Ladataan...
Sunday Blondie

 

Mihin viikko katosi?

Aika tuntuu juoksevan (hämmentävän usein nykyisin, muuten) liian nopeasti. Olen ollut samaan aikaan energinen ja väsynyt: iloinnut auringonpaisteesta, kauniin kuulaista aamuista ja juossut pakkasessa, mutta toisaalta vetäytynyt iltaisin sohvannurkkaan lukemaan kirjaa. Helmikuu onkin ollut varsinainen lukukuukausi, sillä menossa on jo kolmas kirja, kauan himoitsemani Elena Ferranten Ne jotka lähtevät ja ne jotka jäävät. Päivät ovat kuluneet töissä, illat Napolin ja Firenzen kaduilla.

Torstai alkoi tavanomaista leppoisammissa merkeissä, kun tapasimme työkavereideni kanssa Lauttasaaren Kahvila Mutterissa aamiaispalaverin merkeissä. Jostain mystisestä syystä en ole koskaan käynyt Mutterissa, vaikka a) olen heikkona juuri tämänkaltaisiin pieniin kahviloihin ja b) olen työskennellyt jo vuoden Lauttasaaressa. On suoranainen ihme, ettei kahvilan korvapuustien huumaava tuoksu ole houkutellut minua aikaisemmin sisätiloihin.

Mutteri lukeutuu perinteikkäiden kahviloiden sarjaan. Kauramaitoa löytyy, mutta muuten tiskiltä on turha odottaa löytävänsä vegaaniherkkuja. Tuoreet korvapuustit, mantelicroissantit ja kakut tyydyttävät varmasti makeannälkäisimmänkin himot, sillä tässä kahvilassa kaikki on suurta. Täytetyt leivät käyvät lounaastakin, ja tarjolla on myös afterwork-henkeen sopivasti skumppaa sekä oluita.

 

 

Suloinen pikkukahvila lukeutuu Lauttasaaren vanhuksiin: Mutteri sai alkunsa vuonna 1927, ja se on Helsingin vanhimpia samalla paikalla yhtäjaksoisesti toimineita kahviloita. Kahvila ehti saada purkutuomionkin, mutta se rakennettiin uudelleen vanhojen piirrustusten mukaan. Kahvilan nettisivut kertovat, että entisaikaan Mutterissa myytiin muun muassa tikkunekkuja, punaista mehua, tupakkaa ja lippuja Drumsö-lautalle, joka kuljetti matkustajia Lauttasaaren ja Helsingin välillä.

Aamiaispalaveri – tai oikeastaan mikä tahansa toimiston ulkopuolella pidetty palaveri – on mielestäni konseptina mainio. Toisinaan on virkistävää poiketa tutuista ympyröistä ja ideoida rennosti jutustellen ilman läppäreitä ja jatkuvasti päivittyvää sähköpostia. Pidempään palaveriin nappaisin toki koneen mukaan, jos läpikäydyt asiat täytyy saada heti sähköiseen todellisuuteen.

Toivon mukaan edessä on lisää aurinkoisia päiviä – jos asuisin Lauttasaaressa, poikkeaisin mieluusti jäällä tehdyn kävelyretken jälkeen kaakaolle Mutterin lämpöön. Ja toivottavasti aurinkoisia päiviä riittäisi kesäänkin, sillä silloin poikkean varmasti uudelleen kahvilaan terassiaamiaiselle.

Kliseistä mutta totta: se oli rakkautta ensisilmäyksellä.

 

 

Kahvila Mutteri

Lauttasaarentie 2

arkisin 7
19, viikonloppuisin ja pyhäpäivinä 1018

 

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

 

Share

Ladataan...
Sunday Blondie

 

Friday mood! Mitä teidän viikonloppuunne kuuluu? Minä istun tällä hetkellä vanhempieni työhuoneessa Turussa, jonne tulimme viettämään pitkästä aikaa viikonloppua. Vielä muutama tunti töitä, ja sitten suunnistamme siskoni luokse teelle ja laskiaispullalle!

Thaimaan matkan jälkeen aikani on kulunut lähinnä kotipiirissä ja töissä, mutta kävin viikolla vaihtamassa kuulumisia ystäväni kanssa kaupungilla Deliberi K7:ssa. Jostain syystä päädyin tähän keskustan olohuoneeseen ensimmäistä kertaa vasta tässä kuussa, vaikka Deliberi K7 avasi ovensa jo viime syksynä.

Kun tapaan ihmisiä kaupungilla palaverin, lounaan tai muiden arkisten tapaamisten merkeissä, on itselleni tärkein seikka kivan miljöön ja hyvän ruoan lisäksi sijainti. Deliberi K7 sijaitsee keskellä Helsinkiä julkisten yhteyksien äärellä, mikä tekee siitä helpon tapaamispaikan kaikista eri ilmansuunnista keskustaan suunnistaville. Ravintola jakautuu erilaisiin alueisiin: ravintolaan, baariin ja salaattikeitaaseen.

 

 

Toinen Deliberi K7:n hyvä puoli on se, että ruokatarjonnasta löytyy jokaiselle jotakin: on pitsaa, salaatteja, burgereita, täytettyjä leipiä, chiapuuroa, smoothieita ja tuorepuristettuja mehuja, leivonnaisia ja muita herkkuja. Hyvästit ikuisille "mä en syö sitä ja mä en syö tätä" -taisteluille! Itse olen havainnut mehut hinta-laatusuhteeltaan erinomaisiksi: kolmella eurolla saa reilunkokoisen lasillisen tuorepuristettua mehua, 15 eurolla taasen vaikkapa japanilaistyylisen lohisalaatin, joka oli niin valtava, että jaksoin siitä puolet. Lounasannokset irtoavat 10,40 euron hintaan.

Kolmas mainitsemisen arvoinen asia on aukioloajat: tämä mesta on auki sunnuntaisinkin, ja arkisin voi nauttia pientä purtavaa jopa klo 23 asti. Ja mesta myös aukeaa aikaisin, arkisin kello seitsemältä! Silloin ehtii hyvin treffata vaikka ennen töitä kaverin kanssa aamiaisen merkeissä, joka on (aamulenkin ohella) omasta mielestäni paras mahdollinen aloitus päivään.

 

 

Deliberi K7

Keskuskatu 7

Ma-ti 7
22, ke-to 723, pe 702, la 902, su 1021

 

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

 

Share

Ladataan...
Sunday Blondie

 

Iloista ystävänpäivää! Joko olette saaneet annostuksen vaaleanpunaista romantiikkaa ällötykseen asti?

Meillä Suomessa ystävänpäivä on ollut aina sananmukaisesti ystävyyden juhla, kun taas Jenkeissä korostetaan rakkautta valentine-sanan vuoksi. Mutta on söpöstely hiipinyt viime vuosina tänne pohjolaankin: kauppojen hyllyt tuntuvat täyttyneen sydämenmuotoisista suklaarasioista.

Olemme seurustelleet poikaystäväni kanssa kolme ja puoli vuotta. Koskaan ennen en ole tuntenut oloani näin vapautuneeksi parisuhteessa: tunnen, että voin aidosti suunnitella tulevaisuutta vieressäni istuvan tyypin kanssa. Uskallan kertoa avoimesti unelmistani ja peloistani. Koen, että voimme jakaa kaiken keskenämme, niin ilot kuin surut. 

Olen aina ajatellut, että parisuhteen tulisi olla asia, joka antaa iloa ja energiaa elämään. Parisuhdetta ei kannata kuitenkaan ottaa itsestäänselvyytenä: ihmissuhteet vaativat aina panostusta siinä missä itsensä kehittäminen, työelämä tai terveelliset elämäntavat. Näiden ajatusten pohjalta listasinkin kuusi oivallusta, jotka olen oppinut parisuhteesta kuluneiden vuosien aikana:

Panosta itseesi. Omasta hyvinvoinnista, ihmissuhteista ja ulkonäöstä huolehtiminen heijastuu myös parisuhteeseen. Kun tunnet itsesi kauniiksi ja itsevarmaksi, olosi on energinen ja arki tuntuu mukavalta, jaksat antaa aikaa myös puolisollesi. Itse olen ollut aina sitä mieltä, että molempien on hyvä viettää aikaa myös yksikseen tai omien ystävien parissa. Yhdessäolo esimerkiksi viikon erilläänolon jälkeen tuntuu erityisen ihanalta.

Panosta yhteiseen aikaan. Yhteiseen aikaan kannattaa panostaa – niin aktiiviseen kuin passiiviseen. Aktiivista yhdessäoloa voi olla esimerkiksi treffi-ilta kaupungilla illallisen merkeissä, passiivista aikaa yhteinen lukuhetki kotisohvalla arki-iltana. Välillä kannattaa pyrkiä ulos tutuista arkiympyröistä: jos vietätte paljon aikaa kotona, lähtekää kaupungille elokuviin tai kahville. Kahdenkeskiset matkat ovat luksusaikaa parisuhteelle: silloin voi keskittyä aidosti toiseen, kun tutut kuviot, ihmiset ja työt kaikkoavat mielestä uudessa ympäristössä.

 

 

Harrastakaa yhdessä. Yhteinen harrastus on mahtava tapa viettää aikaa yhdessä ja nauttia toisten seurasta. Meillä ei ole varsinaisesti yhteistä harrastusta, mutta käymme kerran viikossa yhdessä lenkillä, joko juoksemassa tai kävelemässä. Vaikka käymme arkisin eri kuntosaleilla treenaamassa, riittää salilla treenaamisesta paljon yhteistä juteltavaa. Kiinnostus liikuntaan ja hyvinvointiin yhdistää meitä niin tekemisen kuin ajatustenvaihdon kautta.

Puhu kauniisti. Anna kehuja puolisollesi – ja kehu puolisoasi myös muille ihmisille. Jos nalkutat puolisollesi ja kerrot hänestä aina kurjimmat puolet kavereillesi, voit olla varma, että negatiivisuus heijastuu myös parisuhteeseenne. Kehu aidosti ja tarkoita sitä, mitä sanot. Kehun usein poikaystävääni komeaksi sekä hänen asuvalintojaan. Ja kyllä asioista saa nalkuttaakin – mutta senkin voi tehdä kivalla tavalla, syyllistämisen sijaan esittämällä kehitysehdotuksia. 

Kosketa. Pussaamme toisiamme joka aamu töihin lähtiessämme, ja pussaamme joka ilta taas kotona kohdatessamme. Itse olenkin sitä mieltä, että koskaan ei voi pussata liikaa! Halailemme paljon. Olen aina kaivannut paljon kosketusta, ja olen onnellinen, että olet yhdessä tyypin kanssa, jolle läheisyys on luontevaa. 

Puhukaa kaikesta. Itseä harmittavista tai pelottavista asioista puhuminen on toisinaan vaikeaa. Toisinaan voi olla vaikeaa jopa sanallistaa omaa pahaa oloa. Mutta yrittäminenkin palkitaan! Älä sulje tunteita sisääsi. Miten kumppanisi voisi tietää tekevänsä jotakin väärin, jos et sano sitä ääneen? Älä pelkää riitelyä tai toisen suuttumusta: negatiivisten tunteiden osoittaminen ja purkaminen on osa parisuhdetta.

 

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

 

Share

Pages