Kiitos blogivuodesta 2018 (+arvonta)

Kaupallisessa yhteistyössä Aveon kanssa

img_8744_1.jpg

Vielä saa muistella vähän viime vuotta, eikö vain? Ehdin jo kirjoitella koosteen vuodesta 2018 henkilökohtaisen elämän näkökulmasta, mutta haluan vielä palata viime vuoteen myös nimenomaan blogin näkökulmasta. Vuosi 2018 oli blogille ehdottomasti edistysaskelten vuosi. Kävin ensimmäistä kertaa blogitapahtumissa, tapasin ensimmäistä kertaa muita bloggaajia, kävin ensimmäistä kertaa messuilla bloggaajapassilla, tein ensimmäiset yhteistyöni ja minua pyydettiin myös mukaan Trendi-lehden Facebook-liveen keskustelemaan uupumuksesta yhdessä Start Living Your Best Life -blogin Elisan ja Trendi-lehden päätoimittajan Marin kanssa.

Ja vaikka nuo kaikki olivat ihan huippukivoja juttuja, niin kaikista kivointa ja itselleni ehdottomasti tärkeintä on ollut se, että blogin lukijamäärät ovat koko ajan kasvaneet ja teitä on löytänyt tänne yhä vain enemmän, ja olemme yhdessä voineet kommenttiboksin puolella jakaa ajatuksia puolin ja toisin. Olen iloinen uusista lukijoita, mutta ihan yhtä iloinen myös teistä, jotka viikosta, kuukaudesta ja vuodesta toiseen löydätte tänne uudestaan. Kiitos. <3 Joka ikinen kerta, kun joku on painanut tuota postauksen yläpuolella olevaa sydäntä tykätäkseen tai saati sitten nähnyt vaivaa ja kommentoinut postausta, on sydämeni läikehtinyt ilosta. Koen lapsenomaista riemua, kun olen saanut uusia kommentteja, ne vain merkitsevät minulle niin paljon ja olen niistä kiitollinen. Kommenttiboksissa on käyty todella viisasta keskustelua, ja olette usein onnistuneet avartamaan näkökulmaani milloin minkäkin asian suhteen. Vaikka olenkin sanonut, että tavallaan bloggaan yhä ”itselleni” ja voidakseni itse reflektoida asioita ja laittaa niitä muistiin, olisi bloggaaminen silti hemmetin paljon tylsempää ilman teidän kommenttejanne. 

Olen myös pyrkinyt tänäkin vuonna pitämään bloggaamisen suhteen kiinni omista arvoistani ja periaatteistani. En ole tehnyt yhtään yhteistyötä, jonka takana en voisi seisoa. En ole koskaan kirjoittanut jotain vain täytteeksi, ”koska on pakko”, etteivät lukijamäärät tai muut tilastot laske. En ole photoshopannut yhtäkään kuvaa tai hankkinut feikkiseuraajia. Olen myös pyrkinyt olemaan stressaamatta bloggaamisesta, enkä ole todellakaan luonut mitään strategioita tai markkinointisuunnitelmia kasvattaakseni tätä hommaa väkisin. Haluan, että tekemisen ilo tätä hommaa kohtaan säilyy aina – ja se on ehdottomasti isoja kävijälukuja tärkeämpää (vaikka en pistä pahitteeksikaan, jos ne kasvavat). Olen pyrkinyt siihen samaan aitouteen, joka blogissani oli läsnä silloin, kun sen aloitin, ja uskoakseni onnistunutkin siinä ihan hyvin.

img_8743.jpg

En ole kovin aktiivinen blogin tilastojen kyttääjä, toki aina joskus käyn vähän katsomatta kävijämäärien kehitystä. Mutta sitä en ole ollenkaan seurannut, että mitkä postaukset ovat olleet luetuimpia tänä vuonna – ennen kuin nyt vuoden lopussa. Olipas hauska nähdä, että vuoden 2018 luetuimpien postausten listalla on sekä tänä vuonna että jo aiemmin julkaistuja postauksia.

Tässä ovat vuoden 2018 luetuimmat blogipostaukseni:

1. Blogien rahakeskustelu on kapeakatseista

Kirjoitin tämän postauksen kesällä 2018, kun korvistani tursui ulos keskustelu siitä, kuinka IHAN KAIKKI voivat sijoitttaa. Ilmeisesti monella muullakin on ollut samoja fiiliksiä, kun tämä postaus sai niin hyvin vastaanoton ja on ollut ehdottomasti vuoden luetuin postaus.

2. Kaupunkikodin remontti: Laminaatin maalaaminen valkoiseksi

Helmikuussa 2018 julkaistussa postauksessa kerron, miten maalasimme Punavuoren-kotimme laminaattilattiat valkoisiksi. 

3. Retkivinkki viikonlopulle: Tuomarinkylän kartano

Tämän postauksen päätyminen luetuimpien joukkoon tavallaan hämmentää, mutta luulen, ettei Googlella ole tarjota hirveästi hakutuloksia aiheesta, ja siksi tämä on noussut näin suosituksi. Ja hauska tietääkin, että myös erilaiset retki- ja menovinkitkin voivat olla suosittuja, koska niitä on kiva jakaa. Postaus on julkaistu tammikuussa 2018.

4. Maid of Honor – kaason kunniatehtävässä

Tämä postaus on keikkunut luetuimpien postausten listalla jo pitkään, vaikka se on julkaistu jo elokuussa 2015. Kerron postauksessa siitä, kun olin lapsuudenystäväni kaasona. Postauksen avulla pääsen itsekin helposti takaisin tuohon ihanaan häätunnelmaan.

5. Pitkästä aikaa brunssilla – kohteena Sandro Eira

Tämänkin postauksen korkea sijoitus hämmentää vähän, ja veikkaanpa sen suosion syyksi samaa hommaa kuin postauksen nro 3 kanssa. Toisaalta erilaiset kahvila- ja ravintolavinkit ovat aina olleet suosittuja blogissani, ja hyvä niin 🙂 Valitettavasti täytyy kertoa, että Sandro Eira on lopettanut, mutta Sandroja löytyy edelleen muualta, kuten Kampista. Postaus on helmikuulta 2018.

6. Helppo focaccia, jota ei tarvitse vaivata

En jaa usein reseptejä, mutta näköjään kannattaisi. Tämän focaccia-reseptin jaoin maaliskuussa 2018, kun osallistuin Muoviton maaliskuu -haasteeseen ja päädyin sen tiimoilta leipomaan leipää useammankin kerran.

7. Vaaterekki tuli taloon

Tämä postaus keikkuu vuodesta toiseen luetuimpien postausten listalla. Se on julkaistu syksyllä 2015 ja siinä esittelen toteutuneen sisustushaaveen, eli vaaterekin. Sama vaaterekki on käytössä edelleen, ja se on käytännöllinenkin, koska nykyisen asuntomme vaatekaappi on melko kompakti, joten vaaterekki tuo kätevästi lisäsäilytystilaa.

8. Kaverini kertovat: näin säästin opiskelijana

Tämä postaus on ”jatkoa” vuoden luetuimmalle postaukselleni. Koostin siihen kavereiden kokemuksia siitä, mistä he ovat joutuneet tinkimään säästääkseen rahaa opiskeluaikana. Postaus on julkaistu kesäkuussa 2018.

9. Testissä kotimainen palashampoo ja hoitoaine

Kivaa, että myös luonnonkosmetiikka on kiinnostanut. Tässä postauksessa esittelin Famon palashampoon ja -hoitoaineen. Postaus on heinäkuulta 2018.

10. Mökkiremontti osa 1: rantasaunan pukuhuone

Tämä postaus on myös ”ikisuosikki”. Se on julkaistu kesäkuussa 2016 ja siinä kerron, miten remontoimme miehen kanssa sukumökin rantasaunan pukuhuoneen.

img_8739_1.jpg

Olin jo aiemmin ajatellut, että olisi ihanaa järjestää uuden vuoden kunniaksi blogissa joku arvonta ja siten kiittää teitä lukijoita kuluneesta vuodesta. Kuin tilauksesta yhteistyökumppanini Aveo tarjosi minulle joulun alla mahdollisuuden arpoa lukijoilleni nuoren suomalaisen taiteilijan Julia Bäckin uuden julisteen, johon on kuvitettu Pohjanmaan majakoita. Julisteeseen on koottu yhdeksän majakan kuvat sekä pieni esittelyteksti jokaisesta. Julisteen mitat ovat 70 x 50 cm. Aveon verkkokaupassa julistetta on myynnissä niin suomen-, ruotsin- kuin englanninkielisellä tekstillä. Itse valitsin teille arvottavaksi suomenkielisen julisteen. Julisteen arvo on 39,90 euroa.

img_9004_1.jpg

Voit osallistua ihanan julisteen arvontaan kommentoimalla tähän postaukseen (esimerkiksi postaustoiveesi tälle vuodelle). Muistathan laittaa mukaan toimivan sähköpostiosoitteen!

Arvon siis postauksessa yhden Majakat-julisteen. Arvonnan Järjestäjänä toimii Destination: Happiness -blogi. Arvontaan voit osallistua kommentoimalla tähän postaukseen 10.1.2019 klo 23.59 mennessä ja palkinto arvotaan 11.1.2019. Voittajalle ilmoitetaan voitosta sähköpostiosoitteeseen, joka on jätetty osallistumisen yhteydessä (s-postiosoite ei näy muille). Osallistujien tietoja käytetään vain voiton kommunikointiin ja palkinnon lähettämiseen. Palkinnon vastaanottaja vapauttaa Järjestäjän vastuusta, joka aiheutuu tai väitetään aiheutuneen arvontaan osallistumisesta, palkinnon lunastamisesta tai sen käyttämisestä. Osallistumalla arvontaan osallistuja hyväksyy ja sitoutuu noudattamaan näitä arvonnan sääntöjä.

Voit tuplata voittomahdollisuutesi osallistumalla arvontaan myös Instagram-tililläni @nettafrancesca.

img_9010_1.jpg

Onnea arvontaan! <3 Ja vielä kerran kiitos teille kaikille, jotka olette lukeneet, kommentoineet, tykänneet ja jakaneet postauksiani kuluneena vuonna, sekä muilla tavoin myötäeläneet mukana. Katsotaan, mitä uusia kivoja juttuja keksitään tulevana vuonna! 🙂

-Netta

Kommentit (18)
  1. Kesäisin käymme säännöllisesti Kylmäpihlajan majakalla. Siellä sielu lepää <3
    Kiitos monipuolisesta blogista 🙂

  2. Kiitos blogivuodesta ja mielenkiintoisista kirjoituksista! 🙂 Tästä on tullut ehdottomasti yksi lempiblogini <3

    Pidän kirjoitustyylistäsi ja arvostan noita periaatteitasi bloggaamisen suhteen. Osittain juuri niiden ansiosta blogisi onkin niin kiinnostava ja mukava luettava, kun kirjoitat sellaisista asioista, joilla on jotain merkityst, eikä vain yhteistyön tai täytteen takia tehtyjä postauksia.

    Ihanaa uutta vuotta sinulle Netta! <3

    1. Kiitos itsellesi kaikista ihanista kommenteistasi viime vuoden aikana, niistä on tullut aina niin hyvä mieli! <3 Kuten jälleen tästäkin 🙂  Aivan ihanaa uutta vuotta sinnekin!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *