Miten syntyy lehden kansi?

24C4F91100000578-0-image-a-18_1421452378516.jpg

Linkitin tämän jo eilen Visual Diaryn Facebook -sivulla, mutta antaa mennä vielä.

Kovassa nosteessa edelleen oleva käsikirjoittaja/näyttelijä Lena Dunham komeilee siis eilen ilmestyneen TimeOut New Yorkin kanessa näyttäen ihan Andy Warholin tekemältä. Kansiotsikko tituleeraakin häntä Queen of Popiksi. Hyvä pointti.

Näin lehti-AD:na minua tietysti kiehtoo aina tarinat muiden lehtien kansien teosta, varsinkin jos kyseessä on joku muu kuin perinteinen valokuva.

Tässä tämän kannen tarina:

Screen_Shot_2015-01-16_at_3.30.20_PM.png?298

Screen_Shot_2015-01-16_at_3.32.45_PM.png?298

//www.youtube.com/embed/J743COUojrM

New Yorkilainen taiteilija Chad Silver painoi siis kansikuvan Lenasta vanhalla kunnon silkkipainomenetelmällä. Ensin valotetaan painoseulat, sitten painetaan kaikki värit käsin eri kerroilla ja tadaa,

lopputulos on vaan niin paljon hienompi kuin Photoshopilla tehtynä.

Opiskelin aikoinaan sivuaineena tekstiilimuotoilua, eli kankaanpainoseulojen kanssa tekeminen on todellakin tuttua. Vaikka nykyisin piirränkin paljon, kaipaan edelleen myös muuta käsillä tekemistä. Kaapissa mulla onkin ehkä kymmenen painoseulaa. Ehkä pitäisi ryhtyä tuumasta toimeen! On nimittäin ihan mahtava fiilis vetää painoväri seulan läpi ja nostaa se kankaalta pois. Lopputulos on aina niin yllättävä.

Nyt alkoi sormet syyhytä tekemään jotain kivaa projektia.

—–

Jos Lena kiinnostaa, tsekkaa haastiksen lisäksi myös video jossa hän kertoo mm. suosikkipaikkansa Nykissä ja parhaan bilebiisinsä. Ps. Toi vaalea tukka, erittäin hyvä!

—–

Making of the TimeOut New York Lena Dunham cover.

Love it!

 

Kommentit (5)
 1. Hieno kansi! 

  Itse sain tästä jutusta inspiksen palata vanhan kunnon potato printingin ääreen. Ehkä tänään syntyy lahjapaperia.

  1. Oi, mahtavaa inspiroitumista 🙂

    

 2. Mahtavaa! Pitäiskin raahata ittensä johonkin tekemään painantaseula. Typerä kun olin, enkä kouluaikana hyödyntänyt tekstiilimuotoilijoiden tiloja..

  1. Joo, ihan lempitekemistä.

   Emotuotannolla http://www.emotuotanto.fi/ voi muuten teettää seulan omasta kuvasta, sinne lähettää vaan kuvan pdf:nä ja valmis seula tais tulla viikossa 🙂

   1. Hei jes, kiitän!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *