Osta laukku, saat kaupan päälle syövän!

 

27953686_025_d.jpeg

 

Minulla on ollut aina hieman ristiriitainen suhtautuminen nahkatuotteisiin, koska en syö lihaa. 

Nahkakengät kestää, tekonahkaiset ei. Samoin laukut. Käytin vuosikausia muita laukkuja kuin nahkaisia, kunnes päätin, että ostan yhden laadukkaan laukun, jota käytän joka päivä: ja se olkoon nahkaa. 

Ilahdun kuitenkin aina kun näen tuotteita, jotka näyttävät ja tuntuvat nahalta, mutta eivät sitä ole. Tällainen on esimerkiksi Gollalta saamani läppärilaukku, jonka matsku näyttää ja tuntuu nahalta, mutta se on polyuretaania. Ja noin vuoden laukkua käyttäneenä, täytyy sanoa, että se ei vain tunnu laadukkaalta, se on myös sitä. 

 

27953686_025_f.jpeg

36623510_066_d.jpeg

36623510_066_e.jpeg

38186151_001_b.jpeg

38186151_001_e.jpeg

 

Esimerkiksi näitä Urban Outfittersin vegaaninahka -nimikkeellä kulkevia laukkuja katselin tosi kiinnostuneena. Näyttävät kivoilta, hinta ei ole yhtään mahdoton ja matsku näyttää kovasti nahkaiselta. 

Mutta sitten tuotetietojen alareunassa oleva pikkuteksti:

WARNING: This product contains a chemical known to the State of California to cause cancer and birth defects or other reproductive harm.

Toki olen tietoinen siitä, että lähes kaiken on nykyisin tutkittu aiheuttavan syöpää ja jenkkilakien mukaan se on ilmeisesti ilmaistava myös tuotteen kohdalla, mutta silti: kun se osuu silmiin tuotetietojen kohdalla, ei tuotetta tee todellakaan mieli enää hankkia.

Kumpi onkaan sitten parempi vaihtoehto? Nahka vai tekonahka? Juuri nyt en osaa itse sanoa. 

 

—-

 

I thought these vegan leather bags from Urban Outfitters looked very nice, until I saw what it said in little print: 

WARNING: This product contains a chemical known to the State of California to cause cancer and birth defects or other reproductive harm.

 

 

 

Kommentit (28)
  1. Madeiralla opittua
    7.12.2016, 13:39

    Apua, et ole Portugalissa törmännyt korkkituotteisin?! Itse näin niitä Madeiran matkalla ja olin vaikuttunut. Kengistä en tiedä mutta muuten niistä valmistetaan vähän kaikkea mitä nahastakin. Kannattaa tutustua! Korkkipuun kuori on vielä uusiutuvaa tavaraa, kuori kasvaa puuhun uudestaan eikä siis puuta kaadeta materiaalin hankinnassa.

  2. Kasviparkittua nahkaa löytää melko kohtuulliseen hintaan Ten Pointsilta. Merkin kengissä on usein myös kumipohja. Tekevät muistaakseni laukkujakin!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *