15 x koukuttavaa TV-sarjaa


Rakastan TV-sarjoja.
Toki en kaikkia, mutta useita.

Jos pitäisi valita elokuvien ja TV-sarjojen väliltä, valitsisin ehdottomasti TV-sarjat. Urheilumielessä sanottaisiin ”rakkaudesta lajiin” ja mielestäni kyseinen pätee hyvin myös tässä kontekstissa – rakastan hyvin käsikirjoitettua draaman kaarta ja sarjoissa parasta on, että ne eivät lopu parin tunnin jälkeen. Mitä kauemmin katsottavaa sen parempi! Lisäksi hyvin kirjoitetussa sarjassa henkilöiden kehityskaarta on mielenkiintoista seurata – joskus jopa terapeuttista, jos kokemukset ovat samanlaisia. Fiktion kautta voi heijastaa omaa tai toisten käytöstä ja oppia uutta.

Parhaimmillaan TV-sarjat herättävät ajatuksia, luovat keskustelua erilaisten aiheiden ympäriltä ja avartavat maailmankatsomusta.

Parisuhteen myötä myös TV-sarjojen skaala on laajentunut. Jos ennen suosin pääosin komediaa ja draamaa, niin herra aviomiehen myötä kyseisten genrejen rinnalle ovat saapuneet myös fantasia (tosin fantasia-elokuvia olen aina rakastanut), scifi ja toiminta. Kauhua en edelleenkään suostu katsomaan, nimimerkillä yläasteella sain traumat Scary Movie 3:sta….. Että tämä varmaan kertoo kauhun sietokyvystäni? 😀

Olen jakanut täällä blogissa useita kertoja podcast-suosituksia ja TV-sarjojen hehkutus on jäänyt vähemmälle. Päätin tässä sohvalla röhnöttäessäni, että nyt on aika korjata tämä virhe. 😉 Olkaapa siis hyvät, tässä koluttavaa syysilloille – eikun viltin alle pötköttämään teekupin kanssa ja hyvä sarja tulille!

5 x omaa suosikkiani (=sarjat joita katson yksin)

The Bold Type (Yle Areena) – New Yorkiin sijoittuva draamakomedia, joka seuraa kolmen nuoren naisen elämää onnen hetkineen ja haasteineen suositun muotilehden toimituksessa. Kausien edetessä sarja ottaa vahvasti kantaa poliittisiin ilmiöihin ja käsittelee aiheita, joita harvoin vastaavissa sarjoissa nostetaan esille. Sarja on siis paljon muutakin kuin kaunista pintaa ja sitä kuuluisaa ”Amerikan unelmaa”.
Hauska fakta: sarjan inspiraationa on toiminut Cosmopolitanin entinen päätoimittaja Joanna Coles.

Dynastia (Netflix) – Nykyaikainen versio saman nimisestä, 80-luvun klassikkosarjasta. Upeita vaatteita, draamaa ja suuria reaktioita – saippuasarja parhaimmillaan. Tämän sarjan mainitseminen sai myös äidin nostalgiseksi – hän oli katsonut alkuperäistä 80-luvun versiota.

A Million Little Things (Cmore) – Tätä sarjaa kuvaavat parhaiten adjektiivit kaunis ja koskettava. Draama kertoo ystäväpiiristä, jota kohtaa järkyttävä tapahtuma aivan sarjan alussa. En halua paljastaa enempää, katsokaa ja ihastukaa!

Younger (Cmore) – Draamakomedia 40-vuotiaasta Lizasta, joka tekeytyy 26-vuotiaaksi saadakseen unelmiensa työpaikan. Valheiden verkosta tulee mutkikas, mikä naurattaa mutta myös itkettää. Lisäksi sarja saa ajattelemaan, miten haastavaa eri totuuksien kanssa eläminen on – koskaan ei tiedä, kuka tietää mitä ja milloin valheiden verkko paljastuu.

The Village (Yle Areena) – Tätä sarjaa on itseasiassa tullut vasta kaksi jaksoa! Brooklyniin sijoittuva draama, joka kertoo kerrostalosta, jossa jokaisella asukkaalla on omat salaisuutensa ja ongelmansa. Kerrostalon asukkaat ovat yhtä isoa perhettä ja jo näin kahden jakson jälkeen uskallan sanoa sarjan olevan ehdottomasti katsomisen arvoinen.

Ja huomasinpa myös, että 3/5 sarjasta joita katson yksinäni sijoittuu New Yorkin alueelle….. 😀 Sen kunniaksi tässä postauksessa kuvia häämatkaltamme New Yorkista ja Torontosta vuodelta 2018!

5 x sarjaa, joita voisin (lue = uskaltaisin) katsoa yksin, mutta katsomme yhdessä

Lucifer (Netflix) – Draamakomedia, joka pyörii itse paholaisen ympärillä. Paholainen on päättänyt hylätä manalan ja ”lomailla” maan päällä, mutta päätyykin LAPD:n joukkoihin. Sarja joka naurattaa, itkettää, saa ajattelemaan elämää monelta eri aspektilta – asiat eivät ole niin mustavalkoisia, kuin välillä koemme.
”Hauska” fakta – Fox lakkautti sarjan 3.kauden jälkeen, mutta fanien ansiosta Netflix päätti pelastaa sarjan.

Moderni perhe (mm. Netflix) – Komediasarja, joka kertoo realistisesti, mutta toki hieman liioitellusti, kolmen perheen elämästä. Sarja on kuvattu dokumentin tapaan ja hahmojen välikommentit paitsi naurattavat, myös saavat ymmärtämään tilanteita eri näkökulmista. Tämä sarja on myös loistavaa parisuhdeterapiaa!

Outlander (Netflix/ Yle Areena/ HBO) – Historiallinen draamasarja kertoo kahden aikakauden aikamatkasta – Clare tempautuu vuodesta 1945 vuoteen 1743 keskelle sotatanteretta. Historian tuulten havinaa ja skottiaksenttia parhaimmillaan!

Timeless (Netflix) – Aikamatkustuksen ympärillä pyörivä sarja, jossa päähenkilöt matkaavat ajassa taaksepäin pyrkien säilyttämään historian kulun, kuten sen kuuluu. Todella koukuttava kokonaisuus ja saa pohtimaan, miten toisin asiat voisivat olla jos asiat olisivatkin menneet eri tavalla.

Modernit Miehet (Yle Areena) – Tämä sarja oli todellinen yllättäjä! Emme juuri katso suomalaisia sarjoja, mutta tämä  ironinen draamakomedia ”modernien miehien ongelmasta” koukutti heti. Tässä toinen sarja, jonka pohjalta saa luotua hyviä ja terapeuttisia keskusteluja toisen osapuolen kanssa.

5 x sarjaa, joita en katsoisi (=en uskaltaisi katsoa) yksin, mutta joita rakastan

Witcher (Netflix) – Saman nimiseen puolalaiseen kirjasarjaan perustuva fantasiasarja. Tästä on itseasiassa tehty myös Playstation-peli, jota herra aviomies pelasi ja jonka seurauksena odotimme sarjaa kuumeisesti.

Peaky Blinders (Netflix) – 1900-luvun Birminghamiin sijoittuva draamasarja, joka kertoo paikallisen rikollisjengin elämästä. Rehellisesti sanottuna ensimmäiset kaudet olivat parempia, kuin uusimmat – mutta ehdottomasti suosittelen katsomaan. Etenkin ensimmäisen kauden puvustus ja tunnelma on todella mukaansa tempaava.

Vikings (HBO) – Historiallinen draamasarja keskittyen etenkin Norjan, Tanskan, Islannin ja Iso-Britannian alueelle. Mikäli rakastat viikinkien ympärillä pyörivää mytologiaa ja historiaa – ehdoton suositus.

The Last Kingdom (Netflix) – Jos pidät Vikings-sarjasta, pidät todennäköisesti myös tästä. Vastaavanlainen sarja, mutta isoin ero tapahtumien nopeudessa – tarina johon Vikings käyttää kokonaisen kauden, tapahtuu The Last Kingdomissa kärjistetysti parissa jaksossa 😀 Tämä on siis nopeammin etenevä versio yllä mainitusta ja toki sijoittuu hieman eri aikaan. Samoja hahmojen nimiä kuitenkin vilisee.

Westworld (HBO) – Scifisarja, joka alkaa tarinalla futuristisesta fantasiapuistosta, jossa ihmiset voivat tehdä aikalailla mitä haluavat. Kausien myötä kuitenkin tarina syvenee ja muun muassa robottien kehitys on jopa pelottavaa. Kuitenkin oma suosikkimme oli ehdottomasti ensimmäinen kausi, johtuen vähemmän scifimäisestä otteesta.

*******************************

Ylläolevien ohella erikoismaininta myös seuraaville;
Bates Motel (Netflix)
Hemlock Grove (Netflix)
Sherlock (Netflix)
Homeland (Netflix)
Orange is the New Black Netflix)
The Blacklist (mm. Netflix, Viaplay)
The Order (Netflix)

Ja näin nälkäisenä villi kortti; Masterchef Australia! <3 Löytyy muun muassa Ruudusta ja on yksi harvoista reality-sarjoista, joita seuraamme.

Meillä on muuten kerrankin sellainen tilanne, että ”ei ole mitään muuta katsottavaa” paitsi Masterchef Australia. Ehdotuksia otetaan siis lämpimästi vastaan kommenttiboksiin 😀

Nauttikaa viikonlopusta missä ikinä olettekaan! Itse alan nyt kokkailemaan ruokaa, nimimerkillä oman elämäni Masterchef. 😉

xx Krista

Nyt soi: Astrid S – Think Before I Talk

Lue myös:
3 x ajatuksia herättävää podcastia
Asioita, joita tekisin toisin (uteliaisuudesta)
Kaikille heille, jotka uskaltavat unelmoida

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *