Mitä tekis muovipulloroskasta – no vaikka rillejä!

 

e350aec271c2bfac527d63743490f81e_original.jpg

253028c87ae147b04dfb8baae4837fe6_original.jpg

 

Be the change you want to see.

Hyvän sloganin on napannut itselleen tämä rillimerkki Genusee. Eikä vaan slogania, ideakin on nerokas ja myös erittäin ajankohtainen. 

 

ab2c7dbf3c6e20acd14c8de09e09d6af_original.jpg

8598e5b6720e4a8d7652b3da6f50587d_original.jpg

 

Merkki nimittäin tekee silmälasikehyksensä kierrätetyistä muovipulloista. Eli juuri niistä joita on joka paikka pullollaan. 

Olen maininnut ennenkin, kuinka raivon valtaan joudun kun näen Lissabonissa lähikaupassani turisteja, jotka ostavat jättikanistereita vettä. Tekee mieli aina koputtaa olkapäähän ja ohjeistaa: vesijohtovesi on täällä ihan juomakelpoista, älkää ostako muoviroskaa! Eikä ongelma ole tietenkään vain Lissabonin, vaan ihan maailmanlaajuinen.

Genuseen rilliprojekti on vielä vaiheessa, mutta sitä voi rahoittaa Kickstarterissa. Toivotaan että ihan lähitulevaisuudessa tulisi lisää tällaista yrittämistä!

 

 

—-

 

 

Genusee makes glasses from recycled plastic bottles. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit (7)
 1. Ongelma on ehkä lukuisat matkaoppaat, jotka mainitsevat, että ”joo hanavesi on juotavaa, MUTTA bakteerikanta on erilainen ja turistin on suositeltavaa käyttää pullovettä, jos haluaa välttää ripulin”. Näin oli ainakin Kroatian kohdalla. Ja tässä vaiheessa turisti miettii, että hmm en halua ottaa riskiä, olla koko lomaviikkoa ripulissa, niin pelaanpa varman päälle.

  Eli siis mahtavaa, että puhut tän asian puolesta. 🙂

 2. Word! Taannoisen Afrikan matkani aikana havahduin ostamieni muovipullojen määrään sekä roskan määrään esim. autoteiden varrella. Viimeisimmällä matkallani (kuukausi Afrikassa) ostin vain kaksi muovipulloa. Muuten selvisin majapaikkojen filtterivedellä sekä vedenpuhdistustabletein käsitellyllä vesijohtovedellä ja omalla täytettävällä juomapullolla. Alkuun kärsin lievistä vatsavaivoista.

  Koen, että meidän turistien täytyisi parhaamme mukaan ottaa vastuuta myös näistä matkustamisen kääntöpuolista. Tietenkin kurja lyhyemmällä matkalla kärsiä vatsavaivoista, mutta toisaalta mielestäni pitäisi ainakin jollain tasolla hyväksyä matkailun sellaisetkin puolet, jos miettii kaikkia haittavaikutuksia ja lieveilmiöitä, joita meidän matkailumme vastavuoroisesti aiheuttaa ympäristölle, paikalliselle väestölle ja kulttuurille jne.

  1. Koen, että meidän turistien täytyisi parhaamme mukaan ottaa vastuuta myös näistä matkustamisen kääntöpuolista.

   Todellakin!!!!! Hienosti hoidettu Afrikan reissu! En ole itse saanut Lissabonin vesijohtovedestä mitään oireita ikinä, en tänne muuttaessa enkä sitä ennen täällä käydessä eikä kukaan luonani vierailleista ystävistä ja tuttavistakaan (ja tää on jo aika laaja otanta) 🙂 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *