Blogin ensimmäisen vuoden suosituimmat postaukset

Julkaisin ensimmäinen postaukseni jännityksen sekaisin tuntein tasan vuosi sitten 25.8.2018. Aluksi en kertonut blogista kenellekään, en edes miehekkeelleni, vaan piipertelin postauksien parissa vähin äänin itsekseni. Myöhemmin kerroin asiasta muutamalle ystävälleni ja lopulta tulin yli puolen vuoden blogikirjoittamisen jälkeen ”ulos kaapista” instagramissani.

Se kannatti, sillä vuoden aikana blogista on muodostunut minulle tärkeä tapa toteuttaa itseäni ja jakaa zero wasteen liittyviä ajatuksia, samalla inspiroiden muita elämään edes hippusen verran ympäristöystävällisemmin. Ihan lempparein harrastus tällä hetkellä!

Parasta on ollut saada tutuilta ja ystäviltä kommentteja, kuinka he ovat inspiroituneet teksteistäni. Osa on esimerkiksi alkanut käyttää kestovanulappuja, toiset kiinnittää nykyään enemmän huomiota ruokahävikin minimoimiseen, ja muutamat ovat vaihtaneet muovisen kertakäyttöhöylän teräksiseen kestohöylään. Myös blogin kommenttiboksi päätyneet sananvaihdot ovat ilahduttaneet minua kovasti. 💚

Ensimmäisen blogivuoden suosituimmat postaukset

kestovanulaput ohje diy1. DIY: virkatut kestovanulaput
(Kuva yllä.) Ensimmäisen vuoden suosituin postaus oli kirjoitukseni kestovanulapuista. Kestovanulaput on yksi helpoimmista tavoista alkaa toteuttaa zero wastea arjessa. Virkkasin kestovanulappuja viime lokakuussa, ja ne ovat minulla edelleen jokapäiväisessä käytössä.

2. Tee itse ekologisia alushousuja jämäkankaista
Ennen postauksen julkaisemista mietin pitkän tovin, viitsinkö näytellä omia alushousujani internedsissä. Onneksi näytin, sillä alushousujen idea on todella näppärä ja moni tuntui saavan niistä inspiraatiota. Jos siis mietit, mitä tehdä vanhoista t-paidoista tai trikoopaloista, niin tee niistä alushousuja!

3. Safety razor – ekologisempaa sheivausta
(Kuva alla.) Postauksessa kerroin helposta zero waste -vinkistä: vaihda muoviset kertakäyttöhöylät safety razoriin, eli teräksiseen sheiveriin, jonka terät voi heittää käytön jälkeen metallinkeräykseen. Sekä minä että mieheni käytetään molemmat teräshöylää, ja kokemuksiani voi lukea tarkemmin postauksesta.

safety razor kokemuksia4. Kemikaalipihi testaa: Marseille-saippua
Marseille-saippua tuntuu olevan tällä hetkellä kovassa huudossa ”ekopiireissä”, enkä yhtään ihmettele miksi. Ostin Marseille-saippuan viime kesänä, eikä se tunnu kuluvan kirveelläkään. Käytän saippuaa edelleen esimerkiksi sheivaukseen ja suihkusaippuana.

5. Jos arvostaisimme vaatteitamme, ei näitä kenkiä olisi löytynyt roskiksesta
Yllätyksekseni tämä postaus oli viidenneksi luetuin viimeisen vuoden aikana. Ennen julkaise-nappulan painallusta mietin hetken, viitsinkö oikeasti kertoa, että löysin kenkäni roskiksesta. Ilmeisesti postauksen sanoma kuitenkin upposi teihin lukijoihin niin, että sitä luettiin viidenneksi eniten.

Kiitos, kun vierailette täällä, ja tervetuloa myös jatkossa. 💚

Innolla eteenpäin,
Iisa

Instagram // Blogit.fi // Bloglovin

hyvinvointi diy vastuullisuus oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *