Mustikkapiirakka ilman munaa
Mustikkasaalis tuntuu olevan hyvä tänä kesänä. Perinne on, että ensimmäisistä valmistetaan piirakka. Niin tänäkin vuonna. Vaan miten kävi? Mökin jääkaapissa ei ollut munia. Voiko mustikkapiirakan valmistaa ilman munaa? En ollut koskaan yrittänyt. Ja mitä selvisi? Kyllä. Mustikkapiirakan voi valmistaa ilman munaa.Nimittäin hetken asiaa tutkittuani löysin ohjeen, jota päätin kokeilla.

Ohjeessa ei ole maitoa eikä munaa. Hyvä niille, joille ne eivät sovi. Kätevintä on, että aineet vain sekoitetaan keskenään, ensin kuivat ja sitten joukkoon muut. Ja eiku uuniin. Ohje tekstin lopussa.
Perusohjeen löysin Kotilieden Suklaapossun blogista. Vaihdon omenat mustikoihin.
Tuloksena ihanan pehmeä ja maukas mustikkapiirakka. Kesän hitti meille! Tuli siis todistettua.Mustikkapiirakan voi valmistaa ilman munaa.
Kesällä on kiva kahvitella mökillä ja muuallakin.
Elämä on.
Terveisin EijaL
Munaton mustikkapiirakka
Ainekset (8 annosta)
- 1,5 DL
- Sokeria
- 4 DL
- Vehnäjauhoja
- 0,5 TL
- Suolaa
- 2,5 TL
- Leivinjauhetta
- 2,5 TL
- Vaniljasokeria
- 2,25 TL
- Vettä
- 1 DL
- Rypsiöljyä
- Päälle
- 2-3 DL
- Mustikoita
- 1 RKL
- Sokeria
- 1 Rkl
- Peruajauhoja
Tee näin:
Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Minä lisäsin ohjeeseen vielä kardemummaa. Lisää sitten vesi ja öljy. Ei tarvitse vatkaamista, kunhan taikina on tasaista. Laitoin pyöreän piirakkavuoan pohjalle leivinpaperin, ei tule sotkua eikä hankalaa tiskaamista.
Mustikoiden joukkoon lisäsin perunajauhot ja sokerin. Sekoittelua ja hiukan rikoin rakennetta niin, että jauhot sekoittuivat hyvin. Sitten lusikalla mustikkamössö taikinan päälle.
Uuni 200 ja paistoaikaa noin 25-30 minuuttia.
Hiukan sulanut vanilijajäätelö kruunasi kaiken. Ja panin merkille, että kun piirakka oli jäähtynyt, se maistui vielä paremmalle.