Mitä tekis muovipulloroskasta - no vaikka rillejä!

visual diary

 

 

Be the change you want to see.

Hyvän sloganin on napannut itselleen tämä rillimerkki Genusee. Eikä vaan slogania, ideakin on nerokas ja myös erittäin ajankohtainen. 

 

 

Merkki nimittäin tekee silmälasikehyksensä kierrätetyistä muovipulloista. Eli juuri niistä joita on joka paikka pullollaan. 

Olen maininnut ennenkin, kuinka raivon valtaan joudun kun näen Lissabonissa lähikaupassani turisteja, jotka ostavat jättikanistereita vettä. Tekee mieli aina koputtaa olkapäähän ja ohjeistaa: vesijohtovesi on täällä ihan juomakelpoista, älkää ostako muoviroskaa! Eikä ongelma ole tietenkään vain Lissabonin, vaan ihan maailmanlaajuinen.

Genuseen rilliprojekti on vielä vaiheessa, mutta sitä voi rahoittaa Kickstarterissa. Toivotaan että ihan lähitulevaisuudessa tulisi lisää tällaista yrittämistä!

 

 

----

 

 

Genusee makes glasses from recycled plastic bottles. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit

Norrunorppanen (Ei varmistettu)

Me ollaan vihdoin matkustamassa Lissaboniin syksyllä, ja olen kirjoittanut isolla mun matkamuistioon: "Lissabonin hanavettä voi juoda!" :D

saarah
visual diary

Oooh mahtavaa! Tuun oikeasti tosi iloiseksi tästä :)

mies (Ei varmistettu)

En kannata pulloveden juomista yleensä, ihan päinvastoin. Mutta Lissabonin veden kanssa voi olla niin, että olet jo tottunut Lissabonin bakteerikantaan. Turisti ei ole tottunut, joten hanavedestä voi tulla mahavaivoja vaikka se vetenä olisikin kunnollista.

saarah
visual diary

Thanks for the mansplaining, mut vesi on täällä ihan juomakelpoista turisteillekin eikä aiheuta mahavaivoja. 

hkp (Ei varmistettu)

Word! Taannoisen Afrikan matkani aikana havahduin ostamieni muovipullojen määrään sekä roskan määrään esim. autoteiden varrella. Viimeisimmällä matkallani (kuukausi Afrikassa) ostin vain kaksi muovipulloa. Muuten selvisin majapaikkojen filtterivedellä sekä vedenpuhdistustabletein käsitellyllä vesijohtovedellä ja omalla täytettävällä juomapullolla. Alkuun kärsin lievistä vatsavaivoista.

Koen, että meidän turistien täytyisi parhaamme mukaan ottaa vastuuta myös näistä matkustamisen kääntöpuolista. Tietenkin kurja lyhyemmällä matkalla kärsiä vatsavaivoista, mutta toisaalta mielestäni pitäisi ainakin jollain tasolla hyväksyä matkailun sellaisetkin puolet, jos miettii kaikkia haittavaikutuksia ja lieveilmiöitä, joita meidän matkailumme vastavuoroisesti aiheuttaa ympäristölle, paikalliselle väestölle ja kulttuurille jne.

saarah
visual diary

Koen, että meidän turistien täytyisi parhaamme mukaan ottaa vastuuta myös näistä matkustamisen kääntöpuolista.

Todellakin!!!!! Hienosti hoidettu Afrikan reissu! En ole itse saanut Lissabonin vesijohtovedestä mitään oireita ikinä, en tänne muuttaessa enkä sitä ennen täällä käydessä eikä kukaan luonani vierailleista ystävistä ja tuttavistakaan (ja tää on jo aika laaja otanta) :) 

lllotta
Appelsiinihetkiä

Ongelma on ehkä lukuisat matkaoppaat, jotka mainitsevat, että "joo hanavesi on juotavaa, MUTTA bakteerikanta on erilainen ja turistin on suositeltavaa käyttää pullovettä, jos haluaa välttää ripulin". Näin oli ainakin Kroatian kohdalla. Ja tässä vaiheessa turisti miettii, että hmm en halua ottaa riskiä, olla koko lomaviikkoa ripulissa, niin pelaanpa varman päälle.

Eli siis mahtavaa, että puhut tän asian puolesta. :)

Kommentoi