Suomi 100 -juhlamukit

 

Portugalilainen kaverini kävi hiljattain Helsingissä ja oli oppinut matkalla paljon tärkeitä juttuja. 
SUOMI 100 oli ainakin painunut mieleen, sen sain heti paluupäivänä tekstiviestinä. Kylmää kuulemma oli, mutta muuten hienoa, oli tullut koettua Hiljaisuuden kappeli ja Löyly. (Itse jouduin sitten tunnustamaan, etten ole käynyt kummassakaan). Ja reissun jälkeen hän sitten opetteli tekemään lohikeittoa, tilleineen kaikkineen, koska Sea Horsen klassikkokeitto oli tehnyt niin suuren vaikutuksen. 

 

Olin huvittunut (ja ylpeä). 

 

mukit.jpg

 

 

Piti sitten oikein selvittää, että mitä kaikkea Suomi 100 -juhlavuosi pitääkään sisällään. Ainakin nämä Arabian hienot juhlavuoden mukit. Sarjassa on 10 mukia, jotka kaikki muistuttavat itsenäisyyden vuosikymmenistä omilla kuvioillaan. 

 

Näyttökuva 2017-01-11 kohteessa 10.16.41.png

 

Näyttökuva 2017-01-11 kohteessa 10.16.29.png

Pastoraali-muki on oma suosikkini koko sarjasta. Esteri Tomulan kuvittama naishahmo kun muistuttaa minua siitä, miten kateellinen olin ystävälleni, jolla oli kahdenkymmenen markan kirppislöytönä hyvin samallalailla kuvioitu aito vanha Arabian teekuppi. (Ja saatoin käyttää sitä salaa aina kun hän ei ollut kotona). 

 

Ainoa pikkumiinus tälle sarjalle: mukit tehdään Thaimaassa. 

 

—-

 

To celebrate Finland´s 100 years of independency, Arabia made this Suomi 100 -collection.

My favorite is Pastoraali mug, illustrated by Esteri Tomula. 

 

 

 

Kommentit (11)
  1. Mä juuri ihailin tota Pastoraalia ja mietin että miten se ollaan voitu suunnitella vuonna 1965, miten se voi näyttää niin modernilta, kuin olis suunniteltu tyyliin viime vuonna 🙂

    1. Ihan samaa mietin, toi kuvitus on kyllä kestänyt aikaa hyvin. Niin ihana 🙂

      1. Samaa mieltä! Ja suunnittelijana vastaavia kommentteja arvostaa. Varmaan kaikissa töissä on tavoitteena se, että suunniteltu tuote kestäisi aikaa hyvin (ainakin selviten ikään kuin sykleittäin aina uudelleen ajankohtaiseksi). 

  2. Mukin korva tuntui ikävältä kädessä kun kokeilin sitä kaupassa. Mukit olivat muutenkin jotenkin halvan oloisia. Miksi juhlavuoden mukeina (näillä printeillä, tietenkin) ei voinut käyttää vaikka Teema-sarjan mukeja?!

    1. Mä en oo päässy hypisteleen. Teema-mukit (varsinkin se isoin koko) on kyllä ihana kädessä.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *