Nainen, älä vähättele tekemisiäsi!

 

 

IMG_2007.JPG

 

On asioita, jotka ärsyttävät minua aivan hulluna. Yksi niistä on tämä: ihmisten tarve vähätellä omia tekemisiään. 
Näen ihan suoraan sanottuna punaista joka ikinen kerta kun joku vähättelee omia tekemisiään, varsinkin kun kyseessä on lähes aina nainen. Eniten minua ärsyttää naiset, jotka vähättelevät omia ajatuksiaan. Vaikkapa blogikirjoitukset, jotka nimetään tunnisteilla höpsötyksiä. Ja mikä siinä onkin että miehet nimeävät podcastinsa Suomen suositummaksi podcastiksi ja naiset taas antavat omalleen nimeksi Nonsense?
En tiedä elänkö itse vain jossain totisten feministinaisten kuplassa jossa tällainen käytös tuntuu vaan aivan käsittämättömältä? Miksi naiset itsekin vähättelevät tekemisiään hömpäksi tai höpsötyksiksi? Ei hömpässä ole mitään pahaa, mutta omia tekemisiään saa ja pitää myös arvostaa ihan kunnolla ilman vähättelyä. 

Okei, syyllistyn tähän joskus itsekin, ainakin ammatillisessa mielessä. Saatan kertoa suunnittelevani toisinaan jotain lippulappusia isojen projektien sijaan. Olen kuitenkin yrittänyt tietoisesti opetella tästä tavasta pois. Jokainen työhomma on freelancerille tärkeä ja toisinaan ne ovat hienoa portfoliokamaa, toisinaan jotain muuta. Se ei tarkoita sitä, että minä olisin ammattimielessä yhtään huonompi kuin kukaan muukaan. Tai että minun kannattaisi vähätellä tekemiäni hommia. Poistan siis sanavarastostani lippulappustermin ja alan puhua tekemistäni töistä arvokkaammin. Koska kuka se kissan hännän nostaa jne. 

 

 

A4F02048-7B0E-4439-8ABA-3F8DF77A2439.JPG

 

Blogimaailma on naisten dominoima ala ja olen kirjoittanut aiemminkin siitä, miten se tuntuu ärsyttävän joitakin miehiä. Ehkä siksi että blogien syntykaudella naiset ottivat tämän uuden homman tosi nopeasti omakseen ja miehet jäivät ihmettelemään että mistäs tällainen uusi juttu syntyikään? Mene ja tiedä, olen kuullut ja henkilökohtaisesti kokenut tosi paljon vähättelyä blogin kirjoittamista kohtaan. Kyllä, se ei ole yhtä tärkeä työ kuin vaikka sydänkirurgin hommat, mutta se ei myöskään tarkoita sitä, että sisältöni olisi höpsötyksiä ja nonsensea. 

Minua ärsyttää myös Lilyn postauskategoria Höpsöä. En käytä sitä ikinä, käyttäisin ehkä ainoastaan jos kirjoittaisin postauksen, jonka koko sisältö olisi vain vitsi. Siis oikea vitsi, sellainen jolle nauretaan. 

Itse ajattelen blogia ja henkilöbränsiä ainakin sellaisena extrabonuksena tulevaisuuden mahdollisia työkuvioita varten. Kyllä, olen graafikko, mutta osaan tehdä paljon muutakin, esimerkiksi kirjoittaa. Bloggaajia on helppo vähätellä, olen kirjoittanut siitä aiemminkin, mutta kuinka moni muu saa rahaa harrastuksestaan, koska on siinä niin hyvä? Siksi en aio puhua enää koskaan blogistani tyyliin no sinne mä kirjoittelen vaan kaikenlaista. 

Yritin keksiä tähän jonkun todella viisaan loppukaneetin, mutta pystyin vain tähän: Naiset, arvostetaan omaa osaamistamme enemmän ja yritetään päästä irti siitä huijarisydroomasta (joka varmaan tänkin asian taustalla kummittelee). 
Ja katsos, täähän olikin just se viisas loppukaneetti, jota en uskonut saavani kirjoitettua. 

Hah. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

—-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

suhteet oma-elama tyo
Kommentit (19)
 1. Tää on niin taivahan tosi! Itseäni ärsyttää sama juttu ja kas – Olen syyllistynyt vähättelyyn itsekin. Kun perustin oman blogini, markkinoin sitä tutuille jotenkin tyyliin: ”omat raapustukseni”. Tästä eräs ystävä sanoikin, että älä vähättele vaan ole ylpeä. Ja en edes tajunnut, että jotenkin alimyyn omaa osaamistani, yritin vain olla vitsikäs. Toki itse uskon timantinkovaan sisältööni, mutta tajusin silloin, ettei muut tajua vitsiäni. Eli pitää vähän ottaa oppia miehiltä (tai jenkeiltä) ja myydä ittensä leuka pystyssä, vaikka ei olis niin hajuakaan mitä on tekemässä

  1. Todellakin! Oon muuten puhunut paljon aiheesta amerikkalaisten ystävieni kanssa ja huomannut just suuren eron siinä miten meitä opetetaan puhumaan omasta osaamisestamme. Suomessa tuntuu että on myöskin ok olla vaan sen alan asiantuntija/tehdä sitä duunia mitä on opiskellut, ei minkään muun. Tässä on suuri ero jenkkeihin, no kai hyvässä ja pahassa 🙂

 2. Pinja Mitrovitch
  27.12.2018, 23:16

  Moi!
  Lyhyt ja ytimekäs teksti täynnä asiaa. Jotenkin sitä on vaan bloggaajana niin hiton hauras palautteelle, että joskus on helpompi kokeilla tikulla jäätä, kuin kävellä suoraan jään päällä. Bloggaajien pitäisi tietää niin paljon, niin monelta eri alalta, että sitä usein vähättelee sanomaansa. Pohjustaa petiiän, mutta ihan turhaan.

  Kiitos kun otit asian esille, siitä ei puhuta koskaan liikaa.

  <3 Pinja Mitrovitch // http://www.pinaycoco.fi

  1. Bloggaajien pitäisi tietää niin paljon, niin monelta eri alalta, että sitä usein vähättelee sanomaansa. Pohjustaa petiiän, mutta ihan turhaan.

   Tää on niin totta!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *