Ladataan...
Minnean muruja

"Näin saat blogillesi enemään lukijoita!" " Näin teet blogistasi menestyvän!" Lähes viikottain törmään facebookissa otsikoihin, jotka huutavat, että blogini ei ole riittävän hyvä, vaan sen pitäisi olla suurempi, parempi ja menestyneempi.

Olen pohtinut blogin kirjoittamista, ja sitä, täytyykö blogin ja bloggaajan kehittyä. Voiko blogi säilyttää kiinnostavuutensa, jos blogin sisältö ei muutu? Viime viikolla kirjoittamani ikäkriisi on nyt siis levinnyt bloggaamiseenkin! Olen alkanut epäillä, jaksavatko ihmiset lukea jorinoitani kuukaudesta ja vuodesta toiseen. Varsinkin, jos blogi jatkaa samalla linjalla, samoilla jutuilla, eikä bloggaaja kehity kirjoittajana tai kuvaajana. Jaksanko itse kirjoittaa ja innostua, jos työni ei etene mihinkään. Ovatko suuret lukijamäärät avain onneen.

Ehkä ikäkriisin, tai siitä kumpuavan epävarmuuden vuoksi kirjoittaminen on tuntunut viime aikoina tahmealta, ja olen alkanut kyseenalaistamaan omia ideoitani ja juttujani. Onko minulla mitään mielenkiintoista sanottavaa, vai toistavatko juttuni samaa kehää?

Otetaan ensinnäkin kirjoittaminen. Faktahan on se, ettei käytettävissä olevalla ajalla saa niin hyvää tekstiä itsestäni irti kuin jos minulla olisi useampi tunti päivässä aikaa tälle harrastukselle. Välillä vartissa saa hauskan postauksen aikaseksi, mutta välillä hätäisesti ulos rykäisty teksti ärsyttää. Toisaalta mietin, paranisivatko tekstini pidemmälläkään ajallisella panostuksella, vai onko blogini tarkoituskin olla päiväkirjamainen sillisalaatti, joka kuvaa sen hetkisiä fiiliksiä. Välillä tulee priimaa, ja välillä ei. Tunnistan itseni fiilispohjalta kirjoittajaksi, joten pitkällinen suunnitelmallisuus ei ehkä kuitenkaan olisi mun juttu.

Sama juttu on myös kuvien ja ideoiden kanssa. Kun aikaa on vähän tai visio hukassa, joutuu hyväksymään myös sellaisia kuvia, joihin ei ole itse tyytyväinen. Pitäisikö jättää postaamatta, jos ei ole itse tyytyväinen, vai pitäisikö vain karsia pois turha itsekritiikki, sillä kukaan ei ole täydellinen. Rosoiset kuvat ovat sitä paitsi samaistuttavampia, ja liian täydelliset kuvat ovat jopa hieman ärsyttäviä.

Toisinaan parhaat kuvat syntyvät hetkessä, ja spontaanisti. Näin on myös postausideoiden kanssa. Toki, jos elämä ei olisi niin hektistä, ehtisivät aivot levätä ja luovuus pääsisi paremmin kukkimaan. Huomaan tämän esimerkiksi, jos olen kipeänä ja yksin kotona päivisin, saan sängyssä loikoillessa parhaimmat postausideat. Kun vai olisi aikaa olla tekemättä mitään!

Tästä päästäänkin kysymykseen: Saako blogi pysyä samanlaisena (sillisalaattina), jos kombo on suht toimiva, vai kärsiikö blogin kiinnostavuus lukijan kannalta, jos blogi ei pyri kehittymään ja parantamaan? Mitä sinä olet mieltä? 

Vaikka blogia kirjoittaa pääasiallisesti omaksi iloksi, on lukijoilla kuitenkin suuri merkitys. Parhainta tässä jutussa on se, kun joku kommentoi, että sai postauksesta iloa, inspiraatiota, vertaistukea tai hyviä vinkkejä. Enkä voi kieltää,etteikö siitä tulisi hyvä mieli, jos Google Analytics näyttää, että joku postaus on saanut paljon lukijoita. Silloin saan itsekin lisää puhtia kirjoittamiseen. Älkää siis huoliko, en ole lopettamassa, vaikka tämä ikäkriisi laittaakin uimaan syvemmissä vesissä. Jos postaustahti hidastuu, niin tiedätte, mistä on kyse.

Nyt on kuitenkin perjantai, ja mulla on kampaajakin varattuna työpäivän päätteeksi! Aurinkokin paistaa, joten things are looking good!

Mitä mukavinta viikonloppua! Mitä suunnitelmia sulla on viikonlopulle?

Share

Ladataan...
Minnean muruja

Havahduin viikonloppuna siihen, että mittari näytti jo melkein plussaasteita, ja päiväkodin viikkokirjeessäkin muistuteltiin jo kuravaatteista. Ai niin, ne kuravaatteetkin pitää taas hankkia! Sopivaan saumaan kilahti sähköpostiin muistutus Reiman tänään viimeistä päivää meneillään olevasta varastontyhjennysalesta. Niimpä otin härkää sarvista, ja hoidin sadevaateasiat tälle keväälle kerralla kuntoon! Aleista löytyi myös muutama muu varsin hyödyllinen vaate kasvavalle pojalle.

Kuten ehkä on jo aikaisemmista postauksista käynyt ilmi, niin meillä luotetaan lastenvaatteissa, varsinkin ulkovaatteissa, vahvasti Reimaan. Poika on mennyt nyt kaksi kevättä ja syksyä samalla (aluksi tosi reilulla) sadetakki+kurahousut-kombolla, ja sadevaatteet ovat vieläkin kuin uudet. Nyt, kun ne ovat jääneet auttamata pieneksi, niin ei ollut vaikea valinta päättää, mitä ostetaan seuraavaksi kevääksi - samanlaiset tottakai!

Kurahanskat eivät olleet alessa, mutta nekin tarvittiin, joten laitoin tilaukseen myös Puro-kurahanskat, joska niissä oli vähän vuorta. Aikaisemmissa kurahanskoissa ei vuorta ollut, joten niiden alle oli aina laitettava erikseen lapaset. Toivottavasti nämä on kätevämmät! Näihinkin saa kuitenkin vielä lapaset alle, jos ilma näyttää sen verran kylmästä, ettei pelkällä kurahanskalla pärjää.

Kun selasin läpi aletuotteita, bongasin myös kivan hupparin, farkut ja muutaman pipon edullisesti, joten pojan vaatekaappi sai kivasti päivitystä! Kumisaappaat taitavat olla vielä sopivat, joten niiden oston voin siirtää myöhemmäksi, huh! Välikausihaalarikin on jo hankittu valmiiksi, joten vaatehankinnat taitavat olla nyt hyvällä mallilla!

Joko teillä on välikausivaatteet ostettu? Mitä merkkejä teillä suositaan?

 

*sisältää mainoslinkkejä Reiman verkkokauppaan

Share

Ladataan...
Minnean muruja

Katselin haikeana Sillan viimeiset jaksot, ja sydämeeni jäi tyhjyys. Ei enää Sagan outoa mielenmaisema eikä mystisiä sarjamurhaajia! Elämässä on kuitenkin mentävä eteenpäin, ja niimpä olen iltaisin etsinyt Sillalle jatkajaa. Jotain synkkää, tyylikkäästi kuvattua ja taidokkaasti kirjoitettua. Jotain, jossa juoni tempaa mukaansa, ja jonka henkilöhahmot ovat vähän rikkinäisiä ihmisiä, ja juuri siksi niin kiehtovia.

Olen tehnyt muutaman löydön, jonka ajattelin jakaa kanssanne. Puolet Instagram-kyselyyni vastanneista ei ollut innokas kuulemaan uusista sarjaihastuksistani, mutta en silti malta olla kirjoittamatta :D Voitte jättää tämän lukematta, jos ette innostu pohjoismaisesta laatujännäristä!Kuva:Youtube

Karppi

Kotimainen Karppi on rikossarja miehensä vasta menettäneestä Sofia Karpista, joka palaa sarjan alussa (liian aikaisin) takaisin töihin Helsingin poliisin murharyhmään. Nimikkoroolia esittävä Pihla Viitala kuuluu suomalaisiin suosikkinäyttelijöihini, joten lähtökohta sarjalle on houkutteleva. Myös toisessa pääosassa näyttelevä Lauri Tilkanen on vakuuttanut rooleillaan elokuvissa kuten Kätilö ja Tom of Finland.

Karpissa on paljon samaa kuin Sillassa: rosoinen, mutta vahva päähenkilö, poliisityöparin nokitteleva henkilökemia ja hykerryttävän ankea värimaailma. Silti Karppi ei tunnu Sillan kopiolta. Ote on erilainen, ja ehkä myös raikkaampi. Jäin sarjaan heti alkumetreiltä koukkuun, ja olenkin viikonloppuna katsonut jo ensimmäiset neljä jaksoa. Miinusta joudun antamaan siitä, että sarjaan on ängetty kaikki Suomen tunnetuimmat näyttelijät Kari Hietalahdesta Tommi Korpelaan ja (ihanaan) Antti Reiniin. Eikö tässä olisi ollut hyvä paikka antaa vähän nimettömämmillekin näyttelijöille mahdollisuus loistaa? 

Kuva: Netflix

Rajalla

Jos pidit aikaisemmin vinkkaamastani Mustamaalattu -sarjasta, niin saatat pitää myös tästä tummasävyisestä norjalaisesta rikosdraamasta. Niin kuin monet hyvät tarinat, alkaa tämäkin jännäri siitä, kun rikosetsivä palaa kotikaupunkiinsa, ja joutuu pian selvittelemään kotikaupungissa tapahtunutta murhaa. Kun selviää, että päähenkilön oma veli on sekaantunut murhaan, nousevat kierrokset ja epätoivo! Kuvaus on tyylikästä ja synkkää. Norjan huikeat maisemat antavat sarjalle komeat puitteet! Muutaman jakson perusteella voin sanoa, että tykkään tästä enemmän kuin Mustamaalatusta. Rajalla -sarjan pääosassa nähdään komea ja ilmeikäs Tobias Santelmann, ja näkyypä rooleissa muitakin tuttuja nimiä.

Mitä sanot? Olisiko näistä seuraavaksi hitiksi? Onko joku muukin jo katsonut näitä?

Jännittävää maanantaita! Paluu arkeen alkoi tänä aamuna nihkeästi, poika oli kiukkuinen kuin ampiainen!

Share

Ladataan...
Minnean muruja

Huomenta! Koska tuotearvosteluja toivotaan aina, myös niistä ei-niin-toimivista tuotteista, niin ajattelin kertoa teille kokemukseni uudesta L’Oréal Parisin Botanicals Fresh Care Lavender -hiustenhoitosarjasta. Nämä laventelilta tuoksuvat kasvipohjaiset uutuudet houkuttelivat ostamaan hiuspohjaa hellivällä lupauksellaan. Luin tuotteista ihanan Hannan Strictly Style-blogista, ja Hannan suosituksen, yleisen hehkutuksen ja lumoavan ulkonäön perusteella ostin shampoon ja hoitoaineen testiin. 

Pullot ovat todella kauniit ja yleellisen näköiset, ja tuotteen kuvas kuulostaa hemmottelevalta ja innovatiiviselta.

"Lavender Soothing Therapy -shampoo hennoille, hauraille hiuksille ja herkälle hiuspohjalle. Shampoo sisältää ekologista laventeliöljyä sekä soija- ja kookosöljyä. Koostumus kosteuttaa hiuksia. Levitä kosteisiin hiuksiin, ja nauti raikkaasta, rentouttavasta tuoksusta. Huuhtele. Ilman sulfaatti-tensidejä, parabeeneja, silikonia tai väriaineita. Pakkaus on valmistettu 100 % kierrätysmateriaalista."

Muistoissani kesällä kukkapenkissä kasvava laventeli tuoksuu hennosti rauhoittavalta ja lämpimältä kesäillalta. Laventelishampoo kuulostaa ihanalta, ja sellaiselta, jolla saa kylpyläfiiliksen omassa kylpyhuoneessa. Ja koska kuuma suihku saattaa olla päivän ainoa hetki omaa aikaa, haluan tehdä hiustenpesusta lukuskokemuksen. Olinkin todella innoissani näiden tuotteiden testaamisesta. Uusia mielenkiintoisia hiustuotteita on aina jännittävää testata. Olenkin aina fiiliksissä, kun Bette Boxista tulee uusia hiustuotteita, varsinkin shampoita!

Lavender Soothing Therapy Lavender -sarjan plussat ja miinukset:

+ ekologisuus ja kasvipohjaisuus

+ hoitavuus

+ hiuspohjan rauhoittava vaikutus

+ ei sisällä paljoa ylimääräisiä ainesosia

+ hinta on edullinen

- todella vahva (ja miehekäs) laventelin tuoksu, joka ei haihdu hiusten kuivuttuakaan

- ei niin hoitava kuin monet muut testaamani tuotteet, olisin toivonut vielä silkkisempää lopputulosta

- hoitoaineen korkki on todella tiukassa, enkä meinaa millään saada sitä auki (voi olla, että tämä ongelma on vain omassa pullossani)

Tuo vahva tuoksu yllätti itseni ihan täysin. Ja minähän tykkään, että kosmetiikassa saa olla tuoksua mukana. Tuotteen "raikas" tuoksu on kuitenkin niin pistävä, että tuntuu kuin kaataisi päähänsä miesten after shavea. En tiedä olenko jotenkin yliherkistynyt tuoksuille, vai miksi koen tämän shampoon tuoksun aivan liian voimakkaana. Hoitoaine on onneksi miedompi, mutta kun pää tuoksuu jo shampoon jäljiltä niin voimakkaasti, ei mieto hoitoaineen tuoksu paljon lohduta.

En tiedä, pystynkö käyttämään tätä shampoota loppuun tuon tuoksun vuoksi, vai annako shampoon miehelle. Se on sääli, sillä muuten tuotteet ovat hyvät ja mieleeni. Tosin paremmin hoitaviakin tuotteita olen testannut. Tekisi mieli kokeilla myös sarjan muita tuotteita, vaikuttavat nimittäin kaikki todella hyviltä! Kaksi viimeisintä ostamaani shampoo+hoitoaine -komboa ovat olleet molemmat hieman epäonnistuneita. Uskallankohan seuraavaksi ostaa mitään uutta, vai pitäisikö pysytellä hyviksi havaituissa tuotteissa... Onkohan mulla päällä joku shampookirous :D

Oletko sinä testanut Botanicals -tuotteita ja eteenkin tätä laventelia? Häiritseekö tuoksu sinua?

Mikä on sun suosikkishampoo? Paljasta parhaat tuotteet kommenttiboxiin!

Mukavaa sunnuntaita! Mitä sulla on tänään suunnitelmissa?

Share

Ladataan...
Minnean muruja

Aamuisen syvissä vesissä kahlaamisen jälkeen on hyvä aloittaa viikonloppu hieman kevyemmillä aiheilla. Kiitos vielä kaikista ihanista ja tsemppaavista kommenteista ikäkriisi-postaukseen!

Tiedän, että minun lisäkseni siellä lukijoissa on useampi Neulomo-fani, ja päätinkin vinkata facebookista bongaamastani Neulomonhuipusta varastontyhjennys alesta! Hankkiutuvat eroon aikaisempien mallistojen aarteista uusien tieltä, joten nyt kannattaa suunnata verkkokauppaan, jos haluaa ehtiä apajille! Nämä menevät tunnetusti nopsaa! Tässä omat suosikkini alesta. Nämä on muuten kaikki 70% alessa!

Musta Muoto Marika-tunika // Nina-mekko// Anneli-mekko

Minulta löytyy Marika kahdessa värissä, ja koska malli on itselleni mieluinen, niin mietin tuon klassisen mustan hankkimista. Mustahan tunnetusti toimii kaiken kanssa! Kevät on jo melkein täällä, ja tekee mieli laittaa päälle jo mekkoja. Sekä tuo hauskakuvioinen Anneli, että tuo ihanan sävyinen Nina-mekko sopisivat omaan tyyliini. Helppoja ja varmasti mukavia päällä molemmat.

Mitä tykkäät näistä mun suosikeista?

Kivaa iltaa! Nyt taidan rentoutua, ja katsoa hetken Netflixiä!

 

*sisältää mainoslinkkejä

Share

Ladataan...
Minnean muruja

Ikäkriisi, mikä se sellainen on? Eihän ikääntymisestä kannata murehtia! Uusi vuosi, uudet seikkailu, eikö?

Mullahan ei ole aikaisemmin ollut minkäänlaista ikäkriisiä, vaan olen ottanut jokaisen vuoden ilolla, tai olankohautuksella vastaan. On ollut ihan mukavaa täyttää 20, 25, 30 ja 35.  Viime vuonna fiilikset oli hyvät! Kolmekymppisenä elo ja olo ovat tuntuneet hyvinkin luontevilta. En voinut parikymppisenä ymmärtää yhden ystävän jokavuotiasta ikäkriisiä. Hän ahdistui valtavasti jokaisen syntymäpäivänsä aikoihin, eikä halunnut juhlia synttäreitä mitenkään. En ymmärtänyt, miksi hän koki yleensä iloa herättävän päivän niin ahdistavaksi. Kaksikymppisethän ovat elämänsä kunnossa ja kuolemattomia. Miksi siis murehtia vanhenemista, kun se tuntui niin kaukaiselta ja vieraalta asialta.

Viime aikoina on kuitenkin tuntunut kummalliselta. Olen ollut jotenkin epämääräisesti ahdistunut. Olen kulkenut kulmat kurtussa, ja huonotuulisuus laittoi miettimään, mistä mahtaa olla kyse. Aikani asiaa mietittyäni, ja ryppyisiä kasvoja peilistä tuijotettuani, tulin yllättävään tulokseen  - tämä taitaa olla elämäni ensimmäinen ikäkriisi! Nyt ymmärrän, mistä muut ovat puhuneet, kun ovat synttäreiden kynnyksellä kipulleet vanhenemista ja kyseenalaistaneet elämänvalintojaan. Miettineet elämän laittamista uuksiksi. Nyt tiedän.

Syitä yllättävälle 36-vuoden ikäkriisille löysin useampia. Niitä pulpahti pinnalle kuin juoneita kasvoihini viime kuukausina. Ensimmäisenä ja isopimana niistä mainittakoon ikääntyminen. En olekaan enää kuolematon tai ikuisesti samanlainen. Meinasin kirjoittaa nuori, mutta en minä kyllä nuoruutta haikaile. Hetki sitten paljastin blogissakin löytäneeni muutaman harmaan hiuksen, ja nyt niitä on tullut hirveästi lisää! Tai sitten olen syynännyt päätäni viime aikoina entistä tarkemmin. Surullinen hetki oli se, kun oivalsin, että kasvava hius on todellakin harmaa, ja esimerkiksi oman värin kasvattaminen ei olekaan enää mahdollista, kun uusi "oma värini" onkin harmaa eikä maantienharmaa. Harmaalla ja maantienharmaalla on yhtäkkiä valtava ero. Olen tuomittu joko värjäämään hiukseni ahkerasti, tai elämään harmaahapsena. Tästä ei ole paluuta. Tämän tajuaminen otti yllättävän koville.

Toinen ikääntymiseen (ikääntyminen kuulostaa niin paljon pahemmalta kuin vanheneminen!) liittyvä havaintoni on se, ettei kroppa enää kestä samalla tavalla kuin aikaisemmin. Loukkasin kantapääni viime vuoden lopulla, eikä se tunnu paranevan. Nyt pelkään hajottavani loputkin jalkapöydästä kävelemällä virheellisessä asennossa kipeän kantapään vuoksi. Ja koska olen tällainen "ei tässä mitään, kyllä se siitä"-tyyppi, en kehtaa varata aikaa työterveyteen, kun siellä kerran jo kävin tämän asian kanssa silloin viime vuonna. Fiilis on sellainen, että pientä kremppaa ja vaivaa alkaa nyt ilmaantua, ja kroppa alkaa rapistua. Finnit kasvoissa eivät enää parane samantien, vaan jättävät jälkeensä epätasaisuutta. Tuntuu masentavalta. Toki tästä on ikääntymisen lisäksi syyttäminen ihan omia elämäntapoja, ja niiden tuomaa ylipainoa, ruuhkavuosien kroonista univajetta ja liian tiukalle vedettyä elämänrytmiä. 

Ilmeisesti tämä ikäkriisi myös aiheuttaa sellaista, että alkaa kyseenalaistamaan omia valintoja ja elämää yleensäkin. Läheinen hyppää rohkeasti tuntemattomaan, ja ryhtyy toteuttamaan unelmiaan. Toinen asuu eksoottisessa maassa, ja lähettää kuvia palmuista ja auringosta. Miksi minä en uskalla hypätä? Mitä minä elämältä haluan? Olenko jumiutunut? Näiden elämänvalintojen kanssako on elettävä elämä loppuun saakka? Olenko onnellinen? Pitäisikö vaihtaa alaa, etsiä uusi työpaikka, pistää puoliso vaihtoon, muuttaa toiselle paikkakunnalle, tai ihan vain poistua maasta jälkiä jättämättä? Vai riittäisikö, jos aloittaisi uuden harrastuksen?

Niin tai näin, positiivista tässä itsereflektoinnissa ja eksistentiaalisessa kriisissä on se, että tuleepahan mietittyä omaa elämää laajemmaltikin. Ravisteltua pölyjä oikein kunnolla. Kyseenalaistettua nykytilaa. Tulee kiinnitettyä huomiota siihen, miten mulla menee, eikä paahtaa sata lasissa selvitytymismoodissa päivien ja vuosien läpi. Toisin sanoen, vaikka tämä kriisi ei aiheuttaisi mitään suuria muutoksia elämässä, tulee ainakin puhdistettua pöytää. Ja pienet (tai suuret) muutokset voivat olla myös hyvä juttu! Joskus elämän täytyy potkia persuuksille, jotta mitään muutosta tapahtuisi. Että elämä menisi eteenpäin.

Ja siihen, miten ikäkriisi voitetaan ei minulla valitettavasti ole vastausta. Tilanne on vielä pahasti päällä. Ajattelin kuitenkin aloittaa varaamalla ajan kasvohierontaan ja johonkin muuhunkin hemmotteluun. Ehkäpä ne siellä saisivat hierottua pois muutaman vuoden ja huolen kasvoistani.

Suuria oivalluksia odotellessa siis! Lupaan raportoida, mikäli valaistun.

Onko sulla ollut ikäkriisiä? Mitä siitä seurasi, jos mitään? Kyselin instan puolella samaa asiaa, ja 74% seuraajista oli kokenut ikäkriisin. Kuulisinkin mielelläni kokemuksianne, ja oivalluksia siitä, miten ikäkriisistä on päässyt yli!

Lempeää perjantaita! Viikonloppuna juhlistetaan (ikäkriisistä huolimatta) synttäreitä :)

Share

Pages