Ladataan...
Sunday Blondie

En ole pikaruokaravintoloiden ystävä.

Minua ei haittaa odottaa ruokaani, ja ideaalitilanteessa haluaisin aina nauttia annokseni rauhassa. Rakastan illallisia, jotka kestävät tuntikausia, ja lounaita, joilla ehditään oikeasti myös keskustella asioista. Mäkkärit, kotipitsat ja tacomestat – meh. Pikaruokaravintolat eivät ole minun juttuni.

New Yorkissa kohtasin kuitenkin konseptin, johon tykästyin: terveellisen pikaruokaraflan by CHLOE.n. Se eroaa monesta muusta pikaruokaravintolasta siinä, että ravintolassa ei ollut kiireen tuntua ja ruoka oli oikeasti maukasta. Ihmiset myös viettivät ravintolassa aikaa ja nauttivat annoksensa rauhassa. Ravintolan sisustus oli viihtyisä, jopa suloinen (ja instagrammattava). Monessa mielessä kyse ei siis ollutkaan aivan perinteisestä pikaruokaravintolasta, jonka lattialla ajelehtii kylmenneitä ranskalaisia ja pöydille on roiskunut ketsuppia.

Kävimme by CHLOE.ssa aamiaisella ystäväni Jennan kanssa. Listalta löytyy vaihtoehtoja niin aamiaiselle, lounaalle kuin illalliselle – salaatteja, burgereita, smoothieita, kuppikakkuja, jättikeksejä. Me päädyimme tilaamaan vihersmoothiet, kvinoapuurot sekä bataattiranskalaiset punajuuridipin kera.

Kaikki annokset ylittivät odotukseni. Vihersmoothie oli tajuttoman hyvää, bataattiranskalaiset ja dippi maukkaita, mutta kaikista parasta oli puuro. En ollut aiemmin syönyt kvinoapuuroa, mutta nyt en enää muuta haluaisi syödäkään! Kaneli toi puuroon makumuistoja mummolasta.

Pikaruokaravintoloiden valtaamassa New Yorkissa by CHLOE. on virkistävä tuulahdus. Mäkkäreihin nähden by CHLOE.lla on vielä varsin vaatimaton määrä toimipisteitä: viisi kappaletta New Yorkissa, kaksi Bostonissa ja yksi Los Angelesissa. Mikä onkin oikeastaan vain hyvä asia uutuudenviehätyksen säilymisen kannalta.

Tällaisen pikaruokaraflan toivottaisin ilomielin tervetulleeksi Suomeenkin!

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

 

Share

Ladataan...
Sunday Blondie

Toiset keräävät matkoiltaan jääkaappimagneetteja, toiset mukeja, jotkut pehmoleluja tai posliinifiguureja. Minä kerään muistoja.

Okei, ostan toisinaan vaatekappaleen tai pari – Tokiosta tosin vain vihreää teetä. Pidän paikallisten tekemistä koruista, jotka muistuttavat minua aina niitä pitäessäni matkoistani. Rakastan myös reissujen tallentamista kameraani, sillä kuvien kautta on entistäkin helpompaa palata menneisiin hetkiin.

Mutta ennen kaikkea haluan kerätä muistoja, tallentaa hetkiä verkkokalvoilleni ja päähäni. Kerätä mieleeni muistoja siitä, miltä tietyssä paikassa näytti ja kuulosti, miltä siellä tuoksui ja kenties maistui.

Tämän muistan kuvissa esiintyvästä hetkestä: Long Islandin kärjessä sijaitsevassa Montaukin pikkukaupungissa oli poikkeuksellisen tuulinen päivä. Kylmä helmikuun viima tunkeutui luihin ja ytimiin asti, mutta päätimme uhmata säätä tyttökavereideni kanssa, sillä olimme ihastuneet kaupungin keskustassa sijaitsevaan Memory Moteliin ja halusimme napata sen edessä muutamat kuvat auringonlaskun aikaan. 

Paikka oli kuin suoraan amerikkalaisesta road trip -leffasta tai Paola Suhosen lyhytelokuvasta. Suhonen olikin yöpynyt motellissa useita kertoja aikoinaan New Yorkissa asuessaan. Montaukista ja Memory Motelista tuli ihana pakopaikka, kun Suhonen kyllästyi suurkaupungin hälinään.

Ja vieläpä jännittävä sellainen: "Huoneet ovat todella peruskuntoisia, jopa hieman räjähtäneitä. Älä ylläty, jos löydät seinältä hieman veriroiskeita."

pusero Topshop // farkut Monki // nilkkurit Vagabond // kaulakoru Urban Outfitters // korvakorut BikBok

Kuvat: Jenna Andelin, Ulla Alakangas

 

Emme löytäneet veriroiskeista tai muutakaan kovin dramaattista, vaan kaksi juoma-automaattia sekä suloisen vaaleanpunaisen seinän päädyn. Hyytävien kuvausten päätyttyä juoksin kiljuen autoon, ja käteni olivat lähes tunnottomat, kun kaarsimme nauraen ulos motellin pihasta.

Good times, good memories. 

 

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

Share

Ladataan...
Sunday Blondie

Asia, johon olen hullaantunut tällä hetkellä: tuorepuuro.

I know, I know – eihän tuorepuurossa enää mitään uutta ole. Marjaisia ja hedelmäisiä, aamu- tai välipalasta käyviä raakapuuroja on värkkäilty lehtien sivuilla ja blogeissa jo parin vuoden ajan. Sen sijaan suolaiset tuorepuurot ovat juuri nyt in.

Itse vannon kuitenkin yhä marjaisten tuorepuurojen nimeen. Värikkäillä marjoilla koristeltu purkillinen tuorepuuroa hellii myös kauneudennälkäisiä verkkokalvoja.

Julkaistuani Instagramissa kuvan tuorepuurosta sain jo saman päivän aikana kyselyjä, mitä kyseiseen herkkuun tulee. Tässä tämän hetken suosikkipuuroni ainesosat.

klassinen tuorepuuro

  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 rkl chia-siemeniä
  • 2 dl kauramaitoa
  • ripaus vaniljaa
  • päälle: ruokalusikallinen maapähkinävoita,
    tuoreita marjoja ja kookoshiutaleita

Ainekset sekaisin, astiaksi kaunis isoäidin peruja oleva hillopurkki, yön ajaksi jääkaappiin ja kas – aamulla lempeä tuorepuuro on valmis kuin itsestään. Ainoa asia, joka aamu-unisen tulee muistaa, on sekoittaa puuroa hieman ja lisätä päälle mieleisensä härpäkkeet.

Kun jokin on näin helppoa ja hyvää, ei sitä voi kuin rakastaa. 

muita suosikkireseptejäni:

lehtikaali-päärynä smoothie bowl

baobab coconut yogurt – vegaanin turkkilainen jogurtti

pieneen makeanhimoon – vegaaninen suklaasmoothie

 

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

 

Share

Pages