Naiset joita ajattelen öisin

 

 

Aloitin tämän kirjan helteisellä lissabonilaisella puiston penkillä ja lopetin sen tokiolaisessa kahvilassa, kylmän tuulen puhaltaessa ovesta sisälle. Toisessa näissä kirjan kanssa nautittu kahvi maksoi 80 senttiä, toisessa taas 500 yeniä. 

Tässä kirja jota olen siis lukenut tässä syksyn mittaan, eri paikoissa, aika hitaasti. Yleensä ahmin kirjat samantien, jos niistä ollenkaan tykkään. Tykkäsin paljon Mia Kankimäen aiemmasta kirjasta Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin. Luin kirjaa juuri silloin kun olin muuttamassa Suomesta pois ja samaistuin sen seikkailuun jotenkin tosi paljon. Luin kirjan uudestaan vuosi sitten ja tykkäsin edelleen, vaikkakin se keskivaiheilla ehkä vähän muuttuukin liian tietokirjamaiseksi. Tätä Kankimäen uutuutta, Naiset joita ajattelen öisin, odotin kuitenkin innolla. 

naiset.jpg

 

Kirja on ihana ja inspiroiva ja (vaikka vähän kammoksunkin tätä sanaa): VOIMAANNUTTAVA. Se kertoo rohkeista naisista nykyaikana ja vuosisatoja sitten. Se kertoo tärkeistä asioista: feminismistä, rohkeudesta ja siitä että kaiken voi tehdä myös erilailla kun kaikki muut tekee. Nämä ovat tosi tärkeitä aiheita aina ja ikuisesti. Ja se, miksi nämä tutkimusmatkailijanaisten tarinat tuntemattomampia suurelle yleisölle kun miesten vastaavat. 

Kun olin muuttamassa Lissaboniin, vikana viikonloppuna istuin saunassa yhdeksänkymppisen mummoni kanssa. Tajuatko kuinka hienoa on että voit tehdä tällaisia asioita, mummo kysyi. Sulla on omat rahat ja oma päätäntävalta, sellaista ei ole kaikilla aina ollut tässäkään maassa. Nauti niistä!

Tämän kirjan luettuaan tekee mieli reissata pelottomasti yksin (no terkkuja vaan täältä Tokiosta) ja ajatella elämästä muutenkin kirjan tapaan: Jos tiedät mitä haluat, tee se. Jos olet kokenut nöyryytyksiä, vääryyttä tai kärsimystä, älä jää niihin jumittamaan. Mene eteenpäin. Lähde Firenzeen. Tai Roomaan. Tai Venetsiaan. Tai Napoliin. Tee haavoistasi vahvuuksiasi. Maalaa ne helvetin isolle kankaalle kaikkien nähtäväksi. Jos et osaa jotain, kuten nyt vaikka lukea, opettele. Vaadi työstäsi samaa palkkaa kuin miehet. Älä myy halvalla. Opettele neuvottelemaan. Älä nöyristele. 

Kiitos Mia ja yönaiset, tällaiset muistutuslistat tekevät hyvää. Ja kirjojen lukeminen, se tekee myös aina hyvää. 

 

 

 

—-

 

 

 

Mia Kankimäen Naiset joita ajattelen öisin on Otavan julkaisema. Myös tämä Hesarin juttu aiheesta oli hyvä. 

 

 

 

 

 

 

 

 

—-

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit (4)
 1. Kankimäen Yönaiset-kirja herätti minussa saman tyyppisiä ajatuksia kuin sinussa ja VOIMAANNUIN siitä niin ikään todella paljon. (Myös sun blogisi lukeminen on toisinaan aika voimaannuttavaa – näin keski-ikää lähestyvänä, ailahtelevaisena kaksos-naisena:)

  1. <3

   Keski-ikää lähetsyvät ailahtelevaiset kaksos-naiset on PARHAITA 🙂

 2. Aivan ihana kirjoitus! Tykkäsin myös paljon Kankimäen kirjasta Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin. Se on yks mun suosikkikirjoista. Täytyy laittaa tilaukseen toi toinenkin!

  Ja sun mummon sanat on niin tsemppaavat ja inspiroivat. Meillä tosiaankin on mahdollisuuksia ja vapauksia vaikka mihin, joten miks ei käytettäis niitä.

  1. Kiitos! Ja niin totta: joskus tekee hyvää että joku sanoo ääneen tuon ajatuksen mahdollisuuksista ja vapaudesta 🙂 Ne on niin hienoja juttuja joita pitäisi tajuta arvostaa paljon enemmän!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *