Suosikkikirjailijani

Lähes kaiken mitä Laura on kirjoittanut,

minä olen lukenut. Enkä puhu nyt meidän Laurasta (vaikka olen tainnut lukea kaiken hänenkin kirjoittamansa)
vain kirjailija Laura Honkasalosta. 

IMG_6113.JPG

Kun olin juuri muuttanut Helsinkiin ja asuin Töölössä, luin Tyttökerhon varmaan kolmeen kertaan. Siinä asuttiin Töölössä, oli hankalia ihmissuhteita ja pieniä koteja, joissa oli kissoja. 

Minulla oli myös kaikkia näitä. 

Sinun lapsesi eivät ole sinun ja Eropaperit puhuttelivat jotenkin kovasti myös, vaikkeivat ne käsitelleetkään niin tuttuja asioita. Eropaperit -kirjan vein siskolleni kerran sinne mennessäni. Menimme hei just naimisiin, kommentoi siskoni mies, mutta luulen että kumpikin lukivat kirjan. 

Viime viikolla luin Honkasalon uusimman kirjan, Perillä kello kuusi. Kirja alkaa 60-luvulta ja etenee 90-luvulle. Sen pääosassa ovat naiset ja kirjaa lukiessa tuntuu ihan hullulta se, miten erilaista naisten elämä oli vielä 60-luvulla. Honkasalo kirjoittaa kadehdittavan keveästi ja kuvailevasti. Jos pitäisi nimetä yksi kirjallinen esikuva, se olisi Laura. Jos kaksi: Laura ja Anna Gavalda. 

Luin kirjan viikossa; puistokahvilassa, kotisohvalla ja kirjakaupan kahvilassa. Toivoin vain että kirjassa olisi ollut 382:n sivun sijaan ainakin 832 sivua. Muistin miksi rakastan lukemista. Ja omaa äidinkieltäni. 

Ihan parasta ajanvietettä nimittäin. 

—-

Just finished my favorite author´s latest book. 

Kommentit (4)
 1. Kiitos vinkistä! Pistän heti nimen ylös ja ensi kerralla kirjastossa koetan muistaa etsiä käsiini kyseiset kirjat, viime aikoina olen lukenut turhankin paksua ja raskasta tekstiä ja kaipaan sen vierelle soljuvampaa ja ahmittavampaa luettavaa 🙂

  1. Ole hyvä 🙂 Tää on todellakin soljuvaa luettavaa. 

 2. Eikä, oon aina lukenut paljon eikä kirjat aina jää mieleen, mutta Tyttökerho on. Oon saattanu lukea sen kahdesti, ihan vahingossa. Aloittanut, muistanut, olemaan kykenemätön lopettamaan.
  Myös lapset ja eropaperit soittaa kelloja. Kurkitko ja luetko säkin aina pätkän kirjasta ennen ostopäätöstä ja tiedät heti jos tulet rakastumaan siihen?
  Tiesinpä että me ollaan jonkinlaisia sukulaissieluja ja siksi tykkään sun blogista niin kovasti <3

  1. Ah, ihanaa 🙂

   Joo, todellakin aina luen kirjasta pätkän ennen ostamista. Yleensä siitä jo huomaa, onko kirja sellainen jota tykkää lukea vai ei. Tyttökerho oli ja on edelleen ihan huippu!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *