Superhelppo voileipäkakku vappubrunssille!

Rakastan voileipäkakkuja! Kala-, kinkku-, savuporo- ja vegevoileipäkakut, nam! Olen ollut siinä uskossa, että niiden tekeminen on hirveän vaikeaa ja aikaa vievää. Sellaista leipureiden salatiedettä! En siksi ole koskaan yrittänyt itse sellaista tehdä.

Koska pojan synttäreille oli kakku tilattu Hannan Kakuilta, pääsin niin helpolla synttärijärjestelyissä, että päätin testata tehdä voileipäkakun itse. Googlettelin helppoja voileipäkakun ohjeita, ja löysin tämän Valion superhelpon ja varsin maukkaan kinkkuvoileipäkakun, jonka päätin jakaa nyt myös teille. Tämä kakku on niin helppo, että aloittelijakin onnistuu 🙂
voileipäkakku.jpg

helppo-voileipäkakku.jpgKakun pohjana on grahampaahtoleipää, täytteitä on kaksi; toisessa on kinkkua ja toisessa paprikaa. Jätin ohjeessa mainitun suolakurkun pois, koska epäilin sen toimivuutta 😀

Tarvitset:

 

POHJA
12 isoa grahampaahtoleipäviipaletta
KOSTUTUKSEEN
n. 1 dl lihalientä
TÄYTE
300  g palvikinkkua tai suolalihaa
3 – 4 (150 g (2 dl)) maustekurkkua
2  prk  (à 200 g) Valio Viola® kevyt ruohosipuli tuorejuustoa
1  iso punainen paprika
½  dl persiljaa
KORISTELUUN
1 – 2 prk (à 200 g) Valio Viola® kevyt ruohosipuli tuorejuustoa
100  g ohuen ohuita kylmäsavukinkkuviipaleita
  persiljaa
   

kinkkuvoileipäkakku.jpg

Tee näin: 

– Pilko kinkku ja paprika pieniksi kuutioiksi. Pilko myös persilja.

– Sekoita kinkku, puolet persiljasta ja purkki tuorejuustoa. Ruohosipulituorejuusto sopii tähän tosi hyvin! Itse laitoin seokseen myös vähän creme fraichea, jotta siitä tuli hieman juoksevampaa, ja näin ollen helpommin levitettävämpää.

– Toiseen täytteeseen sekoita paprika, tuorejuusto, loppu creme fraiche ja persilja.

– Leikkaa leivistä reinat pois.

– Lado kolme leipää vierekkäin, ja kostuta lihaliemellä tai maidolla. 12:sta leipäviipaleesta tulee neljä kerrosta. Ensimmäiseen kerrokseen laitoin puolet kinkkutäytteestä. Seuraavaan kerrokseen puolet paprikatäytteestä. Kun kakku on täytetty, käärin sen kelmuun, ja laitoin jääkaappiin yön yli.

– Hetki ennen juhlia koristelin kakun sivelemällä tuorejuustoa kakun päälle, ja laittamalla ohuista kinkuista ja persiljasta koristeita.

vappubrunssi.jpg

voileipäkakku-kinkku.jpg

Ja voilà! Ah, tätä onnistumisen riemua! Kakku on upeampi kuin osasin odottaa, ja maistuikin jopa ihan oikealle voileipäkakulle! Jes! Tätä tehdään vielä uudestaankin, ehkä jo vappubrunssille 🙂

Tämä kakku ei siis vaadi leipurin taitoja, tai edes juurikaan sorminäppäryyttä. Maistuu kevään juhlissa, kuten vappuna brunssipöydässä tai valmistujaisissa! Kinkun voi helposti korvata vaikka fetajuustolla ja oliiveilla.

Tykkäätkö sinä voileipäkakuista? Oletko tehnyt niitä itse?

Leppoisaa sunnuntaita! Joko osallistuit Lindexin lahjakortin arvontaan?

 

Kommentit (4)
  1. Äiti on aina tehnyt ihan huippuhyviä voileipäkakkuja, jotka ovat joka kerta olleet paremman makuisia kuin muualta ostetut! Tietty siinä on taustalla se, että mutsi on ammatiltaan kokki, joten lopputuloksen olettaisikin olevan tosi hyvä 🙂 Itse en ole koskaan testannut, eikä toistaiseksi ole ollut tarvettakaan!

  2. Tosi herkullisen näköinen kakku tuli. Minä tein tyttären rippijuhliin voileipäkakut itse, se olikin ensimmäinen kerta. Muutaman harjoituskappaleen tein ennen juhlia. Hyvin onnistuivat ja maistuivat.

    Sain vinkin latoa leivät matalaan muoviseen neliskanttiseen vuokaan (esim. grillilihojen pakkaus). Se kostutetaan ja tiivistetään siinä astiassa ja kumotaan sitten alustalle koristelua varten. Tein kaksi tällaista aika isoa kakkua juhliin.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *