä on vaikka kuinka monta alkoholiin liityvää jännää termiä: neuvoa-antavat, tasoittavat, kalsarikännit... Ja miten tosi moni suomalainen parisuhde on saanut alkunsa isojaosta.

Ja sitten taas muita hassuja sanoja: seksihelle, pyykkipoika... Ja huomasin kertovani ylpeänä jokamiehenoikeudesta ja metsistä täynnä marjoja ja sieniä ja siitä, miten ihanaa on mennä naku-uinnille yöttömänä yönä.

Yhdelle parhaista ystävistäni olen myös opettanut tärkeät asiat suomalaisuudesta:

 

IMG_7388.JPG

 

Marimekkokassi olalle ja matkajuoma käteen. Niin kävellään perjantaisin illanviettoon. (Ja aina takki mukaan, vaikka olisi keskikesä. Voi tulla kylmä).

Voitaisiinko vuokrata auto ja lähteä roadtripille Pohjoismaihin, hän sitten ehdotti eräänä iltana. No mikä ettei, olen selvästi myynyt maatani hyvin.

Marimekkokassien bongailu on myös Lissabonissa oiva keino erottaa suomalaiset muista pohjoismaalaisista. Niitä näkyy nimittäin todella usein.

 

—-

 

What do I tell about Finland when I´m abroad? That we have berries and mushrooms in the forests and anyone can go pick them. That we all carry Marimekko totebags and take matkajuoma with us on our way to the bar.

 

 

Kommentit (15)
 1. Yhden asian huomaan aina itse mainitsevani, vähän sovittelevasti: suomalaiset rakastaa puhua Suomesta ja avata oman kulttuurinsa kuriositeetteja muille, kiinnosti ketään tai ei.
  Vaikka itselläni expattina on myös frendejä monesta maailmankolkasta, aika vähän esimerkiksi bulgarialainen kaverini kertoo sikäläisistä kulttuurioikuista ellei erikseen kysy. Sääli, koska oon aina kiinnostunut kuulemaan millaisia vastineita esim eukonkannolle muissa maissa on (opin mm. että Sveitsissä on voimakisoja traktoreille).

  ”Here in finland we have this thing called here in finland….”

  1. Toi on muuten totta 😀 Me ollaan usein tosi innokkaasti kertomassa niistä kaikista kummallisuuksista. Ja yleensä aina ylpeästi, ei sillai häpeillen (no ehkä ainoastaan se eukonkanto vois mennä sinne häpeilyn puolelle, koska se on vaan NIIN outo kisa :D)

    

 2. Mangonsiemen
  4.5.2017, 16:39

  Ihanaa, mäkin haluan asua tossa sun Suomessa!

  1. No se onkin just hyvä Suomi 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *