Must in Turkey

Kävin eilen sanomassa moikat kavereilleni, jotka lensivät tänään aamulla Alanyaan. Voi sitä lähdön tunnelmaa! Lähdön tunnelmaa on jo itsellänikin, sillä menin ja ostin lennot eilen. 🙂

Lähtemiseen liittyen jäin pohtimaan, mitä Turkissa reissatessa ei kannata jättää tekemättä. Mikä tekee Turkista juuri sen omanlaisensa ja ihastuttavan maan, jonne tekee mieli palata uudelleen ja uudelleen?

Kaksi asiaa tulee mieleen ihan heti. Hamam ja lokanta. Näihin tutustumista en jättäisi väliin!

Hamamissa eli turkkilaisessa kylpylässä pääset puhdistautumaan toden teolla. Sinut pestään läpikotaisin sen jälkeen kun ihosi on ensin pehminnyt kuumalla kivellä maatessasi. Tämän jälkeen suosittelen ottamaan vielä öljyhieronnan ja niin kehosi kuin mielesi kiittävät! Hamameita on kovin erilaisia ja eritasoisia. Valitse sinulle sopiva paikka ja neuvottele hinnoista etukäteen.

Lokantassa kehon ja mielen ravitseminen jatkuvat! Lokanta on paikallisten ravintola, josta saa perinteistä turkkilaista ruokaa. 

Pidemmän kaavan ruokailuun suosittelen alkuun keittoa eli corbaa. Etenkin linssikeitto on erinomainen aloitus. Isompaan nälkään suosittelen nautiskelemaan pääruoaksi Adana kebabia ja hieman pienempään esim. lahmacunia ja salaattia. Monet paikalliset syövät molemmat pääruokavaihtoehdot sormin. Kebabia ja kasviksia laitetaan leivän väliin ja salaattia kääritään lahmacunin väliin. Ei kun kokeilemaan!

IMG_20160623_230959.jpg

Ruokajuomaksi suosittelen kokeilemaan ayrania (suolaista maitojuomaa). Aterian päätteeksi nautiskellaan muutama kuppi teetä eli cayta.

Ja jotta turkkilaiseen ruokakulttuuriin pääsee tutustumaan vieläkin syvemmälle, kehotan pistäytymään jälkiruoalla pastanesissa eli paikallisessa konditoriossa. Maista siellä turkkilaista kahvia ja vähintäänkin baklavaa ja künefeä. Molemmat näistä herkuista suosittelen nauttimaan turkkilaisen jäätelön, dondurman kanssa. Nam! 

IMG_20160505_224957.jpg

Ai että miten herahti vesi kielelle! Parin viikon päästä pääsen onnekseni jälleen nauttimaan mm. näistä herkuista. Afiyet olsun – hyvää ruokahalua! <3

 

 

 

 

 

 

 

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Mieli Matkat

Hyttiherätys

Muut nukkuvat vielä sikeästi. Minä olen ollut hereillä jo pitkään. Tuli lapsuus ja nuoruus mieleen, kun yöllä kömmin hytin yläsänkyyn. Nostalgista jopa! Miten kiikkerät nuo tikkaat olivatkaan ja miten kapea yläsänky on… Lapsena tapeltiin kuka sai nukkua yläsängyssä, nyt alapetipaikat täyttyivät heti ja piippuhyllypaikat jäivät niille kenelle oli ihan sama.

Reissua suunnitellessa päätettiin pitkästä aikaa fiilistellä risteilymeininkiä ja yöpyä ensimmäinen yö laivalla. Budjettimatkaan tämä sopi myös erityisen hyvin sillä koko homma maksoi neljältä 30 euroa.

IMG_20160706_212915.jpg

Laiva on ollut satamassa jo tovin. Muu seurue tuntuu viihtyvän lavereillaan kovin hyvin joten minä yritän olla hiiskumatta ja kirjoittaa hiljaa. Maihin päästyämme on tarkoitus lähteä lounastamaan Kalamajaan.

Paljon on muuttunut vuosien saatossa. Ennen oli juhlaa kun pääsi risteilylle ja laivaan. Muistan kun laittauduttiin ja aloiteltiin hyteissä. Bileet olivat mahtavia. Onko tällaista kulttuuria enää? Tuleeko porukka juhlimaan laivalle? Ainakaan näin keskiviikkolähdöllä ei ollut. Dj soitti tyhjälle tanssilattialla.

Aiemmin oli mahtavaa päästä buffetiin syömään itsensä ähkyyn asti, mutta nykyään, yltäkylläisyyden maailmassa nautin enemmän muusta. Taxfreehenkään ei tarvinnut juosta enää ostamaan kilokaupalla karkkia (vaikka karkkihiiri edelleen olenkin).

Niin ne ajat muuttuvat. Ihanaa kun on muistoja! Vielä ihanampaa on kuitenkin nauttia tästä hetkestä täysillä. Nuo lapsuuden pallomeri- ja nuoruuden bileristeilyt olivat mahtavia, mutten kaipaa niitä sen enempää. Elämä on parasta juuri nyt! <3

ef149cc05242b08b7f22adb6fba3079b.jpg

 

Puheenaiheet Matkat Ajattelin tänään