Ladataan...
Sunday Blondie

Kun katson nyt ulos ikkunasta talviselle pihamaalle, tuntuu viime sunnuntainen brunssimme Nolitan Epistrophyssa lähes unelta.

Epistrophy on pala Italiaa New Yorkin sydämessä. Sardinialaiset kaverukset ihastuivat Manhattanin sykkeeseen ja halusivat perustaa Nolitaan ravintolan, joka tarjoaisi luonnonmukaisista raaka-aineista valmistettua aitoa italialaista ruokaa sekä jazz-musiikkia. 

Ruokalistalta löytyy kaikki, mitä brunssilta voi toivoa: croissanteja, jogurttia, avocado toastia, ricotta-pannukakkuja, erilaisia munakkaita sekä laadukasta italialaista kahvia. Ihanien makuelämysten lisäksi kauniit annokset hivelevät silmää. Asiakaspalvelu on melko mitäänsanomatonta, mutta siihen tuskin kiinnittää huomiota hauskassa seurassa aamiaista nauttiessaan.

New Yorkissa pöydät nostetaan ulos heti, kun ensimmäiset auringonsäteet yltävät katukivetykselle – monessa paikassa pöydät pidetään ulkona ympäri vuoden. Kaikki ulkopöydät olikin Epistrophyssa jo varattu meidän saapuessamme paikalle, mutta onnistuimme saamaan viehättävän nurkkapöydän avoinna olevan ikkunan vierestä.

Sunnuntai, New York ja brunssi ihanien tyttökavereiden kanssa. Tapa, jota jatkaisin mieluusti myös Helsingissä.

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

Share

Ladataan...
Sunday Blondie

Kännykän lämpömittari näyttää tulevalle päivälle +18 astetta.

+18 astetta! Voiko se olla tottakaan?

Kyllä voi, sillä New Yorkissa mikä tahansa on mahdollista – myös yllättävät lämpötilan vaihtelut. Viimeisenä New Yorkin viikonloppuna saimme nauttia tyttökavereideni kanssa ihanan keväisestä, suorastaan kesäisestä Manhattanista. Astelin Sohon katuja kevyesti tennareissa, leppoisa tuuli heilutti kiharoitani, hameen helma siveli paljaita sääriäni. Se tuntui suorastaan ihmeelliseltä, olimmehan vielä viime viikonloppuna kahlanneet Jennan kanssa litimärkinä räntäsateessa MET-museoon.

Kymmenen päivän matka jakautui kolmeen osaan: ensin vietin aikaa New Yorkissa yksin sekä Jenkeissä nykyisin asuvan ystäväni Jennan kanssa, maanantaina ystävämme Ulla saapui myös New Yorkiin Miamista, ja tiistaina suuntasimme muutamaksi päiväksi Long Islandille Hamptonsiin, jossa Jenna nykyisin asuu – tarkemmin sanottuna Amagansettiin sekä Montaukiin. "Landeilun" jälkeen suuntasimme vielä viimeiseksi viikonlopuksi nauttimaan Manhattanista.

Mitä New York merkitsee minulle? Ainakin kauniita, rauhassa nautittuja aamiaisia, päätöntä kaduilla kävelyä, iloisia ihmisiä sekä parhaimmillaan auringonpaistetta. Vaikka rakastan Fifth Avenuen kiireistä vilinää ja äänekkäitä keltaisia takseja, tunnen oloni kotoisimmaksi Downtownin kaduilla, Sohon, Nolitan ja Greenwich Villagen kulmilla.

Kauniista aamiaisista sainkin nauttia mahantäydeltä, kuten myös Downtownin kaduista. Musikaalien ystävinä kävimme myös Ullan kanssa katsomassa Cats-musikaalin, joka osoittautui mahtavaksi elämykseksi. Cats onkin ehdottomasti yksi upeimmista musikaaleista, jonka olen koskaan nähnyt! Ja musikaaleista minulta löytyy jo jonkin verran kokemusta: New Yorkissa olen nähnyt kolme musikaalia, Lontoossa kaksi. Catsin juonikuvio jäi jokseenkin löyhäksi, mutta upea lava-show ja musiikki veivät katsojan mukanaan.

