Mitä Lissabonissa kannattaa tehdä?

 

IMG_2932.JPG

 

Ota yksi aamu, jolloin heräät aikaisin ja mene korttelikahvilaan aamukahville. Naapuruston mummot ja papat kokoontuvat aina joskus yhdeksän maissa lukemaan päivän lehteä, juomaan kahvia ja juoruilemaan, usein koirat tai lapsenlapset mukanaan. Niitä on ihana seurailla. 

Osta Pastel de nata leivoksen kaveriksi karvasmantelilikööriä, Amendoa amarga ja pyydä sen sekaan puristettua sitruunaa ja jäitä. Tämä makupari on outo, mutta ihana. 

 

JWBS5462.jpg

Jos tykkäät juoda isomman kahvin kun espresson, mutta et lattea, pyydä Abatanado eli American coffee. Sen sekaan voi pyytää myös tilkan maitoa, jolloin kahvin maku säilyy, mutta se tasaa vähän kahvin vahvuutta. 

Juo pliis hanavettä. Mua ahdistaa ihan suunnattomasti turistit, joita näen jatkuvasti raahaamassa jättimäisiä muovisia vesikanistereita, vaikka hanavesi on erittäin juomakelpoista. 
 

IMG_3390.JPG

Mene illalliselle vasta ysiltä. Muistan ekalla Lissabon-reissullani ihmetelleeni miksei ravintoloissa ole juuri ketään. Tämä oli tosin ennen turistimassoja, mutta toinen syy oli se, että menimme aina syömään siinä puoli kahdeksan maissa. Jos haluat kokea muitakin kuin tyhjiä ja hiljaisia ravintoloita, kannattaa mennä vasta ysiltä. Tai varttia vaille, niin ei tarvi jonottaa pöytää. 

Kävele päivällä joka paikkaan, ota yöllä taksi. Varsinkin myöhäisyön baarialueeksi muodostunut Cais do Sodren alue on muuttunut viimeisen vuoden aikana vähän rauhattomaksi. Kävelin ennen aina sieltä kotiin neljän maissa, enää en kävelisi kun isommassa porukassa. 
 

IMG_0849.JPG

 
Pidä laukussa käyntikortteja mukana. Laukkujen varastaminen on täällä aika yleistä, mutta yleensä varasta ei kiinnosta laukun sisällöstä kuin puhelin ja käteinen. Kylässä ollut ystäväni sai käyntikorttinsa perusteella viestin varastetusta laukustaan poliisilta ja laukun takaisin. Samuji kun oli varkaalle ihan nevörhöörd. 

Tippaa aina kun saat hyvää palvelua pidemmän kaavan kautta. Vaikka tippaaminen ei ole pakollista täällä, kuuluu se omasta mielestäni asiaan silloin kun on saanut hyvää palvelua ja ollut isolla porukalla pidemmän kaavan mukaan jossain. Lissabonissa on myös paljon paikkoja joissa on tosi töykeä palvelu, sellaisissa ei tulisi mieleenkään tipata. Lounaalla ja taksissa en tippaa kyllä juuri ikinä. 

Jos haluat kattavan käsityksen siitä, mitä kaikkea outoa kaakeleilla voikaan tehdä, aja metrolla ja jää kaikilla pysäkeillä ottamaan kuva metroasemasta. Jokainen asema on erilainen, osa ihan friikkejä, kuten suosikkini Bela Vistan asema. 

 

IMG_9756.JPG

Jos haluat vinkkejä siitä mitä oman reissusi ajankohtana kaupungissa tapahtuu, kannattaa tilata
 Atlas Lisboan uutiskirje.

Ja tietty sit mun Lissabon-opas, josta olen muuten saanut tosi ihanaa palautetta. Kiitos!

 

—-

 

 

kulttuuri matkat
Kommentit (2)
  1. Mun kesäloma tulee tänä vuonna ajoittumaan ihan elokuun loppuun ja olisi ihanaa päästä käymään Lissabonissa. Onko tuo elokuun loppu vielä sitä kaikista pahinta turistiaikaa vai alkaako silloin olla jo ihan siedettävää? Mieli kaipaa nyt jo lomaa ja lämpöä…

    1. Lämpöä kyllä on, mutta kaikki kesäkuukaudet on nykyisin pahaa turistiaikaa 😀 Kesäkuusta syyskuuhun asti… 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *