Olohuone ja ruokailutila juuri nyt

Tänään olisi taas vuorossa vähän sisustuskuulumisia täältä meidän kotoa! Kertoilinkin jo aiemmin, että meille rantautui keittiöön uusi matto. Kerron myös tässä heti saman tien, että sain maton alunperin itselleni Instagram-yhteistyön kautta, mutta tämä blogipostaus sen sijaan ei ole minkäänlainen yhteistyö. Läpinäkyvyyden vuoksi kuitenkin kerron nyt heti tässä alussa, että tuota mattoa tosiaan ei ole ostettu itse vaan se on saatu jokin aika sitten yhteistyön myötä. 🙂

Meillä ei tosiaan keittiössä ollut lainkaan mattoa, mutta olin siihen pidemmän aikaa jo sellaista kaavaillut. Päädyin valitsemaan siihen tuollaisen punaisen itämaistyylisen maton, koska olen niihin tykästynyt ja samaa tyyliä ovat myös meidän olohuoneen ja makuuhuoneen matot. Mielestäni nämä tällaiset matot ovat tosi iättömiä eivätkä ne siksi mene koskaan ”pois muodista”, eikä niihin myöskään helposti kyllästy. Toisaalta tiedän, että nämä jakavat mielipiteitä ja osa ei lainkaan tykkää tästä tyylistä – mutta sehän onki vain hienoa, että makuja on monia.

Itse tykkään tästä meidän matosta kovasti – se on juuri sopivan kokoinen tuohon ruokailutilaan ja maton väri ja kuviointi ovat kauniit. Tykkään myös, kun tässä matossa on hapsut, toisin kuin meidän olohuoneen matossa. Hapsuissa tosin on se huono puoli, että ne ovat usein vähän vinksallaan varsinkin näin lemmikkitaloudessa, mutta onneksi se ei ole niin justiinsa.

Kivaa on myös se, että punainen matto jotenkin kokoaa yhteen tuon ruokaryhmän, jonka kahdessa vanhassa tuolissa on punainen verhoilu. Punainen väri ja tietysti tekstiilit ylipäänsäkin tuovat myös lämpöä ja pehmeyttä. Itse en enää innostu ylivalkoisesta ja kliinisestä sisustuksesta itselläni, vaan kaipaan juurikin lämpöä, kontrasteja, kerrostumia ja mielenkiintoisia tavaroita, joilla on tarina. Esimerkiksi tässä keittiössä on montakin esinettä, joilla on tarina ja ne ovat kulkeutuneet mikä mistäkin: pöytä antiikkiliikkeestä, ruskeat tuolit Facebook-kirppareilta, vaaleat tuolit huutokaupasta ja peili entisestä työpaikasta.

Ja jottei koti näyttäisi ihan museolta, niin ripaus jotain modernimpaakin pitää olla, sitä meillä tässä keittiössä edustavat tuo Ikean massiivipuinen vitriinikaappi ja Artekin Kultakello-lamppu (tosin eihän senkään design tältä vuosikymmeneltä ole, mutta se on ostettu uutena).

Kohta saa kyllä tuo peiliä kiertävä valonauha painua kaapin pohjalle, samoin kuin kynttilät. Nyt alkaa mielessä pyöriä jo kevät, ja kaipaan muun muassa lisää viherkasveja ja jonkinlaista raikkautta.

Tuo uusi matto on mielestäni niin kiva, että oli ihan pakko kokeilla sitä olohuoneenkin puolelle – ja se kyllä sopisi sinnekin ihan tosi kivasti! Meillä on nytkin olohuoneessa punainen, hieman samantyyppinen matto, mutta sen materiaali sattuu olemaan sellaista, että siihen tarttuvat aivan kaikki koiran- ja kissankarvat. Tämä uusi matto taas vaikuttaa olevan sellainen, että se ei ime karvoja samalla tavalla itseensä. Meillä onkin nyt vähän harkinnassa, josko myisimme nykyisen mattomme pois ja hankkisimme olohuoneeseen samanlaisen maton, kuin joka keittiossä nyt on (ja joka näkyy postauksen kuvissa myös olohuoneessa). Mutta saa nyt nähdä, meneekö suunnitelma lopulta toteutukseen asti vaiko ei.

Muutoin olohuoneessa ei ole kyllä tapahtunut mitään uutta. Siellä on ollut aika saman näköistä jo pitkään, toki pientavarat vaihtavat paikkaa vähän väliä; vuodenaikojen ja juhlasesonkien mukaan. Tässä meidän olohuoneessa ei oikeastaan pysty huonekalujen järjestystä vaihtamaan, kun tämä on niin pieni eikä niille siksi löydy muita kuin nykyiset paikat.

Vähän keväämmällä tulen varmaan vaihtamaan sohvan koristetyynyjen päällisistä ainakin nuo tummemmat joihinkin vähän raikkaampiin, ja olohuoneen puolelle kaipaan myös vähän lisää viherkasveja. Muuta sen kummempaa ei ole suunnitelmissa ainakaan tällä erää.

Sellaiselta meillä näyttää juuri nyt 🙂 Mitä tykkäsittte uudesta matosta  – ja kannattaisiko niitä ehkä olla kaksi?

-Netta

Lue myös:

Uusi tapetti ruokailutilassa

Keittiö BEFORE & AFTER

Uusi (vanha) ruokapöytä tuli taloon

koti sisustus
Kommentit (2)
  1. Onpas söpö ja persoonallinen ruokailutila! 🙂

    https://www.lily.fi/blogit/pilketta/

    1. Voi kiitos paljon ihana! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *