4 x persoonallisuustestiä perjantaille

Rakastan persoonallisuustestejä. Rakastan miten kyseiset antavat perspektiiviä omaan tekemiseen. Persoonallisuustestit auttavat hahmottamaan omia vahvuuksia, mutta myös kompastuskiviä eri tilanteissa. Toki testit eivät koskaan ole 100% totuus, sillä jokainen maapallon päällä asteleva henkilö on aina oma yksilönsä. Testeissä meidät jaotellaan aina eri ryhmiin, ihmiselle ei ole olemassa omaa lokeroa johon kukaan muu ei näissä mahdu. Jos haluaisimme täysin yksilöidyn persoonallisuus-analyysin, vaatisi tämä täysin yksilöidyn kokeen, useasta eri perspektiivistä katsottuna. Mutta jos kysytte minulta, niin ”yleisillä” persoonallisuustesteillä pääsee oikein loistavasti alkuun henkilökohtaisen ymmärryksen tiellä.

Näin alkavan viikonlopun kunniaksi haluan jakaa teille neljä persoonallisuus-/vahvuus-testiä, jotka olen kokenut mielenkiintoisina.  Jokaisen testin otsikosta klikkaamalla pääsette itse testiin – koska mikä olisikaan parempi tapa viettää perjantai-ilta, kuin tutustua omaan itseensä hieman paremmin? 😉 Kerron testien ohella myös omat tulokseni, sillä vieläkin hauskempaa kuin tutustua omaan persoonaansa, on vertailla tuloksia muiden kanssa! Suosittelen kuitenkin, että teet testit ENNEN kuin luet tulokseni – joskus tällainen ”ennakointi” saattaa vaikuttaa omiin vastauksiin. Näin ainakin olen itse huomannut. 🙂

(EDIT:// Okei, sain postauksen valmiiksi ja tämä kuhisee niin paljon linkkejä ja infoa että voisi luulla tämän olevan kaupallinen yhteistyö. Nostan esille että sitä tämä ei todellakaan ole, vaan persoonallisuustestejä rakastavan naisen höpinää :D)

1. 16 PERSONALITIES

Vuosi (tai pari) sitten tämä testi oli vahvasti esillä sosiaalisessa mediassa ja tähän useat teistä ovat todennäköisesti törmänneet. Testi yhdistää useita eri tutkimuksia, mutta vahvimmin testin pohjana on hyödynnetty The Myers & Briggs-säätiön sekä The Big Five-tutkimuksen ideologiaa. Jälkimmäiseen saattaa myös törmätä ”OCEAN”-nimikkeellä, joka muodostuu tutkimuksen viidestä eri osa-alueesta (Openess to experiences, Conscientiousness, Extraversion, Agreeableness, Neuroticisim). Molemmille näistä tutkimuksista yhteistä on yksilöllinen lähestymistapa persoonaallisuuteen ja tätä myös 16 persoonallisuustyyppiä testi painottaa.

Persoonallisuustyyppejä on nimensä mukaisesti kuusitoista ja jokaiselle on oma, viisikirjaiminen lyhenteensä. Neljä ensimmäistä kirjainta ovat itseasiassa täysin samoja, joita käytetään myös Myers & Briggsin tutkimuksessa. Viides kirjain on tuotu mukaan, jotta tutkimukseen on saatu yhdistettyä The Big Five-ulottuvuus.

Oma tulokseni: Aktivisti (ENFP-T, engl. ”Campaigner”).  Ja ei olisi muuten voinut osua enempää oikein.  Aktivistit (voi apua, kirjoitin ensin Aktivitsit, alkoipa naurattamaan :D) ovat luovia innovaattoreita ja vapaita sieluja, joille maailma näyttäytyy jännittävänä seikkailuna, jossa kaikki palaset ovat jollain tavalla kytköksissä toisiinsa. Persoonan vahvuuksia ovat muun muassa uteliaisuus, sosiaalisuus, ymmärtäväisyys, ystävällisyys ja kyky innostua eri asioista. Haasteita tuovat puolestaan esimerkiksi keskittymisen puute, asioiden liiallinen pohtiminen sekä vapauden tarpeen mukanaan tuomat haasteet.

Piirteestä voitte lukea enemmän tuolta testi-sivulta. En halua kirjoittaa koko tyyppiä tähän auki, mutta sanottakoon vain että jos kyseistä lukee pystyy aika hyvin hahmottamaan kuka täällä ruudun toisella puolella istuu 🙂

Haluatko tietää lisää? Kurkkaa linkit:
The Myers & Briggs
The Big Five
16 personalities theory

2. THE SPARKETYPE 

Jos pohdit mitä ihmettä sitä elämällä oikein tekisit ja etsit omaa tarkoitustasi maailmassa, tee tämä testi. Etenkin urakehityksen näkökulmasta. Näinkin vähäpätöinen myyntipuhe tälle haha. Testin tarkoituksena on auttaa ihmisiä astumaan sille urapolulle, jota heidät on luotu kulkemaan. Kyseessä ei kuitenkaan ole ammatinvalintatesti, joka kertoo sinulle sopivan ammatin. Tarkoituksena on ennen kaikkea nostaa esille ne sisäiset tekijät, jotka saavat olosi merkittäväksi osaksi maapalloa. Saavat sen paljon puhutun kipinän syttymään sisälläsi. Tämä sisäinen tekijä tai ”jälki” on se joka ohjaa sinua ja mikäli kyseinen ei toteudu, turhaudut.

The Sparketype-testi on osa isompaa projektia nimeltä ”The Good Life”. Suosittelen lämpimästi kuuntelemaan kyseiseen liittyvää podcastia jota ylläpitää koko yhteisön perustaja, Jonathan Fields. Podcastiin pääset tästä.

Oma tulokseni: ”The Sage ”. Tälle jouduin hakemaan suomennoksen sanakirjasta, tarkoittaa näin suoraan suomennettuna ”viisasta” tai ”tietäjää”. Vaikka kuinka haluaisin ottaa itselleni nimen eteen nuo tittelit, niin tässä yhteydessä kyseinen tarkoittaa ennemmin paloa opettamiseen ja visioiden luomiseen. Lisäksi, jotta kyseiset ovat mahdollisia, motivoi tätä tyyppiä jatkuva oppiminen. Toissijainen ”sparketypeni”, joka näkyy käyttäytymisessäni oli ”Advisor” eli niin sanotusti ”neuvoja/mentori”. Kun aiemmin tein testin, oli kyseinen ”Maven” joka tarkoitti jatkuvaa oppimisen halua. Eli oppimis- ja opetuskaavalla mennään vahvasti 😀

Allekirjoitan tulokset (jälleen kerran) täysin, sillä kuten aiemmista postauksista on tainnut selvitä, rakastan kirjoittaa (omasta mielestäni) opettavaisia tekstejä ja jakaa tietoa teidän kanssanne. Lisäksi vapaa-ajalla olen välillä rasittavuuteen asti se tyyppi, kuka meuhkaa lukemistaan asioista. Mikäli siis ihmiset yhtään jaksavat kuunnella. 😀 Blogissa ei onneksi ole mitään estoja kirjoittamisen osalta, höpisen täällä ja jos edes yhtä ihmistä kiinnostaa niin mahtavaa!

Haluatko tietää lisää?
Tarkemmin testistä voit lukea täältä: The Sparketype 
The Sparketype-testi on osa isompaa projektia nimeltä ”The Good Life”. Suosittelen lämpimästi kuuntelemaan kyseiseen liittyvää podcastia jota ylläpitää koko yhteisön perustaja, Jonathan Fields. Podcastiin pääset tästä.
Kannattaa myös kuunnella podcast-jaksot 8 & 33 The Think Grow – podcastista, joissa Jonathan Fields on vieraana. 