Matkan kruunasi Central Park, jossa kävin vielä viimeisenä aamuna yksin kävelemässä. Lämpötila oli laskenut kymmeneen asteeseen, mutta aurinko lämmitti yhä ja tunnelma oli keväinen. Istahdin puistonpenkille syömään bagelia ja katselemaan puiden takana nousevaa kaupunkia. Kaupunkia, johon tuskin koskaan kyllästyn.

Parasta oli kuitenkin päästä viettämään aikaa lempimimmieni kanssa. Olin aikaisemmin matkustanut tyttöporukalla ainoastaan Tallinnaan, joten New York koettuna yhdessä kahden parhaimman ystävän kanssa oli mahtava kokemus! Yhteinen matka syvensi ystävyyttämme entisestään, ja totesimmekin, ettei tämä tule olemaan viimeinen kertamme yhdessä New Yorkissa – it was just the beginning. ♡

ps. Soholaisen rakennuksen seinältä löytynyt Susan Sontagin lausahdus kuvasti niin täydellisesti jokaisen matkailua rakastavan ajatusmaailmaa, että siitä oli pakko napata kuva: "I haven't been everywhere, but it's on my list." Siinä vasta tavoite.

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

Share

Ladataan...
Sunday Blondie

Aamiainen on minulle päivän tärkein ateria – etenkin silloin, kun matkustan. On ihanaa aloittaa uusi päivä herkullisella, rauhassa nautitulla aamiaisella paikallisten suosimassa kahvilassa tai ravintolassa. Hyvästä aamiaiskokemuksesta riittää energiaa koko loppupäiväksi.

Kävin viime kesänä lounaalla West Villagen The Butcher's Daughterissa ja ihastuin ravintolaan välittömästi. Koska tiesin, että ravintola tarjoaa myös erinomaista aamiaista, oli tällä kertaa aika testata Nolitan ravintolan aamiainen. 

Jet lagin vuoksi nousin jo seitsemältä ja suuntasin Nolitaa kohti heti kahdeksan jälkeen. Hyppäsin metroon ja huonoista yöunista väsähtäneenä onnistuin jäämään pois väärällä pysäkillä. Harhailin jonkin aikaa hiljaisen Tribecan kaduilla, kunnes paikansin itseni kartalta ja löysin tieni Kenmare Streetille.

The Butcher's Daughter oli jo kohtuullisen täynnä yhdeksältä lauantai-aamuna. Onnistuin saamaan itselleni mukavan ikkunapaikan, josta saattoi seurata elämää kadulla. Ruokalistalta olisin voinut tilata kaiken, mutta päädyin perinteikkäästi avocado toastiin, hedelmäsalaattiin ja matcha latteen. The Butcher's Daughter panostaa tuoreeseen ja kasvispainotteiseen ruokaan, ja moni annos olikin kokonaan vegaaninen: matcha lattekin valmistettiin mantelimaitoon.

Tilaamani aamiainen kustansi 20 dollaria sekä tipit, mikä on melko tavanomainen hinta aamiaisesta Manhattanilla. Itselleni New Yorkin aamiaiset ovat kuitenkin ainutlaatuisia kokemuksia, joista kannattaakin vähän maksaa. Nautin avokadoleivästäni samalla antaumuksella kuin katselen taideteoksia museossa tai rentoudun hieronnassa.

Ihanan ruoan lisäksi The Butcher's Daughterissa ihastuttavat kaunis sisustus, aito tunnelma sekä iloiset tarjoilijat. Siksi se onkin paikka, johon haluan palata yhä uudelleen ja uudelleen.

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

 

Share

Pages