Munakoison yliannostus?
Huomasin juuri syöneeni munakoisoa päivittäin kohta jo kolme viikkoa… Putki alkoi jo tulomatkalla lentokoneessa kun Turkish Airlines tarjoili savustettua munakoisoa alkuruoaksi. (Turkish Airlinesin herkuista kerroinkin jo aiemmin.) Siitä lähtien olen herkutellut tällä tomaatin ja perunan sukulaisella päivittäin. Grillattuna, paistettuna ja haudutettuna. Kylmänä alkuruokana ja lämpimänä pääruokana. Lounaalla, illallisella ja jopa heti aamiaisella. Munakoiso vaan on niin hyvää! Ja täällä jos missä tästä hieman työtä vaativasta, pensaassa kasvavasta herkusta osataan valmistaa yrittien ja muiden mausteiden kanssa kerrassaan suussa sulavaa. Millainen mahtaa olla munakoison yliannostus?!
Myös muut kasvikset ja vihannekset ovat maukkaita. Täällä ei juurikaan kaipaa muita proteiinilähteitä kun erilaisia papuja, linssejä ja toinen toistaan maukkaampia juustoja on tarjolla värikkäiden kasvisten kanssa. Toki turkkilaisittain maustettu jauheliha on suurta herkkuani!
Olen ollut enemmän kuin tyytyväinen hotellini all inclusive -tarjontaan. Ruoka on perinteistä turkkilaista, sitä on sopivasti ja se on maukasta.
All inclusive on tehnyt retkestäni myös erittäin helppoa. Jos ei huvita lähteä kesken lämpimän altaallaolohetken aikaan etsimään ruokaa, voin vain pistäytyä ravintolan buffet-pöydän äärellä. Ja kun jano yllättää, saan baarista monen kirjavaa juotavaa vaivatta. Ja mikä parasta, siinä kohtaa ei tarvita edes lompakkoa. Näin ollen reissubudjetti on jokseenkin hyvin tiedossa.
Mikään ei kuitenkaan ole estänyt minua syömästä muuallakin. Olen aiemmissa kirjoituksissani maininnut mm. vuoristossa sijaitsevan Zirven maittavasta aamiaisesta.
Oloni on lounaan jälkeen kovin raukea. Taidan ottaa pienet nokoset aurinkotuolissa, kuunnella aaltojen kohinaa ja nauttia lämmöstä. Kuullaan pian!