3. THE FOUR TENDENCIES

Tällä kolmannella testillä hahmotetaan miten henkilö reagoi ulkoisiin sekä sisäisiin odotuksiin. Piirteitä on yhteensä neljä ja kehittäjänä on Gretchen Rubin, yhdysvaltalainen kirjailija ja tutkija, jonka ura tosin starttasi lakimiehenä. Piirteiden avulla pyritään auttamaan ihmisiä tekemään parempia päätöksiä, vähentämään stressiä sekä parantaa kommunikaatiota esimerkiksi läheisissä ihmissuhteissa.

Oma tulokseni: Rehellisesti puhuttuna tein testin kahdesti eri päivinä. Ollessani neutraalissa mielentilassa sain tulokseksi ”The Questionnaire” eli kyselijän, mutta sitten hieman ärsyyntyneemmässä mielentilassa olin ”Rebel” eli kapinallinen. Omasta mielestäni olen jotain näiden väliltä – etenkin parisuhteessa:D Yleisesti ottaen kuitenkin kysyn paljon kysymyksiä, koska haluan ymmärtää syyt miksi tietyllä tapaa pitäisi toimia. Etenkin työpaikalla haluan tietää asioista ja oikeasti ymmärtää miksi asiat tehdään tietyllä tavalla.

Haluatko tietää lisää:
The Four Tendencies
Kuuntele myös The Think Grow-podcastin jakso 15, jossa Gretchen vieraana. Ja ei Think Grow-podcast ei sponsoroi blogia vaikka viljelen näitä jaksoja vähän väliä täällä 😀 

4. CLIFTONSTRENGTHS

Viimeinen testi on jo hieman hifistelyä ja itseasiassa maksullinen, mutta jos haluaa kattavan analyysin omista vahvuuksista sekä heikkouksista on tämä testi loistava siihen. Itse en ole juuri tätä kyseistä testiä tehnyt, vaan työpaikallani yrityksille suunnatun version vastaavasta testistä. Mutta ostin kyseisen herra aviomiehelle pari vuotta sitten ”ekstra” joululahjaksi, koska halusin oppia tuntemaan entistä tarkemmin mitä hänen päässään pyörii. Koska milloinkaan ei voi ymmärtää toista tarpeeksi hyvin eikö vain?

Kyseisessä testissä esitetään 34 vahvuutta, jotka testin jälkeen listataan vahvuudesta heikompiin osa-alueisiin. Testi vie jonkin verran aikaa, mutta on kaiken ajan arvoinen. Ajatuksena on vastata, kuten noihin aiempiin testeihin, mahdollisimman intuitiivisesti eli omaa vaistoa luottaen.

Oma tulokseni: En viitsi tässä ihan 34 vahvuutta listata, mutta viisi vahvinta ”talenttiani” olivat futurismi (tulevaisuuteen katsominen), joukkohengen luominen, innovatiivisuus, kommunikointi ja positiivisuus. Ja sanotaanko vaikka näin, että siellä häntäpäässä oli muun muassa sellainen kuin analyyttisyys ja muita etenkin matemaattisissa aineissa vaadittuja vahvuuksia. 😀 Mikä ei todellakaan yllättänyt haha.

Haluatko tietää lisää? Kurkkaa:
Kaikki 34 talenttia selitettynä

Youtube-kanava


**************************


HUH!
Postaus loppuu tähän – mahtavaa jos pääsit loppuun asti. Kuinka moni testeistä oli sinulle jo tuttuja? Jakakaa myös omia tuloksianne jos intoudutte jonkin näistä tekemään ja kuinka paljon koette tuloksen vastaavan juuri itseänne!

Ihanaa viikonloppua tyypit ja kuten aina – tänään on hyvä päivä olla juuri sinä. 

xx Krista

PS. Pimeys on vaikuttanut kuvien ottamiseen, joten olkaa hyvät mietelauseita niiden sijasta 😀 

Lue myös:
Kolme arkista kiitollisuuden aihetta
Kaikille heille, jotka uskaltavat unelmoida
3 x ajatuksia herättävää podcastia

INSTAGRAM // BLOGLOVIN’

hyvinvointi oma-elama suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *