Tylsillä deiteillä

visual diary

Mistä erottaa ravintolassa

seurustelevan parin ja deiteillä olevan parin?

No yleensä siitä, että pitkään yhdessä ollut pari ei puhu juuri mitään, ystäväni väitti minulle. 

Brittiläinen valokuvaaja Martin Parr ikuisti tällaisia hetkiä ja kokoelman nimeksi tuli Bored Couples.

Kuvat näyttävät ysäricoolilta, tällä kertaa siksi, että ne ovat 90-luvulta. 

Nämä ovat huvittavia, mutta laittavat pohtimaan ystäväni teoriaa.

Eikä saisi yleistää, mutta katso seuraavan kerran ulkona syödessäsi tai baarissa ympärille. Ne seurueet, joissa näyttää olevan kaikista hauskinta, ovat harvoin pariskuntia kaksin liikkeellä.

Miksi? Sitä en tiedä, mutta aiemmissa parisuhteissani olen usein istunut ravintolassa puolilamaantuneena: nyt on kerrankin aikaa olla kahdestaan, hyvää ruokaa eikä tarvi tiskata, kynttilänvaloa ja viiniäkin. Ööö, niin mistäs me yleensä puhutaan? Tai kahdestaan bailaaminen. On sekin vähän outoa. 

Vai olenko minä se outo?

----- 

 Martin Parr´s Bored Couples-series.

 

Kommentit

Laura Pollari
Laura de Lille

On bailattu miehen kanssa kaksin, ja kivaa oli! (Vaikka oikeasti hauskuus johtui ehkä siitä, että oli Halloween ja tyyppi oli pukeutunut Where's Waldoksi.)

Oma johtopäätökseni: miehen kanssakin voi olla kivaa, mutta kavereilla aina paras!

saarah
visual diary

toki miehenkin kanssa bailatessa voi kivaa olla, mutta ehkä aina kivointa on isommalla porukalla. tai waldona :D

Possumunkki (Ei varmistettu)

Toi on niin totta! Jotenkin sitä sit voi ehkä puolison kanssa olla niin oma itsensä, ettei tarvitse olla edes puhelias vaan vaan olla... :D Sinänsä jotenkin ihanaa mutta myös hämmentävää. Hauskinta poikaystävän kanssa onkin ulkona sit kun mennään aika extempore tai johonkin uuteen paikkaan tai ulkomailla tms, kavereiden kanssa on kyllä aina varmasti mukavinta :)

saarah
visual diary

niin, ihan totta. arvostan kyllä kans sitä et tarpeeksi tuttujen ihmisten kanssa voi olla ihan hiljaa ilman että se on vaivaannuttavaa.

hannamariavv (Ei varmistettu) http://www.hannamariav.com

Näitä näkee ihan hirmuisen paljon ja edellisessä parisuhteessani kuuluin todellakin tähän klaaniin. Nykyisessä suhteessani syödessä käydessä me jutellaan mutta myös osataan olla hiljaa - ei tule kiusallisia hetkiä kun ei tiedä mitä sanoa. Toisen naamasta osaa jo nähdä jos jokin on vialla ja hän ei ole läsnä, jolloin tietää käyttäytyä eri tavalla. Tykätään yhdessä raflassa yleensä katsella muita pariskuntia ja salaa hiukan arvioida ja miettiä juuri samoja juttuja kuin sinä tässä postauksessa. Parasta! :D

hanna
www.hannamariav.com

saarah
visual diary

hah, ihan sama! muiden katselu ja mielessään arviointi on kyllä parasta :)

Asta M.

Tavallaan sitä hauskaa ja rentoa aikaa miehen kanssa ei tarvi ylläpitää jutustelemalla. Pitkän suhteen jälkeen riittää vähempikin. Sitä tietää toisen eleistä ja katseesta jo usein mitä toinen miettii. Viimeksi oltiin syömässä yhdessä ja kateltiin kumpikin ravintolan ikkunasta ulkona heiluvia teinejä. Naurettiin samaa asiaa puhumatta mitään. Se oli tavallaan romanttista. 

saarah
visual diary

totta! samalle asialle nauraminen puhumatta mitään tarkoittaa selkeästi sitä että tuntee toisen hyvin :)

Jenniii
Pupulandia

Minäkin tunnistan tästä itseni. :D En tiedä, mikä siinä on, mutta oman kumppanin kanssa ravintolan pöydässä on toisinaan vaikea keksiä jutun juurta. Ja toisaalta taas ei yhtään haittaa, vaikka olisi ihan hiljaakin eli ei siitä hiljaisuudesta mitenkään kärsi tai se ei tunnu kiusalliselta. Ehkä se on se suomalaisuus meissä sitten. ;) Tai ehkä toista yksinkertaisesti tulee nähtyä niin paljon, että kuulumiset ja muut jutut ehditään vaihtaa usein jo ennen ravintolaan astumista.

Kyllä niitäkin hetkiä on, kun juttua ja naurua riittää myös ravintolan pöytään, mutta onhan se tietysti eri asia olla jännillä treffeillä ihan uuden ihmisen kanssa, johon vasta on tutustumassa kuin sen tutun kumppanin, jonka kanssa jutut pyörivät jo enemmän arkisten asioiden ympärillä.

saarah
visual diary

niin totta. useinhan sitä todellakin on vaihdettu ne kuulumiset jo ennen sinne ravintolaan menoa :)

What else is there?

Musta se on vaan tervettä että osaa olla hiljaakin toisen kanssa ilman että se on kiusallista. Olikohan se joku tyyliin Tuomas Holopainen joka sanoi että tosiystävän kanssa voi istua autossa 500 kilometriä sanomatta sanaakaan.

Mutta onhan se tosiaan uuden tuttavuuden kanssa aina tosi kiusallista olla just kahvilassa tai syömässä, en tiedä mistä johtuu :D

saarah
visual diary

hah, hyvin sanottu! musta on kans mahtavaa ja tärkeätä se että pystyy oikeesti olemana hiljaa jonkun seurassa, ilman sellaista pakko-small-talkia :)

Mirene (Ei varmistettu)

Tunnistan! Meilläkin on ongelmana se, että kotona riittää vaikka mitä juttua, mutta ravintolassa ei. Tosin monesti tuntuu, ettei ravintolassa voi keskustella samoista asioista kuin kotona. (Nyt en tietenkään keksi mitään esimerkkiä.)

Mirene (Ei varmistettu)

P.S Miksi kännykän käyttöä treffeillä pidetään niin kamalana asiana? Meidän 3-vuotisen suhteen kiinnostavimmat keskustelut ovat pääasiassa syntyneet siitä, kun toinen on lukenut netistä jotakin ajatuksia herättävää.

saarah
visual diary

ehkä just se, että silloin tulee paineet puhua jotenkin jostain tärkeämmästä kun vaikka jostain toooodella arkisesta.

CougarWoman
CougarWoman

Heh, me biletetään miehen kanssa hyvin toimivasti kahdestaankin (perjantai-illan kalsarikännit ja väärä youtubekaraoke), ja ravintolassa puhutaan tietysti...ruuasta ;)

saarah
visual diary

kalsarikännit ja youtubekaraoke kuulostaa mahtavalta!

Jos mahdollista, istun ravintolassa mieluummin puolisoni vieressä kuin vastapäätä. Meillä tämä pieni kikka lisää juttelua ja läsnäoloa.

saarah
visual diary

hyvä vinkki!

Hanna Maria
Hanna Maria

Meillä taas yleensä automatkat ovat ne, jolloin ei puhuta juuri mitään. Näin on ollut ihan alusta saakka ja ollaan sille joskus naureskeltukkin :D

saarah
visual diary

no mutta autossa istyminen (pitkä matka) onkin niin puuduttavaa ettei siinä oikein keksi mitään puhuttavaa :D

En avopuolisoni kanssa trefeillä. Kotona saa kokata juuri sitä, mitä haluaa ja kehtaa jutella juuri siitä, mistä haluaa. :-) Meillä käy vieraita ja me käymme paljon kylässä, siitätykkään, jossain on hyvä käydä ja ihmisiä nähdä. 

saarah
visual diary

hyviä pointteja :)

iinachristina (Ei varmistettu) http://colourssometimes.blogspot.co.uk/

Itse olen ollut useammassakin suhteessa a bored couple, ja se on aina ahdistanut tosi paljon. Olenkin yrittänyt ajatella, että tämähän on vaan sellainen yhteinen kiva hiljaisuus, mutta selittelyä se on kyllä ollut näin jälkeenpäin ajatellen, ei meillä vaan ollut mitään puhuttavaa. Mielestäni täytyy olla ystäviä ennen kumppaneita, niin puhuttavaa riittää aina.

Kahdestaan bilettäminen taas tuntuu tosi oudolta.... Ehkä koska kumppanini ei oikeen tanssi, mutta vaikka tanssisikin, tuntuis oudolta lähteä ihan kahestaan klubille. Onhan se aina kivempi lähteä kaveriporukalla kuin vaan yhden kaverin kanssa. Aina kun näkee pariskuntia klubeilla, ne näyttää tosi kiusaantuneilta! Mut ehkä sitä täytys silti kokeilla joskus.

saarah
visual diary

Joo, samat mietteet. Olen kyllä bilettänyt kaikkien poikaystävieni kanssa kaksin, mutta ehkä se on enemmän sellaista suhteen alkuaikaa. Ei niinkään sitä kun ollaan seukattu monta vuotta :)

Eerika
Bättre liv

Voi apua, onneksi ei siis olla ainoita! Tosin itse yritän saada jotain keskustelua aikaiseksi, mutta mies puolestaan ei tunnu keksivän mitään sanottavaa ja jokainen keskusteluyritys tyrehtyy alkuunsa. Parempia siis ovat vähän aktiivisemmat treffit. Ja reissussa voi sentään katsella oppaasta mihin mennä seuraavaksi ja arvuutella mitä syö! 

saarah
visual diary

Joo, reissut on parisuhteelle aika usein kyllä hyväksi :)

Tica
pied-à-terre

Ah, myohassa tahan keskusteluun, mutta yllatyin miten monella on pulaa keskustelunaiheista! Ollaan asuttu yhdessa kohta kaksi vuotta ja kaydaan saannollisin valiajoin kahdestaan kaljalla tai ulkona syomassa (kaljalla useammin), ja ollaan paatetty pitaa tasta kiinni, koska meilla on aina parhaat jutut, kun ollaan poissa kotoa (vaikka sitten kulman takana lahipubissa) eika arkisia hairiotekijoita oo mailla halmeilla. Puhutaan kylla  kotonakin, mutta kaikki parhaat, holmoimmat, syvallisimmat , tarkeimmat ja rakkaimmat keskustelut on aina kayty ulkona.

Ehka meilla on jaanyt paalle treffailu, jota harrastettiin aktiivisesti ennen kuin oltiin oikeesti kimpassa tai ehka ollaan kotona supertylsia, en tieda mista taa johtuu, mutta oon siita onnellinen! Enka vahiten siksi etta naita treffeja oottaa, niista innostuu ja niihin panostaa (lue: vaihtaa verkkarit farkkuihin) ihan vahan enemman kuin koti-iltaa.

Toisaalta sitten, vaikka bailataankin yhdessa ja joskus jopa ihan kahdestaan, ollaan todettu etta meilla on kummallakin hauskinta eri porukoissa tai yhdessa isossa ryhmassa, kuin ihan kaksin! :)

Kommentoi