Tomaattikeitto ja yllätysjälkiruoka

img_6554.jpg

Löysin maailman parhaan tomaattikeiton reseptin Kauhaa ja rakkautta-blogista. Postauksen kuvat ja helppo resepti saivat minut innostumaan tomaattikeiton testaamisesta omassa keittiössä ensimmäistä kertaa.

Kannatti, eilen oli herkullinen lounas!

Tomaattikeitto tuoreista tomaateista (3-4 annosta)

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 porkkana
reilu loraus extra virgin -oliiviöljyä
1 kg kypsiä tomaatteja
4-5 dl vettä
1/2 kasvisliemikuutio
1/2 dl valkoviiniä
1 rkl sokeria
2 rkl tomaattipyreetä
1 – 2 tl kuivattua basilikaa
1/2 dl kuohukermaa
suolaa
mustapippuria

Tarjoiluun

kuivattua sipulia ja raastettua parmesanjuustoa

Kuori ja pilko sipuli, valkosipuli ja porkkana. Leikkaa tomaatit lohkoiksi.
Kuumenna kattilassa oliiviöljy ja lisää sipuli, valkosipuli ja porkkana. Kuullota, kunnes sipuli kuultaa läpi. Lisää tomaatit, vesi, fondi, valkoviini, sokeri, tomaattipyree ja basilika. Kiehauta ja anna porista, kunnes tomaatit ja porkkanapalat ovat täysin pehmeitä. Poista liedeltä ja soseuta sauvasekoittimella. Kuumenna tarvittaessa uudelleen lähes kiehuvaksi, sekoita joukkoon kerma ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

img_6557.jpg

Oli aivan ihana keitto! eräs ruokailija totesi että ”hyvää, maistuu niin terveelliseltä!”.

Jälkkäriksi taion jääkaapista ja leivontakaapista hauskan yllätysjälkiruoan!

img_6558_v2.jpg

Laitoin lasin pohjalle punaisia viinimarjoja, Digestive-keksimuruja, kermavaahtoa ja päälle raastoin suklaata. Nam!

img_6565_v2.jpg

Kannatti hieman kaivella kaapinpohjuksia jälkkäriin, tätä teen uudelleenkin 🙂

Koti Ruoka ja juoma

Myslipatukat

Lupasin Italiassa ollessani suolaa ja hunajaa-blogin myslipostauksen kommenttiboksissa postata tänne pari vuotta sitten tekemieni myslipatukoiden ohjeen.

En muistanutkaan ennen tuota postausta lukiessani että totta tosiaan, olen omin kätösin tehnyt pari vuotta sitten myslipatukoita ja löysin niistä jopa kuvia kovalevyn kätköistä! resepti on sekoitus muutamista, amerikkalaisista ruokablogeista löytyneitä reseptejä.. jouduin hieman kaivelemaan myös omaa pääkoppaa että resepti muistui mieleen.

dscn8194_v2.jpg

Ihanat myslipatukat

200g kaurahiutaleita

100g voita

muutama desi siemeniä, kuivattuja hedelmiä, pähkinöitä maun mukaan tai tummaa suklaata.

Itse tykkäsin käyttää näissä esim. Pirkan kuivattuja hedelmiä, ananasta, päärynää tai kuivattuja karpaloita.

muutama ruokalusikallinen hunajaa

Paahda kaurahiutaleita ja siemeniä/pähkinöitä pannulla hetki, sulata voi ja sekoita lopuksi kaikki ainekset kulhossa.

Levitä leivinpaperilla suojatulle uunivuoalle ja paista uunissa n. 170 asteessa uunin tehosta riippuen 20minuutta.

Kannattaa hieman vahtia että ”taikina” ei pääse liian kuivaksi.

Anna jäähtyä ja leikkaa sopiviksi paloiksi.

dscn8228_v2.jpg

Itse muistelen että jakelin näitä töissä kollegoille, ystäville ja kaikille tielleni eksyville ihmisille kovinkin ahkerasti. Myslipatukat ovat kyllä erinomainen pikavälipala ja näitä pitäisi pitää aina vähintään yksi kappale käsilaukussa.

 

Koti Ruoka ja juoma