No just se alusvaatekamppis

lenajemimalonelygirlsproject3-2.jpg

Lena Dunham vähissä vaatteissa? Ei mitään uutta. 

Lena Dunham alusvaatemerkin mallina? No vähän uutta. 

lonely-girls-project_lena_jemima_hero4.jpg

Tämän kesän aikana KOLME portugalilaista on kertonut minulle, että Lissabonissa on nykyisin nudistiranta. Sen verran rennosti alastomuuteen suhtautuvina meitä suomalaisia pidetään. 

Tähän kertomukseen olen aina vastannut huvittuneena: Vaikka meillä alastomuuteen osataan suhtautua suht neutraalisti, ei meistä kellään taida olla mitään pakkomiellettä siitä, että on PAKKO olla alasti. 

En ole urheillut yli vuoteen ja uuden elämäni ruokavalio eroaa entisestä aika paljon. En ole siis samassa kunnossa kuin vuosi sitten. Ja olen ilokseni huomannut: Se ei haittaa minua juurikaan. Olen käyttänyt tänä kesänä enemmän sortseja ja lyhyitä mekkoja kuin koskaan aiemmin elämässäni. 

Miksi? Osittain ihan vain siitä syystä, että Etelä-Eurooppalaisessa flirttikulttuurissa eläminen on kohottanut itsetuntoani aika paljon. (Tästä  muuten lisää ihan pian). 

Mutta myös siksi, että minua ei oikeastaan enää haittaa se, että on vähän selluliittia, katkenneita verisuonia ja hieman paksut pohkeet. Ja se ei estä minua pukeutumasta hellevaatteisiin silloin kun on helle. Kun katselen kaksikymppisiä tyttöjä pakarat paljastavissa sortseissa, ajattelen lähinnä: tuolta minäkin olisin näyttänyt silloin, jos olisin pukeutunut noin. En pukeutunut, en näyttänyt, enkä näytä nytkään. 

Aika sama. 

—-

Luin tästä Dunhamin Ja Kirken tähdittämästä Lonely -merkin alusvaatekamppiksesta Facebookista kaikenlaista kritiikkiä. Että onko tämä nyt voimaanntuttavaa vai ei, feminististä vai ei ja niin edelleen. Oma mielipiteeni taitaa olla sama tähänkin: aika sama. Joka kerta kun näen suht normaalin näköisiä naisia mainoskampanjoissa kalpeine reisineen ja ilman kuvankäsittelyllä tehtyä hoikennusta, ajattelen että toivottavasti joku teinityttö miettii nyt että ihan sama näytänkö siltä miltä pitäisi näyttää ja pukeutuu ihan just miten tahtoo.

Ja oppii jotenkin järjellisen kehonkuvan. 

—-

Loving this lingerie campaign for Lonely starring Lena Dunham and Jemima Kirke. 

 

 

Kommentit (21)
 1. Kun ensin kuulin tästä kampanjasta ja näin Dunhamin ja Kirken kuvat, olin että jesjesjes. Kun selasin eteenpäin kampanjan muita kuvia, innostus vähän lässähti, koska minun silmääni kuvien mallit näyttävät edustavan aika yhdenmukaista naiskuvaa: hoikkia ja kauniita tyttöjä ja naisia, nuoria tai ainakin nuorehkoja. Ja mikäpäs siinä, mutta kuvittelin että tarkoituksena oli esitellä vähän laajempaa kirjoa. Koska nyt ihan pikkuisen välittyi sellainen viesti, että naisella saa olla kuvissa iso maha vain jos hän sattuu olemaan Lena Dunham tai raskaana.

  1. Game Design
   3.9.2016, 18:33

   ”että naisella saa olla kuvissa iso maha vain jos hän sattuu olemaan Lena Dunham”

   Luin muistaakseni Lilysta joskus termistä ”Trigger Warning”.
   Mielestäni tuollainen trigger warning pitäisi mainita kaikissa yhteyksissä, joissa Lena Dunham on alasti. Henkisen vaurioitumisen mahdollisuus on sen verta suuri altistuksen iskiessä.

   1. Voi kamalaa. Jaxuhalit sulle.

    1. Game Design
     5.9.2016, 13:20

     Lohduttaako yhtään, jos sanon että Lena Dunhamin kohdalla se vaurioituminen altistuksessa liittyy melko vähäisesti ihan suoranaisiin kehonpiirteisiin? Se nyt vaan on olemukseltaan sentyyppinen nainen, että näin käy. 😀

     Ei tällaisissa ole lähellekään aina puhtaasti ulkonäöstä kysymys. Esim. itse en suhtaudu mitenkään tunteenomaisesti Li Anderssoniin – ei se nyt minun suosikki ole, mutta en mitenkään negatiivisestikään suhtaudu- mutta sen sijaan useat kaverini ”triggeröityvät” pahasti aina kun Li on jossain mediassa tai muuten tulee puheeksi. Ja tämähän ei selvästikään johdu Lin ulkonäöstä, vaan muista ominaisuuksista.

     1. Voi pienet poikaparat. Selvästi teitä pelottaa vaan kunnianhimoiset ja itsenäiset naiset, ihan ulkonäköön katsomatta…

   2. Mua harmittaa aika kovasti että ainoa mun blogiin kommentoiva mies on sitten

    just näin typerä. 

    1. Game Design
     5.9.2016, 13:13

     En muista sanatarkkaa muotoa, mutta olen mielestäni joskus kuullut sanonnan, joka oli suunnilleen että ”jos miehet eivät olisi yhtä typeriä kuin ovat, niin mistä naisilla riittäisi puhuttavaa sen jälkeen?”

  2. Myönnän että mua vähän harmitti sama. Dunhamin ja Kirken kuvia oli kaksi ja sitten oli paljon aika tavismallin näköisiä naisia muissa kuvissa. MUTTA uskon että tää on silti hyvä juttu, varsinkin just teinitytöille jotka rakentelee sitä kehonkuvaa ja itsetuntoa ja fanittaa julkkiksia. Että on EDES Lena ja muutama muu, jotka eroaa siitä valtavirrasta. 

    

   1. Joo, ehdottomasti tämä on askel parempaan. Mutta koska oon ahne muija niin olisin halunnut vielä enemmän. 😉

    Toisaalta tässä nyt erityisen hyvin korostuu se surullinen tosiasia, ettei Lenan näköisiä naisia ole totuttu näkemään tällaisessa yhteydessä, tai ylipäänsä esillä yhtään missään. Sama asia korostuu myös Girlsissä, jossa kaikki muut naisnäyttelijät ovat sitä perinteistä hoikkaa ja kaunista naistyyppiä, joita olemme tottuneet mediassa näkemään. Onneksi muutos on käynnissä, se vaan tuntuu tuskastuttavan hitaalta.

 2. Noi on ihan mielettömän kauniita alusvaatteita,  siis mä en edes ehdi kiinnittää huomiota malleihin 😀

  1. Hahaa, noi on kyllä ihan superkauniita, vaattee ja mallit 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *