No just se alusvaatekamppis

visual diary

Lena Dunham vähissä vaatteissa? Ei mitään uutta. 

Lena Dunham alusvaatemerkin mallina? No vähän uutta. 

Tämän kesän aikana KOLME portugalilaista on kertonut minulle, että Lissabonissa on nykyisin nudistiranta. Sen verran rennosti alastomuuteen suhtautuvina meitä suomalaisia pidetään. 

Tähän kertomukseen olen aina vastannut huvittuneena: Vaikka meillä alastomuuteen osataan suhtautua suht neutraalisti, ei meistä kellään taida olla mitään pakkomiellettä siitä, että on PAKKO olla alasti. 

En ole urheillut yli vuoteen ja uuden elämäni ruokavalio eroaa entisestä aika paljon. En ole siis samassa kunnossa kuin vuosi sitten. Ja olen ilokseni huomannut: Se ei haittaa minua juurikaan. Olen käyttänyt tänä kesänä enemmän sortseja ja lyhyitä mekkoja kuin koskaan aiemmin elämässäni. 

Miksi? Osittain ihan vain siitä syystä, että Etelä-Eurooppalaisessa flirttikulttuurissa eläminen on kohottanut itsetuntoani aika paljon. (Tästä  muuten lisää ihan pian). 

Mutta myös siksi, että minua ei oikeastaan enää haittaa se, että on vähän selluliittia, katkenneita verisuonia ja hieman paksut pohkeet. Ja se ei estä minua pukeutumasta hellevaatteisiin silloin kun on helle. Kun katselen kaksikymppisiä tyttöjä pakarat paljastavissa sortseissa, ajattelen lähinnä: tuolta minäkin olisin näyttänyt silloin, jos olisin pukeutunut noin. En pukeutunut, en näyttänyt, enkä näytä nytkään. 

Aika sama. 

----

Luin tästä Dunhamin Ja Kirken tähdittämästä Lonely -merkin alusvaatekamppiksesta Facebookista kaikenlaista kritiikkiä. Että onko tämä nyt voimaanntuttavaa vai ei, feminististä vai ei ja niin edelleen. Oma mielipiteeni taitaa olla sama tähänkin: aika sama. Joka kerta kun näen suht normaalin näköisiä naisia mainoskampanjoissa kalpeine reisineen ja ilman kuvankäsittelyllä tehtyä hoikennusta, ajattelen että toivottavasti joku teinityttö miettii nyt että ihan sama näytänkö siltä miltä pitäisi näyttää ja pukeutuu ihan just miten tahtoo.

Ja oppii jotenkin järjellisen kehonkuvan. 

----

Loving this lingerie campaign for Lonely starring Lena Dunham and Jemima Kirke. 

 

 

Kommentit

kaista (Ei varmistettu)

Itse asiassa todella hyvä kampanja, sillä se saa alusvaatteet näyttämään todella hyviltä, sellaisilta hei, tollasia kannattaisi ehkä kokeilla, voisi mullekin löytyä tosi nätit, istuvat ja seksikkäät liivit ja housut.

saarah
visual diary

Todellakin! Kun katsoo aika monen muun merkin alusvaatemainoksia, tule lähinnä olo: en haluaisi sovitella noita kirkkaasti valaistussa sovituskopissa :O 

ingis8

Mun mielestä on ihanaa että näinä vuosina Amy Schumer, Mindy Kaling ja Lena Dunham tekee työtänsä, pukeutuu niinkuin haluaa, tekee mainoskampanjoita, ovat mekoissa punaisella matolla ja ovat keitä ovat eikä siinä mitään outoa. Mun mielestä on ihanaa kun kuka vaan tekee mitä vaan eikä piittaa ihan ihme "säännöistä". Ei tarvitse olla pienikokoinen mutta ei myöskään tarvitse olla isokokoinen, koska mitään ei "tarvitse" olla vaan sitä on mitä on.

Seuraava askel on olla puhumatta asiasta ja ajatella että se on normaalia.

Näin tuon mainoskampanjan vähän aikaa sitten ja ekaa kerran katsoin vain alusvaatteita ja mietin että olivat kauniita, enkä katsonut mallin kehoa ja miettinyt oi mitkä vatsalihakset!

saarah
visual diary

Ei tarvitse olla pienikokoinen mutta ei myöskään tarvitse olla isokokoinen, koska mitään ei "tarvitse" olla vaan sitä on mitä on. Seuraava askel on olla puhumatta asiasta ja ajatella että se on normaalia.

JUURI NÄIN! Olisi ihanaa että vuonna 2016 ei enää tarvisi postailla tästäkään kamppiksesta näin innostuneena, vaan se olisi ihan normaalia. Mutta toivon että ollaan menossa (hitaasti mutta varmasti) kohti parempia aikoja tän asian saralla. Kiitos siitä just näille naisille jotka itsekin mainitsit!

Pamsu
Osien summa

Se flirttikulttuuri! Väitän, että esim. tai edes jälkiteiniajan viettäminen sellaisessa tekee ihmiselle sukupuoleen katsomatta hyvää, joskin Suomeen paluu on sen jälkeen aika karu (valmistaudu ja kerää sydämeen kaikki parhaat, joita voimalauseenomaisesti voit sitten myöhemmin muistella).

saarah
visual diary

Todellakin! Sillä on takuulla tosi iso merkitys itsetunnon rakentamisen kanssa, koska jopa näin aikuisiällä se voi vaikuttaa suuresti. Ja paluushokki on varmaan IHAN hullu :O Mun portugalilainen naispuolinen ystävä kertoi että kun hän oli nuorempana vaihdossa Belgiassa, oli koko puolen vuoden ajan sellainen olo et hänessä on jotain vikaa, kun kukaan mies ei ees katsonut sinne päin tai ottanut mitään kontaktia. Sit palatessaan kotimaahan hän vasta tajusi että jaahas, se olikin vaan kulttuuriero. 

Mulla on tästä flirttiaiheesta toinen postaus tulossa ihan lähiaikoina :)

Pamsu
Osien summa

Sitä innolla odottaen!

Sea (Ei varmistettu)

Hahaha itellä taas Belgiassa (Suomeen verrattuna) tuntui että koko ajan pyydettiin kadulta kahville (no okei kaks kertaa) ja kaikki oli niin "ystävällisiä" että ihan punastutti :-D Mutta suhteessa Portugaliin se on varmaan aika mitätöntä!

Helmi K
sivulauseita

Mun mielestä toi kampanja (ja sun teksti) on niin ihana että sydän pakahtuu. Ja rakastan Lena Dunhamia ja Jemina Kirkea samoin tavoin. Koska vaan just noin.

saarah
visual diary

Koska vaan just noin.

Niinpä <3 

mystery
Vision One

Noi on ihan mielettömän kauniita alusvaatteita,  siis mä en edes ehdi kiinnittää huomiota malleihin :D

saarah
visual diary

Hahaa, noi on kyllä ihan superkauniita, vaattee ja mallit :)

MinnaM
Itse Minna Mänttäri

Kun ensin kuulin tästä kampanjasta ja näin Dunhamin ja Kirken kuvat, olin että jesjesjes. Kun selasin eteenpäin kampanjan muita kuvia, innostus vähän lässähti, koska minun silmääni kuvien mallit näyttävät edustavan aika yhdenmukaista naiskuvaa: hoikkia ja kauniita tyttöjä ja naisia, nuoria tai ainakin nuorehkoja. Ja mikäpäs siinä, mutta kuvittelin että tarkoituksena oli esitellä vähän laajempaa kirjoa. Koska nyt ihan pikkuisen välittyi sellainen viesti, että naisella saa olla kuvissa iso maha vain jos hän sattuu olemaan Lena Dunham tai raskaana.

Game Design (Ei varmistettu)

"että naisella saa olla kuvissa iso maha vain jos hän sattuu olemaan Lena Dunham"

Luin muistaakseni Lilysta joskus termistä "Trigger Warning".
Mielestäni tuollainen trigger warning pitäisi mainita kaikissa yhteyksissä, joissa Lena Dunham on alasti. Henkisen vaurioitumisen mahdollisuus on sen verta suuri altistuksen iskiessä.

MinnaM
Itse Minna Mänttäri

Voi kamalaa. Jaxuhalit sulle.

Game Design (Ei varmistettu)

Lohduttaako yhtään, jos sanon että Lena Dunhamin kohdalla se vaurioituminen altistuksessa liittyy melko vähäisesti ihan suoranaisiin kehonpiirteisiin? Se nyt vaan on olemukseltaan sentyyppinen nainen, että näin käy. :D

Ei tällaisissa ole lähellekään aina puhtaasti ulkonäöstä kysymys. Esim. itse en suhtaudu mitenkään tunteenomaisesti Li Anderssoniin - ei se nyt minun suosikki ole, mutta en mitenkään negatiivisestikään suhtaudu- mutta sen sijaan useat kaverini "triggeröityvät" pahasti aina kun Li on jossain mediassa tai muuten tulee puheeksi. Ja tämähän ei selvästikään johdu Lin ulkonäöstä, vaan muista ominaisuuksista.

saarah
visual diary

Voi pienet poikaparat. Selvästi teitä pelottaa vaan kunnianhimoiset ja itsenäiset naiset, ihan ulkonäköön katsomatta...

saarah
visual diary

Mua harmittaa aika kovasti että ainoa mun blogiin kommentoiva mies on sitten

just näin typerä. 

Game Design (Ei varmistettu)

En muista sanatarkkaa muotoa, mutta olen mielestäni joskus kuullut sanonnan, joka oli suunnilleen että "jos miehet eivät olisi yhtä typeriä kuin ovat, niin mistä naisilla riittäisi puhuttavaa sen jälkeen?"

saarah
visual diary

Myönnän että mua vähän harmitti sama. Dunhamin ja Kirken kuvia oli kaksi ja sitten oli paljon aika tavismallin näköisiä naisia muissa kuvissa. MUTTA uskon että tää on silti hyvä juttu, varsinkin just teinitytöille jotka rakentelee sitä kehonkuvaa ja itsetuntoa ja fanittaa julkkiksia. Että on EDES Lena ja muutama muu, jotka eroaa siitä valtavirrasta. 

 

MinnaM
Itse Minna Mänttäri

Joo, ehdottomasti tämä on askel parempaan. Mutta koska oon ahne muija niin olisin halunnut vielä enemmän. ;-)

Toisaalta tässä nyt erityisen hyvin korostuu se surullinen tosiasia, ettei Lenan näköisiä naisia ole totuttu näkemään tällaisessa yhteydessä, tai ylipäänsä esillä yhtään missään. Sama asia korostuu myös Girlsissä, jossa kaikki muut naisnäyttelijät ovat sitä perinteistä hoikkaa ja kaunista naistyyppiä, joita olemme tottuneet mediassa näkemään. Onneksi muutos on käynnissä, se vaan tuntuu tuskastuttavan hitaalta.

Kommentoi