Primavera!

visual diary

Onko olemassa ketään, jonka mielestä talvi on ihanampi kuin kevät? En usko että on!

Tällä viikolla oli päivä, jolloin laajan työn presentoimiseen varatut neljä tuntia korvattiinkin yllättäen luennolla, joka oli espanjaksi. En siis nähnyt tarpeelliseksi mennä paikalle. Ulkona satoi kaatamalla vettä, minä mökötin sisällä.  

Kunnes sitten yhtäkkiä alkoikin paistaa aurinko. Laitoin villatakin nahkatakin alle, lähdin ulos ja ostin kahvilasta takeaway -kahvin ja hedelmäkaupan hymyilevältä sedältä pussin mansikoita. Villatakin sai aika äkkiä riisua ja kahvikin meinasi kaatua, piti nimittäin kuvailla kevättä niin innostuneena. 

Vaikka talvi ei ole täällä samanlainen kuin Suomessa, odottaa sitä kevättä ihan yhtä lailla. Eniten odotan että syväjäätymistila, joka vallitsee kaikissa sisätiloissa, loppuisi. Nyt kaipaa jopa niitä helleaamuja, kun heräsi hikisenä ääneen, joka kuuluu siitä kun naapuri hyppää uima-altaaseensa. 

Ja mikäs pytinki se tässä sitten vielä on? 

Eräs sellainen, josta ensimmäisellä Lissaboni reissullani julistin Tuolla mä meen sit naimisiin. Ei ole tullut vielä ajankohtaiseksi, mutta hieno se on silti. Sekä koko ympäröivä puisto, Jardim da Estrela nimeltään. 

Mutta mikä Suomen kevättilanne onkaan? Toisissa blogeissa näytetään menevän jo ihan kevätvaatteissa, toisissa taas valitellaan ikuiselta tuntuvaa talvea. Sisko onneksi jo raportoi jokakeväisestä ihmeestä: ehtii töiden jälkeen lenkille valoisaan aikaan! Muistan tunteen. 

----

Spring feelings in Jardim da Estrela. 

 

Kommentit

LaLind (Ei varmistettu)

Sama tilanne :) Asun Maltalla ja voi taivas, sisätiloissa paleltuu! Kohta tosin on täälläkin päinvastainen ongelma...Polttavaa kuumuutta odotellessa :D

saarah
visual diary

Kohtalotoveri :) 

On kyllä ihan käsittämätöntä miten kylmä sisällä voi olla. Onneksi kesä on PITKÄ!

Tiiaanna
cake & copper

Tanskassakin on jo täysi kevät päällä. Pari viimeistä päivää aurinko on paistanut täydeltä taivaalta ja yliopistolla kahvit ollaan juotu ulkona. Tänään lämmitti mustiin farkkuihin oikein kunnolla, olen niiiin kaivannut tätä. Kyllä se kesä sieltä tulee! :) 

("Onneksi" perjantaina lomalle Suomeen ja säätiedotus näyttää -2...)

saarah
visual diary

Täällä oli kans tänään sellainen "mustat farkut hiostaa" aurinkopäivä. Ja kaikilla muilla paljaat nilkat, paitsi mulla sukat :D

Suvi K.
Sisunainen

Kroatiassa puut kukkii ja lämpötila (sekä sisällä että ulkona) vaihtelee syväjäätymisen ja hei-täällähän-tarkenee-farkkutakissa välillä. :D

saarah
visual diary

Kuulostaa tutulta :)

Täällä on myös joku todella ihana keväinen kukkivan kasvin tuoksu. Ehkä jasmiini!

Kommentoi