Pese tukka särkylääkkeellä

IMG_1228.JPG

Aina toisinaan saan kyselyitä hiuksistani ja se ihmetyttää joka ikinen kerta.

Oma suomalainen lättätukka, värinä siskon nimeämä märkä myyrä, miksi se ketään kiinnostaisi? Ennen värjäsin tukkaani, pitkään punaiseksi ja sitten tuhkanvaaleaksi, kunnes kyllästyin. Sen jälkeen kasvattelin takaisin oman värin (huh, mikä projekti) ja nykyisin käyn kampaajalla kerran tai kaksi vuodessa laittamassa muutaman raidan ja tasaamassa latvat. Muutoin pesen Madaran shampoolla (parasta ikinä) ja väännän usein laineita suolasuihkeella ja kiharruspuikolla. 

Viime kevään testasin trendikästä Olaplex -hoitoa ja tukka on edelleen sen ansiosta paljon paremmassa kunnossa kun yleensä kesän jäljiltä. Siinä samalla valittelin kampaajalleni, kuinka raidat tuntuvat katoavan päästä aika pian ja hän kertoi vinkin, jota en ollut koskaan ennen kuullut.

IMG_1230.JPG

Vedestä, varsinkin vanhoissa taloissa ja putkissa, irtoaa paljon metallijäämiä jotka jäävät kiinni tukkaan. Varsinkin vaaleissa sävyissä se näkyy selkeästi ja tuntuu että väri ja raidat vain ”katoavat” hiuksista. Tähän kampaajalla oli erikoinen ratkaisu: hän pesi tukkani shampoolla, johon oli sekoitettu kaksi pussillista jauhemaista aspiriinia.

Pestessä hiuksista irtosi kolikkomainen metallin haju, mutta pesun jälkeen sävy oli kirkkaampi ja kauniimpi, sekä hiuksissa oli mahtava kiilto. Nyt nelisen kuukautta myöhemmin tein saman kotihoitona ja tulos oli täsmälleen sama.

IMG_1229.JPG

Kuulostaa todella friikiltä: pesin tukkani siis särkylääkkeellä.

Nyt kiinnostaa, onko kukaan muu kuullut tästä oudosta ideasta? Toimiiko myös tummassa tukassa?

—-

I got a weird advice from my hair stylist: mix aspirin powder to your shampoo and it takes of the metal remains (coming from the water, especially in old houses) from your hair. Weird but it totally works!

 

 

Kommentit (34)
 1. Moi taas, sain vihdoin Suomesta aspiriinia ja pesin sillä tukkani 🙂 Mulla on samantapainen tukka kun sulla, eli maantieharmaasta astetta vaaleampi ja siihen aina muutamien kuukausien välein lisätään muutama vaalea raita… ja mullakin tuntuu siltä kun raidat häväisi… No aspiriinipesun jälkeen tukka tuntui paljon kirkkaammalta (/vaaleammalta), kiiltävämmältä ja leppoisalta! Kun föönasin sen pyöröharjalla jäi tukka kerrankin harjan muotojen mukaan eikä vaan lässähtänyt painavana päätä myöten muutaman sekunnin kuluttua. Kiitos kovasti vinkistä! 

 2. Linda-Maria
  23.9.2015, 11:04

  Voi miten ihana esimerkki nettivihaamisesta ja -hurskastelusta tämä kommenttiboksi! Tietysti paheksujat välttävät esim. e-pillereitä, antibioottikuureja ja ibuprofeenia ja muutenkin liikuvat vain jalan tai pyörällä, syövät vain luomuruokaa jne. Kaksi pussillista aspiriinia veteen vuodessa (ja tuskin Saara tässä saa aikaan mitään massiivista muutosta suomalaisten hiustenpseutavoissa) ei ole juuri mitään päivättäisten valintojen välillä: onko Suomessa talvella nautittu tomaatti ottanut lentokoneen, saanut lannoitetta, miten kasvihuoneen sähkö on tuotettu? Entä lihakarjan popsimat lääkkeet? Kasvisten lannoitteet?
  Ja bonuksena kemian alalla työskentelevältä ylläri: lääkkeitä on moneen lähtöön. Ikävimpiä ja huonosti hajoavia ovat hormoonit ja antibiootit kuten myös Tiede-lehden artikkelissa mainittu diklofenaakki. Aspiriini eli asetyylisalisyylihappo sen sijaan on myös synteettisenä kemialliselta koostumukseltaan sellainen, että se hajoaa varsin hyvin kontaktissa niin veden kuin maa-aineksen kanssa.
  Eli ei hätää. Saaran tukanpesu tuskin vaarantaa huolestuneiden lukijoiden terveyttä. 🙂 Tietysti on ihan ok miettiä, olisiko sitruuna tai sooda parempi vaihtoehto, mutta pohjavesien pelastamiseen on järeämpiäkin keinoja tarjolla!

  1. Kiitos Linda-Maria! Olin aikalailla samoilla linjoilla, mutta koin etten jaksa alkaa täällä vänkäämään. Tiedostin kyllä ettei tämä ole maailman ekoin tapa poistaa metallikertymää tukasta, mutta kerroin silti niin tekeväni. Mietin samalla sitä, olisinko saanut samanverran vihaa niskaani jos olisin esim ohimennen maininnut ottaneeni darrassa särkylääkkeen ja oksentaneeni sen samantien (mitä KUKAAN ei tietysti IKINÄ tee, ihan pohjavesien takia) 😀 😀 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *