Oikea tapa paahtaa leipää (ja muita suhdeoppeja)

IMG_4325.jpg

Paahdoin yksi aamu leipää.

Ajattelin ystävääni, joka opetti minut paahtamaan ruisleivät niin, ettei niitä irroita toisistaan, vaan laittaa samaan paahtimen aukkoon. Näin leipä on sisältä pehmeä, mutta ulkoa rapea. Tuli ikävä. Raastoin teeheni tuoretta inkivääriä. Tapa, jonka opin poikabestikseltäni vuosia sitten. Hän myös opetti, että aina kun joku muuttaa uuteen kotiin, kannattaa sinne mennä edellisenä iltana viinipullon kanssa istumaan tyhjälle lattialle. Se antaa asunnolle hyvän karman.

Sitten mietin ensimmäistä poikaystävääni, joka opetti sen, kun tulee baarista ja huomaa olevansa vähän liian hiprakassa, kannattaa valvoa siihen asti että selviää. Hyvä ohje.

IMG_4535.jpg

Samalla viikolla luin helmikuun Trendistä jutun, jossa ihmiset kertoivat asioita joita menneet ihmissuhteet olivat heille opettaneet. Sellaisia pieniä juttuja, jotka vain jäävät.

En ole maailman paras ihmissuhteissa. Minulla on exiä, joita en tervehdi kadulla, ystävyyssuhteita jotka vain väljähtivät ja kummitäti, jota en ole nähnyt kymmeneen vuoteen. Mutta kai kaikilla on. Ihana ajatus on kuitenkin se, että kaikki ihmiset vaikuttavat meihin jollain tavalla. Jopa ne lyhyet työkaveruudet ja säädöt. Jokainen niistä jättää pienen jäljen.

IMG_4530.jpg

Sitten mietin isosiskoani, joka sanoi teininä: Jokainen on ihan tasan niin hyvännäköinen kun kuvittelee olevansa.

Voi kun olisin useammin muistanut tämän.

—–

Mikä pieni asia tai tapa on jäänyt joltain ihmiseltä, joka ei ehkä enää ole elämässäsi? Olisi kiva kuulla.

—–

Lately, I´ve been thinking about little things or habits past relationships have thought me. It´s funny to think everyone in our lives, even for just a short moment, will make a difference. 

 

Kommentit (18)
 1. Ihana postaus! Äidiltäni opin, etta kirjoihin on kiva kirjoittaa päivämäärä ja ostopaikka. 

  1. Kiitos!

   Hei mun äiti on sanonut samaa 🙂 Siksi mulla onkin monia kirjoja joissa lukee ”Saaralle Saaralta”

 2. Ihana postaus tämä. Ei sitä itse aina tajuakaan, mitä tapoja tai rutiineja on muilta ihmisiltä oppinut! Itse opin edelliseltä poikaystävältäni, että pastaa keittäessä sitä täytyy jatkuvasti kauhalla pyörittää sen 11 minuutin ajan sekä mitä vähemmän ainesosia, sitä parempi ja maukkaampi. Muistelen tätä lähes päivittäin!

  Nellie

  1. Kiitos Nellie!

   Oh, hyvä vinkki tuokin. Mä onnistun aina keittämään sellaisen yhden ison pastaköntin 😀

  2. Hepsukkainen
   3.3.2015, 17:47

   Laita ensi kerralla loraus oliiviöljyä suolattuun keitinveteen, niin ei tarvi koko ajan käydä vatkaamassa pastaa 😉 Pysyy irtonaisena ja oliviiöljy tuo myös makua!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *