Väliaikaiskodin sisustus (+ ihana Kauniste -arvonta!)

Yhteistyössä: Kauniste

paakuva.jpg

kis2.jpg

Voin myöntää sen ihan rehellisesti: väliaikaisissa, muiden sisustamissa kodeissa asuminen ei ole suosikkiasiani tässä maailmassa. 

Se on ärsyttänyt minua jopa lapsellisen paljon kuluneen vuoden aikana, vaikka tajuankin että tämä on vain väliaikaista. Juuri nyt elämässäni on muita huippuja asioita kun täydellinen oma koti. Esimerkiksi vaikka se, että asun Lissabonissa. 

IMG_9252.JPG

orans.jpg

Mutta koska juuri nyt elän tällaista vaihetta elämässäni, olen miettinyt paljon myös sitä, miten siitä väliaikaisesta, ei niin ihanasta kodista saa sisustettua kivan ja edes vähän omannäköisen. 

 

sis7.jpg

sis10.jpg

Tässä omat vinkkini:

– Paras neuvo ulkomaille muuttaessa oli tämä: ota omat pussilakanat ja pyyhe mukaan. Suosittelen samaa mihin tahansa väliaikaiseen asumisratkaisuun lähtiessä. Omista lakanoista ja pyyhkeistä tulee ihmeen kotoisa olo. Sama juttu on oma aamutakki. Ehkä näissä on se, että lähinnä ihoa haluaa pitää jotain kotoisaa ja tutun tuoksuista. (Oma kissa on myös kätevä). 

 

sis6.jpg

 

– Kasaa kivoja kiintopisteitä, jolloin silmä ei harhaudu sinne rumiin kohtiin. Eli siis: tee vanha kunnon kotialttari. Yleensä sen paras kohta on sitä paikkaa vastapäätä missä eniten istut. Oma kotilattarini sijaitsee sohvaa vastapäätä eli tuijotan sitä näkymää juuri nytkin. Olen kasannut sinne kasveja, kirjoja, purkkeja, kippoja ja kuppeja. 

 

sis7.jpg

sis8.jpg

 

sis_1.jpg

 

– Ripustele! Roudasin Suomesta mukanani vähän kaikkea pientä: muutamia valokuvia, parit tyynyliinat ja suosikkihenkarini. Kun kaappitilaa ei ole paljon, (tai se on vähän pahalta haisevaa), on ripustelu senkin vuoksi järkevä ratkaisu. Säilyttelen mekkoja henkareissa esillä ja huiveja näteissä kangaskasseissa. Kätevää ja näyttää kivalta!

sis2.jpg

sis9.jpg

– Vaikket ostaisi väliaikaiskotiin mitään muuta, hanki kasveja ja leikkokukkia. Ja tunge niitä joka puolelle,
myös vessaan. 

vessa.jpg

– Piilota ja peitä: Omassa väliaikaiskodissani on vanha ja ruma sohva. Peitin sen valkoisella kahdenkympin päiväpeitolla ja kasasin päälle tyynyjä.  Myös kaikki vuokraemännän taulut otin pois seiniltä ja kasasin vaatehuoneeseen. Heti parempi!

 

 

sis_4.jpg

 

 

Ja vielä yksi hyvä vinkki: Älä nyt hemmetissä mieti liikaa sitä välilaikaisen kämpän sisustusta. Jos ahdistaa olla siellä, ole sitten ulkona. Maailmassa on niin paljon vakavampiakin asioita kuin se, millaisessa paikassa asustelet nyt muutaman kuukauden.

Ja kun saat vieraita, muista näyttää ne friikeimmät kohdat kämpästäsi ylpeydellä:

IMG_9327.JPG

Esim. just laattaseinät keittiössä ja ihana possutaulu. Näillä mennään!

—-

Ja nyt paras osuus! Sain tätä postausta varten ihanalta Kaunisteelta muutamia kesän uutuustuotteita. Kuvissa näkyvät tyynyt, kangaskassi ja pyyhkeet ovat Kaunisteen valikoimista.

Kommentoimalla tätä postausta sinulla on mahdollisuus voittaa tyynynpäällinen samaisesta Lauttasaari -uutuusmallistosta. Tyynyliinoja on kahta eri väriä: vihreä ja harmaa. Jätäthän kommenttiin mukaan myös toimivan sähköpostiosoitteen. 

Arvonta päättyy 30.7. Arvon 3 voittajaa. 

kis3.jpg

patio.jpg

Tässä vielä suosikkipaikkani koko kodissani: pieni patio. Istun siinä aamuisin aamupalalla ja katselen kun naapurin mummot kastelevat kukkiaan ja jutustelevat ja linnut laulavat. Iltaisin ihanan viilenneessä kesäyössä saatan juoda lasillisen viiniä ja kuunnella brasilialaisten naapurien bileitä, riitoja ja musiikkivalintoja. Ympärillä olevaa elämää siis. 

—-

I´m giving away Kauniste cushion covers from their latest collection. (Only in Finland, sorry).

Kommentit (74)
  1. Kaunista! Hyviä oivalluksia!

  2. Paljon rapsutuksia ihanalle kisulle! (Mukana arvonnassa.)

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *