Vahvojen naisten kasvattama

 

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_193a.jpg

 

Minut on kasvatettu ajattelemaan ettei ole mitään mitä en voisi tehdä sukupuoleni takia.

Minulle ei koskaan lapsena sanottu, että tee jotain siksi että olet tyttö. Ei myöskään teininä tai sitten nuorena aikuisena. Ei opetettu että tyttönä minun pitäisi ennenkaikkea olla kiinnostunut ulkonäöstä tai pojista jotka tulivat varakkaista perheistä. En oikeastaan muista yhtäkään keskustelua tai kommenttia ulkonäön tärkeydestä. Tai siitä että älä nyt pukeudu tuolla tavalla, tuo on sopimatonta. 

Omat rahat pitää olla, muista aina se, äiti opetti. Ja huonoa kohtelua ei kenenkään tarvitse katsella. 

Viime jouluna istuin siskoni olohuoneessa juomassa jouluglögiä. Yli yhdekäsnkymppinen mummoni istui viereen. Tiedätkö Saara, hän aloitti. Jos menee yhteen ulkomaalaisen miehen kanssa, pitää aina ensin selvittää mitä mieltä se mies on naisten oikeuksista. Ei, vaan jos menee yhteen minkä tahansa maalaisen miehen kanssa, pitää aina ensin selvittää mitä mieltä se on naisten oikeuksista, äitini korjasi. 

Suvussani on saakelin fiksuja naisia, joilta olen oppinut paljon. Luultavasti paljon enemmän kuin tajuankaan. 

Siksi naiseus onkin ollut kohdallani aika helppoa. Se ei ole koskaan rajoittanut minua, lukuunottamatta niitä päiviä kerran kuussa kun kipu kaataa sängyn pohjalle. Olen harrastanut paljon irtosuhteita, juonut viiniä ja käyttäytynyt aika villisti tuntematta siitä huonoa omatuntoa, olen pärjännyt omillani, oppinut positiivisen kehonkuvan (pitkälti juuri äidiltäni) ja sen, että kenenkään mielipide ei ole tärkeämpi vain heidän sukupuolensa vuoksi. 

Jos sinulla on tyttölapsi, tiedät varmasti tasan tarkkaan miten paljon lapsena imee oppeja ympäriltään ja kuinka ne vaikuttavat loppuiän. Mutta ei kai siitä muistuttaminenkaan pahaa tee. 

Ihanaa naistenpäivää!

 

—-

 

When I was growing up, I never heard or felt there´s something I couldn´t do just because I was a girl.
Women in my family are WISE. 

Happy international Women´s day!

 

Kommentit (4)
 1. Ihana teksti. Halusin erityisesti kiittää sinua yleisesti siitä että blogisi on aidosti kiinnostava ja aito. Nykyään tuntuu että kaupallisuus tunkee joka paikkaan, se ahdistaa ja ärsyttää. Arvostan valtavasti sitä että teet laadukasta blogia, joka on hauska mutta käsittelee myös vakavampiakin aiheita, ilman jatkuvaa mainostusta.

  1. Kiitos! Tällainen palaute oikeasti merkitsee mulle todella paljon <3

    

    

 2. Aivan mahtavat naisroolimallit sulla on ollut! Ihanaa naistenpäivää Saara. <3

  1. Ihanaa naistepäivää Saranda <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *