Vihreän teen voima

kusmi-02.jpg

Haluaisin aloittaa tämän tekstin tällä lauseella: En ymmärrä ihmisiä, jotka eivät juo vihreää teetä. 

En aloita, sillä se kuulostaa ärsyttävältä neuvomiselta. Minulle voisi sanoa samantyylisesti: en ymmärrä miksi juot viiniä tai et urheile säännöllisesti. On helppoa olla terveys-besserwisser ja neuvoa muita tekemään jotain juuri niinkuin itse tekee. Usein se tuputtaminen ei kuitenkaan auta. 

 

 

tee.jpg

 

Kerron nyt yhden oman terveyteni kulmakiven kuitenkin: se kun on niinkin yksinkertainen kuin vihreän teen juominen, joka ikinen päivä. Aina jos joku kehuu ihoani, en anna kosmetiikkavinkkejä, sanon ennemminkin kaksi asiaa: kasvispainotteinen ruokavalio sekä vihreä tee. 

Huomaan nimittäin itse ainakin ihostani samantien, jos en ole tätä terveysjuomaa nauttinut. Iho näyttää samealta ja ei hyvinvoivalta. Ja olo on muutenkin… tukala.

 

kusmi-01.jpg

 

Vihreä teen uskotaan auttavan moneen asiaan: ihon kuntoon, vatsan kuntoon, painonhallintaan… ja sanotaan sen olevan hyvä keino myös taistella mahdollisia sairauksia vastaan. Vihreä tee kun sisältää flavonoideja, aminohappoja, B, C ja E-vitamiineja sekä vaikka mitä muita terveydelle hyödyllisiä juttuja. Itse juon vihreää teetä myös ihan siksi, että se on superhyvää. Jos se maistuisi pahalta heinäpellolta (kuten muuten jotkut vihreät teet maistuvat) jäisi tämä postaus ehkä kirjoittamatta. Mutta hyvä vihreä tee maistuu ihanalta. 

Oma suosikkini on tämä ranskalaisen Kusmi-merkin Green St. Petersburg -tee. Kusmin teet ovat aika kalliita, mutta myös sen verran laadukkaita, että samasta teemäärästä voi hauduttaa useamman kupposen. Vähän ällöä, mutta toimii! Mulla on tiskipöydällä pieni juomalasi, jossa säilön teesiivilääni ja auta armias jos joku on sen tyhjentänyt. OLISIN VIELÄ VOINUT HAUDUTTAA SIITÄ!!!!

Vihreän teen teossa kannattaa muistaa pari juttua: vesi ei saa olla kiehuvaa. Jos keität veden liian kuumaksi, kaada kupin pohjalle vähän kylmää vettä. Muista myös hauduttaa teetä vähintään 2-3 minuuttia, jotta kaikki mahdolliset tehoaineet pääsevät irti. 

 

Kuka muu uskoo vihreän teen voimaan?

 

 

 

 

—-

 

 

 

I love Kusmi and green tea. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit (12)
  1. Kiitos sun kehujen, kävin heti lounaalla ostamassa töihin vihreää teetä. 😀
    Mulla on samanlainen mukikin!
    Muuten olen yleensä kahvinjuoja, aamuisin, mutta sen jälkeen voi ihan hyvin siirtyä teehen.

    1. Mä join kans aina töissä vihreetä teetä, se sopii jotenkin tosi hyvin iltapäiviin jolloin tarvii piristystä mut ei välttämättä halua litkiä enää kahvia 🙂

  2. Oi kyllä! Viime viikkoina vihreä teen juonti on ollut epäsäännöllisempää syystä tai toisesta, niin kyllä sen tuntuu jotenkin huomaavan.. Muutoin kuitenkin tulee litkittyä sitä ihan urakalla, ihan vakkarikalustoani. Annan kohtalaisen pitkään hautua. Tykkään mausta, että siitä et tuntuu tekevän itelle hyvää.

    1. Joo, ihan sama, huomaan jotenkin ihon väristäkin heti sen jos oon skipannut päivittäiset teenjuonnit 🙂 On kyllä mahtava aine ja hyvääkin vielä!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *