Turvasarja se ihmisen tiellä pitää (+Netflix 6kk arvonta!)

visual diary

Yhteistyössä Netflix

Olen maininnut monesti aiemminkin siitä, kuinka ihminen tarvitsee turvasarjan. Jopa kesällä.

Oma selviytymiskeino aika moneen vaivaan on levittää vuodesohva, ottaa paksu peitto, kasa herkkuja ja katsoa pari tuntia putkeen jotain turvallisen ihanaa hömppää. Parasta on, jos se on jotain, minkä on nähnyt jo aiemminkin. Osaa ehkä jopa ulkoa. Silloin ei tarvitse keskittyä liikaa ja pelätä että putoaa aivan täysin kärryiltä jos nyt samalla esimerkiksi instagrammaa kissakuvia.

Kaksi vuotta sitten kesällä katsoin kahdessa kuukaudessa viisi kautta How I Met Your Motheria. Se kesä oli vähän tylsä. Olin töissä koko kesän ja se kaikki aika jolloin en ollut töissä, no silloin satoi vettä. Omissa muistikuvissani oli kuitenkin aika ihanaa. Saatoin valvoa kolmeen yöllä Tedin, Robinin ja Marshallin kanssa ja viihdyin oikein hyvin. Sinkkuelämää -sarjan olen myös katsonut varmasti viiteen kertaan kokonaan ja saan kaikissa aiheeseen liittyvissä tietovisoissa aina täydet pisteet. Viime talvena taas huomasin olevani vähän stressaantunut, kun peruin usein töiden jälkeisiä menoja vain ehtiäkseni kotiin kuudeksi, jolloin AVA esitti kaksi jaksoa putkeen vanhoja Frendejä. Stressikausi meni ohitse, mutta ysärinostalgia ei. Tänä kesänä olen katsellut monena sadeiltana juurikin tuota samaista sarjaa, monta jaksoa putkeen.

Rakastan myös ihmisiä, jotka siteeraavat hyviä sarjoja juuri sopivalla hetkellä. (Enkä ymmärrä ajatusta siitä, miten paljon teeveetä katsova ihminen olisi jotenkin huonompi kuin vaikka paljon lukeva. Huvinsa kullakin ja piste.)

(Ysärinostalgiasta kun nyt puhutaan, Phoeben tyyli vetoaa tällä hetkellä ihan täysin. Esimerkiksi samettimekko ja puoliponnari, joita molempia harrastin 90-luvulla, Oh!)

Ja joka kerta kun näen Phoeben, muistan tämän hassun sattuman: ostin New Yorkin reissulla vintagehuivin, jossa oli tosi outo ja mieleenpainuva kuosi. Katselin kuosia aika pitkään yksi aamu miettien onko tää nyt ihan kamala vai tosi hieno, mutta kiedoin huivin kuitenkin kaulaan. Myöhemmin illalla katsoin samaan kaupunkiin sijoittuvaa sarjaa, Frendejä ja mitä ihmettä:

huivi ei ollutkaan jonkun random-mummon vanha, vaan Phoeben mummon vanha! Hah!

-----

Pointtina oli siis se, että huvinsa kullakin, ja samoin turvasarjansa. Mikä on sinun turvasarjasi, johon palaat aina uudestaan? (Tai voit myös vastata toiseen mieltäni askarruttavaan kysymykseen: Kenet heistä valkkaisit: Ted, Marshall vai Barney?)

Kommentoijien kesken arvotaan 1kpl Netflix -jäsenyyttä kuudeksi kuukaudeksi. Osallistumisaika 19.7. asti.

-----

Frendien alkukaudet (1-3) ovat nyt Netflixissä, samoin How I Met Your Mother (jonka typerää suomennettua nimeä en suostu käyttämään).

-----

I´m giving away 6 months of free Netflix. Only in Finland, sorry.

 

Kommentit

eviela
NOT A Wonderland

Itselläni on monta turvasarjaa! Frendit, Sinkkuelämää, How I Met Your Mother (=Ensisilmäyksellä? muistaakseni), The Nanny, Weeds ja muutama muu lisää.

Toiseen kysymykseen vastauksena: Hmm, nyt oli paha! Sanoisin että Marshallin ja Barneyn sekoitus. Marshallin ulkonäkö viehättää enemmän omaa silmää, mutta sitten taas Barneyn luonteessa on taas enemmän sitä omaan makuun.

eviela
NOT A Wonderland

Itselläni on monta turvasarjaa! Frendit, Sinkkuelämää, How I Met Your Mother (=Ensisilmäyksellä? muistaakseni), The Nanny, Weeds ja muutama muu lisää.

Toiseen kysymykseen vastauksena: Hmm, nyt oli paha! Sanoisin että Marshallin ja Barneyn sekoitus. Marshallin ulkonäkö viehättää enemmän omaa silmää, mutta sitten taas Barneyn luonteessa on taas enemmän sitä omaan makuun.

Jenniii
Pupulandia

Meikäläisen turvasarjat ovat Frasier, Frendit ja Sinkkuelämää. Niihin en kyllästy ikinä. :) Myös Mad Meniin olen kehittänyt pelottavan kiinteän suhteen, mutta synkkyydessään en ehkä sitä kutsuisi turvasarjaksi...

Toiseen kyssäriin en oikein osaa vastata, sillä muutamastakaan yrityksestä huolimatta en ole syttynyt How I met your motheriin siinä määrin, että olisin jaksanut ryhtyä katsomaan oikein urakalla. 

Mutta eikä siis miten siistiä, että tyypillä on Phoeben mummon vanha huivi!!!! :D

Aino S

Ah, Sinkkuelämää aina ja ikuisesti. Siihen palaan, kun tarvitsee vähän potkua omaan elämään, tai sitten vain tahtoo nähdä niitä vaatteita. Ensimmäinen ja toinen tuotantokausi on mun ehdottomat lempparit, joskus en edes katso pidemmälle ja vain aloitan seuraavalla kerralla ihka ensimmäisestä jaksosta taas uudelleen.

Muita sarjoja, joihin palaan useatsti ei sitten olekaan. Mutta sarjoja tulee kyllä ahmittua aika kovaa tahtia, viime talvena katsoin koko House-sarjan muutamassa kuukaudessa ja nyt juuri pääsin Nurse Jackien kaikki julkaistut tuotantokaudet läpi. Nyt "työn alla" on The Good Wife.

How I Met Your Mother ei ole vielä ainakaan herättänyt kiinnostustani, joten se on jäänyt paria jaksoa lukuunottamatta aivan syrjään. Ehkä sen aika tulee vielä joskus. :D

ilU (Ei varmistettu)

Gilmore girls, ehdottomasti. Sinkkuelämässä ei myöskään taida olla parasta ennen päiväystä. Ja Mullan alla-sarjan vihoviimeinen jakso on katsottu jopa jatkoilla noin kuuden aikaan aamulla, koska "välillä pitää aamuyöllä vähän itkeä kun on niin onnellinen" :)

Elii (Ei varmistettu)

Ehdottomasti paras sarja, jota jaksaa katsoa kerta toisensa perään uudelleen on The big bang theory! Samoin jaksaa ilahduttaa aina myös How I met your mother ja Moderni perhe, huippuja kaikki! Harmi vaan että tällä hetkellä ei ole mahdollista katsoa mitä vain sarjaa milloin vain kun ei niitä telkkarista hirveän usein tule. Onneksi Rillit huurussa -boksit löytyy sentään omasta kaapista. :)

Leland (Ei varmistettu)

Twin Peaks, vaikka ei se nyt niin turvallinen olekaan. Silti kaikkien aikojen suosikki.

Meerii (Ei varmistettu)

Turvasarjani on Gilmore Girls. Mulla on kaikki kaudet dvd:nä. Sarja on sekä hauska että lämminhenkinen. Oikea hyvänmielen sarja! Helppo katsoa, eikä siihen koskaan kyllästy :) Myös Frendit on sellainen sarja, jota voi katsoa vuodesta toiseen kyllästymättä :)

Sonsaa (Ei varmistettu)

Harvemmin olen sarjojen suurkuluttaja, mutta ehdoton suosikki ylitse muiden on Sinkkuelämää, joka on tullut koluttua läpi kerran jos toisenkin. Downton Abbey on myös kohoamassa vahvaan haastaja-asemaan... Sinkkuelämän lisäksi on tiettyjä hupsuja romanttisia elokuvia, joihin palaan kerta toisensa jälkeen, kuten Yleys ja ennakkoluulo, Järki ja tunteet, The Holiday, Love Actually, 27 Dresses jne.

saipe (Ei varmistettu)

Luottosarjana tietenkin ajaton Frendit, mutta tällä hetkellä ykkössijan vie Modern Family. (Löytyy myös Netflixistä!) Kolme ensimmäistä tuotantokautta katsottu nyt Netflixistä noin 4 kertaa ja aina se on yhtä hauska! Tietyt vuorosanat muistuu jo mieleen niinkuin Frendeissä. Suosittelen!

Manuu (Ei varmistettu)

Oijoi Frendit on ihan parhautta, kuten myös "Howimetti". Olin kevään ulkomailla ja aina kun oli tylsää tai yksinäistä laitoin Frendit pyörimään läppäriltä ja tein pesän narisevaan sänkyyni. Serkkujen kanssa osataan parhaat kohdat ulkoa. That's not even a word!

Heidi_S (Ei varmistettu)

Big Bang Theory (a.k.a Rillit huurussa) taitaa mullakin olla se turvasarja, kun en kehtaa vastata, että Muumit. Juuri nyt koukutan itseäni Netflixissä Dexteriin, viime syksynä koukkusarjana oli Lost ja nyt keväällä Breaking Bad (<3 Jesse)

Hosuli
Hömppäblogi

Paras on Frasier - ainakin nyt, kun se tulee sopivasti telkkarista arki-iltaisin. Se on jotenkin turvallisista turvallisin. Frendit kuuluu samaan kategoriaan, jossain määrin myös Sinkkuelämää. Gilmoren tytöt oli pitkään ykkönen, mutta nyt olen pitänyt sen katsomisesta useamman vuoden taukoa.

Ja siis Ted, tietysti. Marshall on aivan liian lapsellinen ja Barney liian törkeä.

annuak (Ei varmistettu)

Turvasarjoista tulee mieleen tietty Frendit ja Sinkkuelämää ja niiden lisäksi loistava ihana viinipöhnäinen Cougar town. Valitettavasti siinä ei oo kausia kauhean montaa, mutta silti palaan siihen noin puolen vuoden välein. Kaikki nää löytyy onneksi jo DVD:ltä niin ei tarvitse telkkarin ääressä kytätä uusinta-aikoja.

HIMYMiin en oo ikinä koukuttunut, joten toinen kysymys jää vastauksetta.

Vierailija (Ei varmistettu)

Kyllä se taitaa se Frendit olla :)

Kati k. (Ei varmistettu)

Ehdottomasti Gilmoren tytöt, sitä ei voita mikään!

...

Gilmore Girls! Olin parisen vuotta sitten elämäni kanssa aika alamaissa, eikä oikein tullut nukuttuakaan. Niinpä joka ilta tein sohvalle pedin ja tein kattilallisen hyvää currya. Pistin Gilmoren tytöt pyörimään. Torkuin sarjan tahtiin ja joskus heräsin keskelle Stars Hollow'ta aamuyöllä. Siitä tuli turvallinen, hyvänmielinen ja lämmin olo, joten kaiket kiitokset tuolle sarjalle kun vei pois painajaismaiset unettomuuskohtaukset ja kuljetti minut hellästi tuon kuralammikkoajan yli.

 

...

Tapanani oli siis sanoa, When you have no place to go, you can always go to Stars Hollow! Hahaha.

magaron (Ei varmistettu)

kyllä se vaan on sinkkuelämää, johon tulee palattua aina uudelleen ja uudelleen. niin ja hassua, että vaatetus ja jutut pysyvät vuodesta toiseen "trendikkäinä". ei siis ole sinkkiksen voittanutta.

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Turvasarjani taitaa niin ikään olla Sinkkuelämää. Ja Gilmore Girls! Ja Mad Men =)

TerhiK (Ei varmistettu)

Samoilla linjoilla mennään kuin moni muukin eli Frendit, Gilmore girls, ja moderni perhe. Ajattelin yrittää tänä kesänä koukuttua HIMYM:iin. Ikinä en ole katsonut jaksoakaan, oikein kutkuttava tunne kun koko sarja vielä edessä!

Laura L. (Ei varmistettu)

Tämänhetkinen turvasarja on ehdottomasti how i met your mother, jota tulee katsottua lähes jokaisena päivänä töiden jälkeen. Tosin tästäkin sarjasta saatan joskus katsoa vaan ne tietyt suosikit, ja skippaan suosiolla ne jaksot, joissa Victoria on Tedin tyttöystävä... En tykkää kyseisestä hahmosta yhtään! :D

Toista kysymystä mietin pitkään ja hartaasti, mutta päädyin siihen että Barneyn kanssa jutut kohtaisivat parhaiten (:

Joliel (Ei varmistettu)

Minulla on monta turvasarjaa. Lemppareita ovat esimerkiksi Oi ihana toukokuu (Darling Buds of May), Poirot, Villi Pohjola, Gilmore Girls, Modern Family, Sinkkuelämää, Kova laki, Spaced, Todella Upeeta ja ja ja.... :D Ja varsinkin kaikki brittidekkarit!

Lillypad (Ei varmistettu)

Siis mä olen oman porukkani Liv-asiantuntija! Turvasarjani on siis mitä ikinä sosiaalipornotörkyä siltä sattuu tulemaan! Hurja remontti - ikiklassikko, häähullut, kaikki jossa on uskonnollinen hörhörjö(jä) kuten Pappien tekopyhät tyttäret. Ah ihan mahtavia. Himym oli mun tiskaussarja. Reilussa vuodessa sain kaikki paitsi vikan katottua tiskatessa. Vikaa säästelin ja ei, en pettynyt loppuratkaisuun. En voi valita Barneytä, koska omaan Barneyn The Playbookin ja se on aika nillki. Valitsen siis Mashmellon (?!)

pinka (Ei varmistettu)

Mun turvana on usein Sinkkuelämää (koska tulee lähes aina uusintana telkusta) ja Kumman Kaa. Myös Gilmoren tytöt menee, mutta vaatii ehkä tietyn herkkisfiiliksen...

tuovituulia (Ei varmistettu)

Hurahdin pari vuotta sitten täysin Glee-sarjaan, ja vaikka enää en ole juonenkäänteistä ja uusista hahmoista niin perillä, sarjaan pariin palaaminen tuntuu aina kodilta.

Nekku
Passi ja hammasharja

Frendit, HIMYM ja Sinkkuelämää ovat myös ehdottomasti turvasarjojani. Gossip Girl ja Gilmore Girls ovat myös liittyneet joukkoon. Ja toisaalta ikisuosikkiani Twin Peaksia on aina mahtava katsoa uusiksi. Nämä sarjat ovat kaikki kovin erilaisia, mutta oikeestaan kaikki nuo muut ovat hömppää paitsi Twin Peaks (toisaalta sekin on kaikessa erikoisuudessaankin jollain tasolla hömppää). Lisäksi tykkään katsoa jonkin verran myös klassikkopiirrettyjä esim. kipeänä. Muumeja varsinkin! 

Suurin osa jo mainituista sarjoista oon itsekin kolunnut läpi - Gilmore Girlsin, Frendit ja The Big Bang Theoryn useampaan kertaan. Tämän kesän turvasarjana on kuitenkin ollut NCIS, jonka katsomisen aloitin pilottijaksosta. Hyvät henkilöhahmot, jotka muodostavat läppää heittävän dysfunctional familyn, proseduraalimuoto jota on helppo seurata vaikka ratkoisi nettisudokua samaan aikaan ja Abby ovat syitä, jonka vuoksi olen päässyt alle kahdessa kuukaudessa viidenteen tuottariin.

Siihen toiseen kysymykseen viitaten vastaan, että Marshall, koska hönö lakimies jolla on dancer's hip.

NinaK (Ei varmistettu)

Ehdottomasti Sinkkuelämää. Kerta kerran jälkeen aivan ihana katsoa. Kuin myös Frasier ja Seinfeld =).

//N (Ei varmistettu)

Mä tykkään et on aina uutta katottavaa. No jotain leffoja katon kyllä uudestaan. Nyt uusimmat hyvät on New girl, Australialainen Please like me ja keväällä katoin sen my fat diary, ysäri fiilistä! Black mirror oli hyvä mutta aika pelottava.

Marshall <3

Illen_nelli (Ei varmistettu)

Sinkkuelämää. Sitä voi aina katsoa ja huokailla. Sen voi aloittaa mistä vain ja aina siitä saa jotain uutta irti.

Maira! (Ei varmistettu)

Frasier ja Sinkkuelämää!

Idushka (Ei varmistettu)

No Tedin tietysti! How I Met Your Motherista voisi kehittyä mullekin turvasarja, ainakin olen tänä kesänä useana yönä yksin kotona katsellut Foxilta sarjan yöllä tulevia jaksoja. Löysin siis kyseisen sarjan vasta tänä kesänä. Hehe.
Mutta pitkäaikaisempia turvasarjoja ovat mullekin Frendit ja Sinkkuelämää. Ei sille vain minkään voi. Just katoin Avalta kaks jaksoa Frendejä. Greyn anatomiasta kehittyi salakavalasti tosi läheinen ja lohdullinen sarja ja keväällä katsoinkin kaikki kaudet putkeen Viaplaysta ja aloin vielä seurata sarjaa netistä Jenkkien tahtiin. Huh.

Neslé Toulouse (Ei varmistettu)

Hihi, ihan parasta! Toi huivijuttu on ihan käsittämätön! :-D

..joten joo, mun ultimate favourite sekä lohtua tuova turvasarja on ehdottomasti Frendit :) Osaan myös jaksot ja henkilöhistoriat ja repliikit ulkoa ja vaikka pitäisi vuoden taukoa (as if), ne vaan palautuu kuin itsestään. On ihan käsittämätöntä miettiä, kuinka vanhoja esim. ekan kauden jaksot ovat, mutta kuinka vitsit eivät koskaan vanhene :-)

Uusi turvasarjani onkin sitten HIMYM, jonka hohtoa en alkuun tajunnut ollenkaan, mutta ollessani vaihdossa juuri pari vuotta sitten en saanut useinkaan unta öisin (tultuani baarista ja niin edelleen) joten katselin kanssa kevään aikana sen 5 kautta HIMYMia :-D Jotenkin sen katsominen vie mut vaihtoajan tunnelmiin, ja siitä on tullut iso osa mun elämää myös.

Muita sarjoja en olekaan koskaan tarvinnut, vaikka mielelläni katson vaikkapa Sinkkuelämää tai Gilmore Girlsejä - mikään ei kuitenkaan voita noita kahta :-)

..ja joo, romantikkona ja ajattelijana ottaisin kyllä Tedin mutta joku hassunhauskassa & ah niin ihanassa Marshallissakin viehättää ;-) Ja saako lisätä vielä että Chandler vie voiton kyllä kaikista!

Hymyn sai huulille tämä postaus!

plussaa (Ei varmistettu)

Gilmore Girls. Uudestaan ja uudestaan.

em-mau (Ei varmistettu)

Rakastan laadukkaita tv-sarjoja! On ihana uppotua niiden tuttujen tyyppien maailmaan aina vaan uudestaan, ja kun sarja loppuu saattaa oikeasti tulla ikävä jotain hahmoa kuin se olisi oikea ihminen. Turvasarja-kategoriaan sopii varmaan parhaiten klassikko Sinkkuelämää kepeytensä takia, mutta omiin turvasarjoihin kuuluu myös vähän synkempiä sarjoja kuten Mullan alla, Twin Peaks ja True Blood. Breaking Badista olen kuullut niin paljon hyvää, että se pitäisi ottaa jossain vaiheessa työn alle. Brittidekkarit kuten esim. Komisario Morse toimivat myös, ja sitten sokeroituna loppuhömppänä Project Runway (Muodin huipulle), vaikka se onkin reality-tv:tä. Tulipas pitkä vastaus, mutta suhtaudun aika intohimoisesti tv-sarjoihin! 90% tv:n annista tuntuu olevan ihan kuraa, mutta onneksi on myös paljon helmiä sarjoja.

heidilydia (Ei varmistettu)

Mä kuulun kanssa niihin henkilöihin, joka voi katsoa KOKO päivän vaan sängyllä maaden Gilmoren tyttöjä! Huikea sarja, vaikka nähtykin jo pariin kertaan. Turvasarjaan verrattavissa on ehkä myös Amelie, jota oon katsonut siitä asti, kun sen ilmestyi niin melkein joka kuukausi. Maailman ihanin elokuva! Ja tuo sinun mieltä vaivaava kysymys, Barney! Tosin eri asia miten kauan sitä jaksais katsella...

Ilokseni (Ei varmistettu)

Ehdottomasti Greyn Anatomia, ainut sarja johon koskaan olen ollut täydellisen koukussa <3

V-sukka (Ei varmistettu)

Frendit minunkin, tarkoitus olisi katsoa loputkin himym-jaksot ja sitten siirtyä Kumman kaa -sarjaan!

En osaisi valita noiden miesten väliltä, vaikka minun on todettu olevan aivan Lily! :)

Mikko Antero
silent shout

Absolutely Fabulous! Patsy on mahtava! :)

pöllö (Ei varmistettu)

Villi Pohjola on turvasarjoista parhain!

Idieh
Pa Lazia

Oih, olin jo unohtanut kuinka rakastankaan Lorelaita, Rorya sekä Starshollowta. Himymin ja Frendien ohella Gilmoren tytöt pelastavat ja tekevät tarvittaessa jokaisesta päivästä rennon sunnuntain. 

Itsehän valitsisin Barneyn, Miken, Luken ja Roryn olisi pitänyt saada Jess <3

pex (Ei varmistettu)

moderni perhe.on ehdoton suosikki.

vrase (Ei varmistettu)

Sinkkuelämää, the big bang theory, Gilmoren tytöt ja Greyn anatomia on ehdottomasti mun ikuisuussarjoja. Ah!

"Shut up and dance it out!"

P.s. Ted. Nyt ja aina.

Nennam (Ei varmistettu)

Sinkkuelämää sarjan parissa on tullut vietettyä hetki jos toinenkin. Frendit on toinen lemppareistani :) Parhaat tyttökaverit teinivuosilta, isot kulhot jäätelöä ja lasit kuoharia, sekä vanha lempparisarja pyörimään- siinä ainekset täydelliseen viikonloppuun!

Pakkohan se on Frendit sanoa, mutta ihan vastikään oli kyllä töiden jälkeen kova kiire kotiin katsomaan parit jaksot West Wingiä. Politiikkaa, politiikkaa! <3

Niin ja to state the obvious: Marshall, hands down. Ted? Yök.

dapsu (Ei varmistettu)

Vanhoja luottosuosikkeja on gilmore girls, greyn anatomia (ne vanhat jaksot, en ole enää moneen vuoteen jaksanut seurata sarjaa) ja sinkkuelämää. Näitä voisin katsoa 1000 kertaa läpi. Uudempia suosikkeja on How I Met Your Mother ja varsinkin Big Bang Theory, joka on kyllä huippusarja.

Ja noista miehistä en oikein tiedä, ehkä Marshall. Toisaalta, yö Barneyn kanssa voisi olla legen- wait for it... ;)

UnnaNanna (Ei varmistettu)

Turvallisempaa ei olekaan kuin Mcleodin tyttäret! (Vanhat jaksot)

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Oma turvasarjani on ehdottomasti Gilmoren tytöt! Tykkään kovasti myös HIMYM- ja Frendit-sarjoista, mutta Gilmoren tytöt on kuitenkin ykkönen. 

Oma HIMYM-suosikkini on Marshall...

LL (Ei varmistettu)

Frendit,Sinkkuelämää, Gilmore Girls...klassikot! Niitä voi vaan katsoa loputtomasti.

Pages

Kommentoi